SNITT #24


Ötödik Nap: Újból tenger, nem lehet megunni. Csináltam egy kis bolgár pénzbemutatót is. A videó végén meg újból egy kis esti bejelentkezés. 
Figyelem! A negyedik nap elmentünk egy klubba, ami elég vegyes érzéseket váltott ki. Belépő 10 leva volt, tűrhető. De: adtak ingyen 1 liter koktélt, aminek a tartalma: 90% víz, 9 % szirup és egy kanál alkohol. Ez nekik majdnem nem került semmibe, hiszen a víz jön a csapból, de a lényeg, hogy az emberek menjenek a toalettre, mert az ugye fizetős volt: 1 leva. Nem egy ördöngős összeg tudom, de átlagosan főleg a férfiak piáláskor, legalább 5 ször mennek a mosdóba. (ami 5 levának felel meg)
Ez nálam kiverte a biztosítékot. Milyen lenne, hogy pl utazol repülővel és egyszeriből rádjön a pisilhetnék és a stewardess megállít, hogy : No - No! 2 Euro Please.

Infó: 
Bolgár leva:  A лев szó jelentése óbolgárul ’oroszlán’, tehát a pénznév eredete hasonló a román lejéhez. Szintén a lejhez hasonló a „hibás” magyar névátvétel: a magyarban köznapivá vált leva szó a bolgár számnév után használandó többes alakból ered. A leva váltópénze a sztotinka.
A legutóbbi pénzreformot 1999. július 5-én hajtották végre, ekkor 1 új leva (BGN) 1000 régivel (BGL) lett egyenlő. 1, 2, 5, 10, 20 és 50 levás bankjegyek maradtak használatban. (wikipedia)


Címkék:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban