The Radio 1 Ibiza Prom - Pete Tong


Egy különleges koncertfelvételt osztanék most meg: Pete Tong Ibiza Prom fellépését 2015 - ből.
Elektronikus zeneslágerek, klasszikus kivitelben.
CD -n is kiadták: Amazon - on megrendelhető.

1:30 – FatBoy Slim – Right Here Right Now
5:38 – Eric Prydz – Pjanoo
8:40 – Shapeshifters – Lola’s Theme
11:30 – Robert Miles – Children 
13:24 – ATB – 9PM (Till I Come) 
16:00 – MOBY – Go 
20:25 – Frankie Knuckles – Your Love
25:55 – Inner City – Good Life Feat. Ella Eyre
30:58 – Orbital – Belfast
34:00 – Sabres Of Paradise – Smoke Belch II
35:35 – Daft Punk – One More Time
39:21 – Alison Limierick – Where Love Lives (Come On In)
44:00 – Vangelis – Rachel’s Song
46:20 – MOBY – Porcelain
49:30 – Faithless – Insomnia
58:35 – Rudimental – Waiting All Night Feat. Ella Eyre
01:02:33 – STARDUST – Music Sounds Better With You
01:05:25 – Derrick May – Strings Of Life
01:07:11 – Aztec Mystic – Nights Of The Jaguar
01:08:10 – Brainbug – Nightmare
01:09:47 – Energy 52 – Cafe Del Mar
01:15:33 – Rudimental – Feel The Love Feat. John Newman
01:22:55 – Candi Staton & The Source – You Got The Love Feat. John Newman
01:27:25 —— SHOW ENDED ——
01:29:55 – (Encore) You Got The Love Feat. John Newman(Ending)


Ő itt Pete Tong.
A Nesze neked, Pete Tong! (It's All Gone Pete Tong) 2004 -ben megjelent film csupán csak a nevét használta fel: maga a történet Frankie Wilde nevezetű DJ -ről szól, aki karrierje alatt teljesen megsüketül és mély depresszióba sodródik.
...
9 éve műsorvezetője és vezető szerkesztője a Radio 1 úttörő műsorának, az Essential Selection-nek. A nemzetközi tánczenei ipar egyik vezető teoretikusa, s bár a mainstream közegben tevékenykedik, munkásságát az underground rétegek is elismerik.

Dartfordban született, majd Rochesterben folytatta tanulmányait, tinédzserévei alatt, a hetvenes évek végén az underground soul szcéna inspirálta. Pete első dj fellépése egy esküvőn volt 15 éves korában. Született vállalkozóként már ekkor elkezdett helyi bandákat promotálni és fellépéseket szervezni közeli városok klubjaiba és a Kent Soul Mafia tagjaként fekete soul és dance zenét játszott. 1979-ben Pete a havonta megjelenő Blues & Soul újságírója lett, egy évvel később pedig már szerkesztői pozíciót kapott, majd egészen 1983-ig itt dolgozott. Ebben az időszakban kezdte rádiós karrierjét, előbb helyi rádiókban jutott lehetőséghez, majd az ekkor még csak Londonban fogható Radio 1-en is kapott egy 15 perces magazinműsort Peter Powell dance show-jában.

Pete szakmai tudása az underground tánczenék területén és kitűnő érzéke a crossover slágerek felfedezéséhez 1983-ban hozzásegítette a híres londoni független kiadó, a London Records A&R menedzseri állásához. Itt amellett, hogy olyan zenekarok karrierjét felügyelte, mint a ’80-as évek híres lánycsapata, a Bananarama, saját rádiós karrierjét is tovább építhette.
1988-ban az acid house láz indulásakor Pete a London Records-on keresztül megalapította saját kiadóját, az FFRR-t. A célja az volt a kiadóval, hogy összefogja az elektronikus zene új hullámát, mely olyan városokból áramlott be Nagy-Britanniába, mint Detroit vagy Chicago, és emellett folytathassa régi szerelmének, a fekete zenének és előadóinak a népszerűsítését.
Természetesen Pete keze alatt összpontosult minden és az FFRR hamarosan elkezdte ontani a klubslágereket. Olyan legendás művészek írtak alá a kiadóhoz, mint Steve ’Silk’ Hurley, Lil’ Louis, az Orbital, a The Brand New Heavies, és természetesen Goldie.

1991-ben a brit klubkultúra már az egész országot lázban tartotta, Pete pedig megkapta a már országos frekvencián működő Radio 1-n az Essential Selection műsort. A péntek esténként jelentkező műsor rövidesen a klubberek új generációjának hétvégi bemelegítője lett. Pete a műsoron keresztül a kortárs tánczenék minden vállfaját igyekezett bemutatni és népszerűsíteni, így nemcsak a house, hanem a techno, a jungle, a hip hop és a funk is korábban sosem látott rádiós publicitást kapott. Amikor a ’90-es évek közepén teljesen újjászervezték a Radio 1-et, Pete még nagyobb hatáskört kapott és az ő kezdeményezésére kerültek olyanok a rádióhoz, mint Carl Cox, Fabio és Grooverider, Danny Rampling, vagy Judge Jules. Továbbá a rádió nappali műsorainak playlistjeit is egyre inkább kezdték a brit fiatalokra óriási hatást gyakorló modern elektronikus zenékkel kitölteni. Az ezredfordulóra az Essential Selection hallgatottsága már minden héten meghaladta a másfél milliót, ezzel pedig az Egyesült Királyság legnépszerűbb tánczenei rádiós műsora lett.

Nemcsak a dj pult mögött vagy a Radio 1-n válogatta kedvenc zenéit: felkérést kapott olyan kultfilmek soundtrackjének összeválogatására is, mint „A Part”, vagy a „Human Traffic”. Pete neve aztán 2004-ben ismét felbukkant a mozivilágban, ám ezúttal nem zenei producerként, hanem a világszerte a fiatalok kedvencévé vált „Nesze Neked Pete Tong” címében.

Lemezlovasként megfordult a világ minden pontján, neve pedig szinte egybeforrt az ibizai Pacha-val, ahol öt évig volt a Pure Pacha estek házigazdája. 2008 óta pedig a Club Eden-ben vezeti saját klubestjét, a Wonderland-et, mellyel idén nyáron kezdte meg harmadik sikeres szezonját.
(forrás: pulzar.hu)

Hivatalos Honlap: http://petetong.com
https://facebook.com/petetong

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.