Filmajánló 41.


1. Hidden Figures (2016)
A számolás joga
Rendező: Theodore Melfi
Műfaj: életrajzi, dráma, történelmi
Pontszámom: 8

Érdemes rászánni két órát. Megtörtént eseményeken alapul.
Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet... amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék.
A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glennt feljuttatni az űrbe... és azután haza is hozni.  (port.hu)

2. Room (2015)
A szoba
Rendező: Lenny Abrahamson
Műfaj: dráma
Pontszámom: 9

Nagyon erős dráma. Kihagyhatatlan!
Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.  (port.hu)

3. Sinister (2012)
Rendező: Scott Derrickson
Műfaj: horror, misztikus
Pontszámom: 7

Szeretem a horrort! ... Viszont egyre kevesebb jó filmet készítenek mostanság ebben a kategóriában. De ,,, ez a Sinister némileg tetszett, örültem is, hogy na végre valahára egy nézhető új horror.
Ethan Hawke remek benne. (de általában sose csalódok benne)
A filmben Ethan Hawke egy írót alakít, aki valódi bűnesetek alapján veti papírra a regényeit, és egy nap, nyugtalanító tartalmú filmekkel teli dobozra bukkan. Ezzel olyan természetfeletti események sora veszi kezdetét, amelyek rémálommá változtatják a szerző és családja életét. (port.hu)

4. Spotlight (2015)
Spotlight - Egy nyomozás részletei
Rendező: Tom McCarthy
Műfaj: krimi, dráma, történelmi
Pontszámom: 8

A történelmi és megtörtént eseményeken alapuló filmeket mindig hasznos megnézni. Ezt is - remek színészekkel. Picit hosszú és néhol bele lehet aludni, igyunk előtte egy kávét.
Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során. 
A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot. (port.hu)


5. Perfetti sconosciuti / Perfect Strangers (2016)
Teljesen idegenek
Rendező: Paolo Genovese
Műfaj: dráma, vígjáték
Pontszámom: 9

Hatalmas film!
Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat. Mivel barátokról van szó, úgy hiszik, hogy ismerik egymást, de ez a játék váratlan titkokat is felszínre hoz...  (port.hu)


6. Why Him? (2016)
Miért pont Ő?
Rendező: John Hamburg
Műfaj: vígjáték
Pontszámom: 6

Átlagos film - a szokásos sablonnal, viszont rég nem mosolyodtam el napjaink vígjátékain. De lehet csak én öregszek, és nem értem már a vicceket. Nekem ez tetszett.

Ha kell lágy, ha kell extrakemény, mi az? Hát, persze, hogy az apai szív. Laird (Bryan Cranston) a széltől is óvja imádott lányát, és boldogan figyelte, ahogy felnőtté válik. És most végre megismerheti a lány (Zoey Deutsch) szerelmét: aki eléggé dilis, teljesen elviselhetetlen és meghökkentően gazdag (James Franco). 
A családfő bekeményít. Nem hajlandó eltűrni a srác gátlástalan szeszélyeit, ellenfele viszont nem nyugszik bele, hogy a csaja apja morcos. A huzakodás küzdelemmé, azután totális háborúvá válik. 
A srác bármit megenged magának. A lányos apa semmit nem akar megengedni neki. A srác feleségül akarja venni a szerelmét. Az apát a gutaütés kerülgeti?
Legfőbb ideje, hogy eltöltsenek együtt egy hosszú víkendet.  (port.hu)


7. Life (2017)
Élet
Rendező: Daniel Espinosa
Műfaj: Sci - Fi, thriller
Pontszámom: 7

Hasonlít az Alienhez. Izgalmas azonban nem egy egyedi sztori.
Képi világ rendben van, a zene meg kimagaslóan jó.
Egy űrhajóscsapat a Mars-kutatás eddigi legnagyobb áttörését éri el: élet jeleire találnak a vörös bolygón. De a siker megrészegíti és felelőtlenné teszi őket: az idegen életet egy tárolóedényben magukkal viszik. 
Olyasmi kerül a Földre, ami nem odavaló. Valami elkeveredik a földi életformával, ami addig egészen másképp élt, és másképp gondolkodott. A működése ismeretlen, a céljai kideríthetetlenek. 
A Föld még sosem volt ekkora veszélyben. És ami a bajt hozza rá, az az élet... (port.hu)

8. Ma vie de Courgette / My Life as a Zucchini (2016)
Életem Cukkiniként
Rendező: Claude Barras
Műfaj: animáció, dráma, vígjáték
Pontszámom: 8

Időnként nézek animációkat is. Ez a kis Zucchini története kifejezetten tetszett.
Cukkini a beceneve egy 9 éves kisfiúnak, aki árván marad édesanyja hirtelen halálakor. A fiú összebarátkozik egy Raymond nevű rendőrrel, aki elkíséri őt az árvaházba. A nevelőotthonban sok más korabeli sorstársával találkozik. Bár eleinte küzd a sorsa és a hely ellen, Raymond segítségével végül megtanul bízni másokban, és végül az igaz szerelem és egy új család is rátalál. (port.hu)

9. Minions (2015)
Minyonok
IMDb
Rendező: Kyle Balda, Pierre Coffin
Műfaj: animáció
Pontszámom: 9

A kis sárga minyonok: annyira imádom őket, hogy az nem igaz. Na nem fanatikusan: nincsenek poszterjeim, meg minyonos csészéim. Az egyik kedvenc animációm lett - mindig megnevettetnek és alig várom a második részt! (2020)
A Minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat - a T-Rextől Napóleonig - folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak.
Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a 60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt? a kipusztulástól.  (port.hu)

10. Tomorrowland (2015)
Holnapolisz
IMDb
Rendező: Brad Bird
Műfaj: akció, sci-fi
Pontszámom: 7


Tudom, a történet egy nagy zagyvaság - de egy idő után úgy lekötött, hogy az nem igaz. Maga a látvány, meg a kuriózum - hogy mi a fene fog történni a végén: na meg a szereplők sem játszottak rosszul. Látványvilág rendben volt. A filmet inkább paródiaként kell nézni.
A történet szerint a világból kiábrándult egykori gyerekzseni Frank (George Clooney) és a fiatal és intelligens Casey (Britt Robertson) veszedelmes kalandra indulnak, hogy felderítsék a titokzatos, időben és térben ismeretlen helyen található Holnapoliszt. Ami pedig ott vár rájuk, az örökre megváltoztatja őket és a világot is. A film lebilincselő utazásra hívja a nézőket, akik olyan dimenziókban utazhatnak, amelyről eddig cask álmodhattak. (port.hu)

Címkék: ,

1 megjegyzés:

  1. Hű, a Spotlight nagy szerelem volt, pedig úgy kezdtem nézni, hogy biztos valami unalmas bűnügyi film lesz, de mivel mindenhol az egekbe magasztalták bepróbáltam. Azóta többször újranéztem, nagyon jól idézi meg a korhangulatot.
    A Számolás joga is nagy kedvenc lett, ugyancsak jó hangulata volt és jól épített humoríve. Ugyanakkor tanultunk is belőle valamit, hisz megtörtént eseményeken alapult.
    A Szobát moziban láttam és lelkileg igencsak megviselt, főleg, hogy nem sokkal előtt olvastam a Natascha Kampusch könyvet, ami egy hasonló bezártság igaz történetét mesélte el.
    A Life és a Tomorrowland olyan futottak még kategória, igaz a Life-ot okos, intelligens sci-finek érzékeltem.
    Ebből a listából még a Teljesen Idegeneket szeretném pótolni nagyon, mert sok jót hallottam róla. :)

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban