Mi idegesít a Facebookban?

   
Elfacebookosodtunk. Mindenkinek van : Mari néninek, Gyuri bácsinak, a szomszédnak, nagytatának, kutyáknak, macskáknak meg... hát igazából bárkinek és bárminek. Magyarországon is teret hódított, az iwiw kárára. Romániában meg a Hi5-ot váltotta fel. Social Networkin : Film is készült róla... Ez az új világ, az új trend... megosztás, like, share. A facebook jó, én is használom. Azonban az már felidegesít ha az emberek nem megfelelően használják, ha a véleményük az: hogy az internet azonos a facebookal.
     Egyre jobban idegesít a facebook, főleg az emberek miatt.


- Utálom az aplikációkat... mi a fenének kellenek. Kit érdekel, hogy mennyit nyertél a legyen ön is milliomos facebook aplikáción, meg hogy mi az indián neved, hogy mit jósol a facebook horoszkópja, mi leszel ha nagy leszel, ha híres lennél hogy néznél ki... meg egyéb zagyvaságok. Ezek a marhaságok az emberek miatt élnek. Nem tudják felfogni, hogy ezek mind spamek részben. Kéretlen üzenet: azért mert jó hogy te megtudod hogy hogy néznél ki 95 évesen, azonban a többiek nem kiváncsiak rá... ezért a többség miatt kéretlenként fogható fel. Bemegyek a facebookra az egész falam tele van ilyen szarságokkal. Meg lehet oldani (köszönöm facebook) úgy, hogy vagy törlöd az adott személy bejegyzéseit, vagy az adott aplikációt. Mindkét esetben akad probléma. Ha törlöm az adott személyt... akkor kb mindenkit kéne töröljek, s így nem látnák semmit, nem lenne semmi a közösbe. Az aplikáció tiltásával meg az a probléma, hogy megunod : hiszen jó hogy egy adott aplikációt törölsz, hogy nem akarod többé látni (bárki osztja azt meg), azonban napról napra különbözőek jelennek meg... most minden nap törölgessed ott őket...nem megy.
- másik dolog: facebook játékok. Régebben én is játszottam ezeken a marhaságokon. Valahogy unatkoztam és rákatintottam a cityvillere. Nem tudom, hogy hogy: de mikor bementem a facebookra mindig az volt az első, hogy megnézzem mit csinál az én városkám. Hihetetlen, hogy ezek az online játékok így eltudják venni az ember eszét és főleg az idejét. Én is úgy voltam vele, hogy azt mondogattam: úgy is felmegyek a facebookra naponta s nem idővesztés, ha néha megnézem a városkámat: 15 perc maximum, míg lemegy az energiám. (mert hát kell energia, miért ne kellene?) Egy frászt, oda jutottam, hogy mindig valamit rendezgettem, meg füvet nyírtam (mna ezt nem lehet, de na talán mostanra már bevezették azt is), meg ha nem volt egyéb elfoglaltság figyeltem mikor jön egy bandita és rabolja ki a bankot. (hogy foghassam el és kaptam 1000 aranyat) Egy nagy szarság az egész... így lesznek gazdagok. Az emberek rákattannak és millióan fizetnek be valamire: hogy kapjanak bónusz energiát, meg játékpénzt meg ezt meg azt... Rosszabb mint az online póker.
Aztán meg ott van, hogy hívjad a barátokat játszani, mert így meglátogadhatod (kb így van minden ilyen játéknál, nemcsak a fentebb említettnél) és minden napi látogatáskor kapsz bónusz energiát meg egy kis játékpénzt. Ami a legidegesítőbb, hogy mind jönnek ilyen-olyan játékoktól, hogy: Markó Pista meghívót küldött a Pöttyös Farkú Nyuszi játékra. És ezek meg mind jönnek, naponta több is... Ezúton bocsánat azoktól, akiknek ilyen kellemetlenségeket okoztam , mikor játszodtam ezeken. Az új őrület meg a Bubble Safari, amelybe én is belekóstoltam. (de most már megpróbáltam ismerősöknek nem küldeni felkérést) Egy hülye majom mind dobigálja a golyókat. Logikai játék, de azonban 35-ös pályától kezdve érződik a marketing ereje. Nehezen tudsz átmenni, ezért arra ösztökél, hogy fizessél be pénzt, hogy kapjál különböző opciókat. Vége van, nem érdekelnek már. Az én időmet nem fecsérlem ezekre...Ezek meg az időmből temérdek pénzt csinálnak. (ha nem is fizetek be: népszerűség, reklám)
- A bunkók: facebookja mindenkinek van: a bunkóknak is. Nem tudom, hogy hogy tudják használni, vagy olvasni a bejegyzéseket. Inkább menjenek olvassanak egy könyvet.
- A tükrös képek: a mai fiatalok legnépszerűbb képvelvevési módozata a tükör előtti kép. Én csak röhögök...
- Képek: Ilyen meg olyan pozició, kacsacsőr, meg jaj de divatos vagyok. Nézd a seggem de szép... Hihetetlen, hogy a fiatalok így nőnek fel, így mutogatják magukat, és persze az adatlapjukat bárki megnézheti, nem tudják áttenni az opciókban, hogy csak a barátok láthassák. Nem, nem ...ők meg akarják mutatni az egész világnak, hogy jaj de szexy vayok, meg jaj de jól nézek ki ezen a képen. Nem tudom sajnálni az ilyeneket.
- Rendszeres fejlesztések: valamikor bosszant, hogy bemegyek a facebookba és jé ... az már nincs ott, hanem már az lett belőle. Ne értsetek félre , fejlesztést kell végezni, hiszen csak így lehet versenyben maradni. Azonban amit a facebook csinált az utóbbi periódusban az számomra nem fejlesztés... Hanem napról napra végbemenő újítások: mna ezt így tesszük...mja nem, mégsem jó, mna majd jövő héten újratesszük. Valahogy közöljék mna most ez a 3.2 -es facebook verzió, és adják ki az újdonságokat mondjuk félévente. Ne baszogassanak már minden nap.
- Születésnap Figyelmeztető: én csak így hívom. Köszönjük a facebooknak, hogy a születésnapokat már nem kell megjegyezzük. Mindenki felköszönt mindenkit, aztán az meg visszaköszönt és ez így megy egy facebook körforgásba. Mjééé há születésnapja van, há írjunk már neki egy Boldog Szülinapot. A szülinapos meg mindenkinek commentbe köszönöm, néha meg variálja: egyiknek köszönöm-másiknak köszönöm szépen-köszönöm nagyon szépen-jaj de kedves vagy köszi. Ez igen Szülinap: várjuk, hogy köszöntsenek fel. Sajnos én is el kell viseljem ezeket. Szerintem sokan gondolják így, dehát más a világ mit csináljunk hát? Azt, hogy legyünk őszinték, akiknek fontosak vagyunk köszöntsük fel személyesen. Gondolkozom azon, hogy átteszem szülinapomat más dátumra. Kíváncsi leszek, hogy  a családomon kívül ki tudná még, hogy mikor van pontosan a szülinapom? Én személy szerint nem szeretem a szülinapozást, nem is nagyon tartottam meg... és nem is vagyok boldog olyankor. Miért lennék. Mna 25 évet töltök, és mi van vele? Ajánlom, hogy a facebook tegye be a névnap emlékeztetőt is. Az lenne ám valami.
- És még vannak olyan dolgok amiket nem bírok, azonban azt hiszem ezek lennének a legfontosabbak.

Mi a jó a facebookban
- ezt is fel kell soroljam. Maga az egész facebook szerintem eredetileg nagyon jó elmélet volt, amíg nem szarták el a játékokkal, meg a spames szarságokkal, meg a rendszeres újításokkal (szóval a fentebb említettekkel)
- Jó benne, hogy gyorsan tudsz kapcsolatot teremteni. A kommentelgetések, egyfajta chatként is üzemelhet
- Mindenki fennt van : ezért ismerősöket könnyen meg lehet találni
- Közösség : ha találsz egy jó kis groupot rendes emberekkel - az már egy jó közösség- építő jelleggel bír
- Mna meg a képek egyszerű és gyors nézése, kommentelgetések meg likeolgatások (de szerintem ez inkább negatívum)... stb. Mna de nem akarok sokat írni mert még facebook függőnek fogok tűnni. Nem vagyok! Vagy mégis?

Aki talán nem ismeri az oldalt : https://www.facebook.com  Hát de ki ne ismerné? Mna jó csak azért tettem be, ha mondjuk a bejegyzés elolvasása után észreveszed, hogy jééé hát nem vagyok most fennt a facebookon, könnyebben tudj rámenni.

0 comments:

Megjegyzés küldése