A legjobb Mixletöltési oldalak

2014 augusztusában írtam egy bejegyzést a A legjobb Mixfeltöltési oldalak -ról. Eljött a pillanat, hogy felsoroljam azokat a honlapokat: amelyekről jó minőségű (és nagy mennyiségű) mixeket lehet letölteni gyorsan és egyszerűen. Az én kedvenceimet fogom most bemutatni - persze aki tud más hasonló oldalt, kommentben megoszthatja velem. Előre is köszönöm.
Mixek letöltése: részben legálisak. Rengeteg híres DJ teszi elérhetővé saját mixműsorát/podcastjét a saját honlapján és soundcloud oldalán. Viszont még mindig illegális azok letöltése, amelyek Mixalbumokként jelentek meg. (pl: ATB - The DJ In The Mix vagy Tiesto - In Search of Sunrise részek) 
Miért jó mixeket hallgatni? Azért mert praktikus. Én nem nagyon szeretek normál zeneszámokat hallgatni (a megszakítások miatt) - inkább letöltök egy mixet amely folyamatosan zümmög a fülembe. Ily módon rengeteg jó dalokra bukkanok - nem én válogatom, hanem az XY DJ: ezért őrá van bízva a hangulatom. Az idők folyamán kialakult egy top 10 zenés podcastem, amit rendszeresen hallgatok: pl - Armin van Buuren - A State of Trance, Pere Tong - Essential Mix, John Digweed - Transition, Hernan Cattaneo - Resident stb)
Aki hasonló elektronikus zeneőrült - annak most itt egy toplista, hogy milyen oldalakról szoktam beszerezni a kedvenc műsoraimat.

1. SoundCloud
Nagyon sikeres. A DJ - k első számú platformja: ezért itt mindenkit megtalálsz. Általában elérhetővé teszik a műsoruk/mixük letöltését - ezért itt szerezheted be a leglegálisabban (van ilyen szó?) az elektronikus hanganyagokat.
A SoundCloud -nak persze van Android és iOS verziója is: ezért streemingelésben is nagyon erős.

2. iTunes
Le kell tölteni előbb az iTunes -t, és azután már böngészheted a kínálatot. Rengeteg ingyenesen letölthető mixekre bukkanhatsz. Ajánlom: a nem iPhone tulajdonosoknak is.
Akinek iPhoneja van: Podcast applikációval érheti el. (az egyik nagy kedvecem)

3. Livesets

NEM HISZEM EL!!! HOGY NINCS MÁR EZ AZ OLDAL!

* elmentett vélemény *
Első helyre kellett volna tegyem, dehát az előtte állók jóval híresebbek - ezért nem volt pofám kiszorítani őket. Rengeteg előnnyel rendelkezik:
- Letisztult felület, reklámok nélkül
- hatalmas adatbázis (általába amit ide felraknak: az fennt is marad - és letölthető bármikor)
- bele lehet hallgatni a mixekbe letöltés előtt
- gyors letöltés
- rendezettség: napi szintű felsorolás, és jó a keresési találatja
- nevesebb DJ -k műsorai egytől egyig fennt vannak

RIP

4. Global - Sets
Hasonló a struktúrája, mint a Mixing honlapnak, (6 -dik pont) de jóval kifejlettebb, szebb és gyorsabb.

5. Tribal Mixes

Úgylátszik: mégis bekerült a kedvenceim közé egy torrent oldal. Csak mixekkel foglalkozik: és ezért egyedi. Sokan használják - ennek oka folytán hamar letöltődnek a zenefile -ok.
Kell regisztrálni előbb!!! - de ingyenes. (facebookal vagy manuálisan)
Érdemes körülnézni.

6.  Mixing

Itt már vannak reklámok (egy kicsit nehézkesebbé is teszik a böngészést) - de ez elnézhető nekik, mert napi szinten töltik fel a legfrissebb mixeket. (egy kicsit többet, mint a livesetsen) Livesets-re a legjobbak kerülnek csak fel, viszont itt a mixingen nem válogatnak.
Hátránya: hogy külső oldalakat használnak a mixet megosztására: pl Zippyshare, Uploaded, Oboom - amelyek egy idő után (kb 1 hónap) elérhetetlenné vállnak. De: a Ziipyshare általában működik még 1 év után is.

7. Mixcloud + Mixcloud Downloader
A Mixcloud az egyik legerősebb mix platform, sokan használják viszont egyetlen hátránya: hogy csak hallgatni lehet, letölteni nem. De mindig van mindenre megoldás. Ha van Youtube Downoader, miért is ne lenne Mixcloud Downloader? Elve ugyanaz: bemásolod a mix URL - jét, és az oldal szépen átalakítja, hogy te egy klikkeléssel letöltsed. Kicsit illegális, viszont én úgy vagyok vele: hogy a mixek még beleférnek. Probléma akkor van, amikor eredeti számokat konvergálgatunk át különböző trükökkel.

8. Archive
Az én Chill Out Session műsoromat ide szoktam feltölteni (na meg iTunes és Mixcloudra), ennek több oka van:
- ingyenes
- gyorsan letölthetőek a hanganyagok
- a feltöltött hanganyagot a rendszer idővel NEM törli
- biztonságos és könnyen kezelhető

9. Podomatic
https://podomatic.com
Egyre többen használják - ezért érdemes itt is körülnézni. Podcastekre használják inkább - híresebb DJ -k mixeire elvétve bukkanhatunk.

10. Heartis.at
https://hearthis.at
A soundcloud nagy vetélytársa: nem is csodálom, hiszen rengeteg olyan funkciót is elérhetünk (pro tagság is jóval olcsóbb), amit a Soundcloudon álmodni sem mernénk. Már kb 2 éve használom problémamentesen,

11. Bandcamp
https://bandcamp.com
2007 óta működik töretlenül ...  főleg a nem annyira híres producerek használják annak érdekében, hogy a zenéjüket könnyebben el tudják adni. (kiadók megkerülésével)
- mixek is vannak rajta

12. Noisetrade
https://noisetrade.com
Ezt az oldalt csekkolnod kell: az itt található előadók ingyenesen megosztják a zenéjüket, le lehet tölteni őket és opcionálisan támogatni is lehet őket!
Hasonló oldal a : https://jamendo.com

13. Premiumlivesets
https://premiumlivesets.hu
Letisztult oldal, tele jobbnál - jobb mixekkel.

14. Top Dj Mixes
https://topdjmixes.com

Vam itt minden, de tényleg

15. YouTube
https://youtube.com
Végezetül pedig a listára betenném a YouTubot: talán a legnagyobb adatbázist mixeket illetően itt érhetjük el. A neves DJ - k is már elkezdték ide felpakkolni a műsorukat. Pl Armin van Burren ASOT -ja előben sozkott jelentkezni.
Ha rábukkantál egy jó mixre, és le akarod tölteni, akkor egyetlen dolgod van: egy Youtube to mp3 konvertáló oldalon átalakíttatod a formátumot. (pl: http://www.flvto.biz)

+ Fórumok
Különböző fórum oldalakon is megosztanak mixeket, letöltési linkekkel. Sőt ilyen oldalakon nagyon ritka hanganyagokra is bukkanhatsz: érdemes böngészni. Az viszont biztos, hogy nagyon időigényes.
PL elektronikus zenével foglalkozó fórum: http://www.mercuryserver.com

+ csekkold még ezeket is:

Grooveshark
http://grooveshark.com


Címkék: , , , , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban