Vélemény 1 : Eurovizió - Conchita Wurst

Itt van a fellépése
Elindult a Vélemény sorozatom. Már meguntam komplex bejegyzéseket írni. Nagyon sok időt vesz igénybe a dokumentálódás: ezért gondoltam, hogy jól fog egy ilyen bejegyzés sorozat is.
Szóval mi a véleményem .... XY ról. Amire épp felfigyelek azt szépen itt leírom. Majd lesznek néha csúnya szavak is: ezért 12 -es karika!






Na nézzük ezt az Euróvizíót. Még nem írtam róla, tehát most megteszem. A múlt héten már lezajlott: már sokan el is felejtették. De én amiért ilyen késő-kása vagyok, hát most fejtem ki a véleményemet róla. Ez a dalverseny már régóta el van cseszve. Nem tudom már élvezni. Régebben olyan nagy szám volt: de aztán most, olyan lényegtelen lett. (legalábbis a számomra) Az egész abból áll: hogy idétlen számokat énekelnek el idétlen előadók. Na ne haragudjon azért meg senki: vannak azért kivételek. De egyre jobban az az érzésem, hogy ez nem is egy verseny: hanem inkább magamutogató show. Ki tud nagyobb felháborodást kelteni. A jó példa erre 2014, amikor is ez az osztrák férfi ... vagyis nő Conchita Wurst vagyis Thomas Neuwirth, na mindegy: ő győzőtt. Eleinte mindenki reménykedett: hogy a kedves Kállay Saundersünk fog győzni: de a pontozás előrehaladtával rá kellett jöjjünk, hogy ennek az Európának nem elég egy számot elénekelni: kell hozzá szakáll is!
Lényeg a lényeg: ez a kolbász (németül: wurst) úgy vésődött bele tudatunkban, mint a szakállas nő. Na de mégis miért nyert? Azért, mert a toleranciát hangoztatta: hogy ő más, egy transz nemű lény, aki mindig akadályokba ütközik. Gondolom azért nem borotválkozott, hogy kihangsúlyozza nemi identitását. Utálhatjuk őt, de be kell valljuk, hogy más országokban eléggé másabb a helyzet. Például Angliában, Hollandiában vagy Németországban vígan bemehet a Tescóban egy transzvesztita, mindenki normálisnak véli. Olyan mintha ott se lenne. Na sétáljon csak be Wurstné a székesfehérvári Tescóba... véresen menne haza az tuti. Szóval hangoztathatjuk azt: hogy Magyarország az Európa: de van egy nagy probléma - néhány európai normát mi nem fogadunk el. (Európa: nagyon liberális: és elfogad minden szarságot - az emberek így bárkik lehetnek, nem kell attól félj, hogy a homoszexualitásod miatt kirúgnak az állásodból).
Messze állunk még Európától. Itt folyik a buzizás, a takarodj ki az országból és a hasonló antiEU-s videlkedések.
Na de nem akarok én senkit se védni. A szakáll az mégis csak durva, na meg a dal olyan Skyfall utánzat. Még a Kállay dala is jobb volt. Mna de ő csak elénekelte - nem kevert botrányt. Vegyük csak ezt a Kállay gyereket: ha megnyerte volna: a média szépen megírja ... és aztán elfelejtük az egészet. De ez a Kolbászné: ez aztán nagy port kavart. Még a mai napig is beszélnek róla. Épp ez volt a cél: hogy a bulvár is tudjon azért megélni.
Mja és ha már itt tartunk: utánna néztem a győztes biográfiájának: kiderült, hogy annyi idős mint én (1988-ban született) - hogy azt a.... ja és eredeti példányban elég normálisnak nézett ki, dehát így: szakállal és női ruhával, eléggé nevetséges. Amúgy az egész Euróvizíó már nevetséges. Úgyhogy a picsába vele.
Címkék: , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban