A világ legjobb 50 élelmiszere

A Great Taste 2013 tól minden évben versenyt hirdet, hogy kiderítse melyik a világ legjobb élelmiszere. 2017- ben több mint 12000 termék került elbírálásra.
A győztesek (a top 50) az alábbi táblázatban fel vannak sorakoztatva:
(2 magyar termék is bekerült)

Az igazat megvallva, én egyik márkáról sem hallottam, de biztos finomak.
Néhány toplistás nyámi - nyámi képekben:

Agrumia: Carato Gran Cru
Ez azt hiszem mézes bor akar lenni


Akesson’s Organic
Fincsi csokoládé. Többszösös díjnyertes. Szép kiszerelés, egymás mellé téve egy kész CD kollekciónak néz ki.

chocoMe
Magyar termék. Polcokon biztos láttam már, viszont nem kóstoltam soha. Szerintem azért kerülte el eddig a figyelmemet, mert túl drága a pénztárcámhoz. Hamar rá is kerestem és igen: 
17900 FT az online boltjukban. Egyszer ha sok pénzem lesz megkóstolom.
Leírása: Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró.
A világ legfinomabbjának tartott piemontei mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon.

Donum Terrae
A második magyar termék ami a listán szerepel: az a Donum Terrae Tökmagolaj : szűz olaj, melyet enyhén pirított magokból nyernek. Az olajat olyan hagyományos, megbízható technológia segítségével nyerik ki a magokból, amelynek köszönhetően bizonyítottan a legmagasabb tápértékkel és legfinomabb ízzel rendelkezik.
A tökmagolaj igazi vitaminbomba, gazdag A-, B1-, B2-, C-, D-, E- és F-vitaminban is, valamint jelentős mennyiségű mangán, kálcium, magnézium cink, réz és nátrium is található benne. Magas a fehérjetartalma és rosttartalma is, de 79,4%-ban esszenciális zsírsavakat tartalmaz, különösen sok palmitin-, sztearin-, olaj- és linolénsavat tartalmaz.
Az ára pedig: 3565 FT, tűrhető - egy rendes olívaolaj is kb ennyibe kerül.



Mrs Kirkhams Lancashire Cheese
Saját farmmal rendelkeznek: már ezért is egy nagy elismerést érdemelnek. Biztos finom.

Elderflower Irish Cider
Bodzabor

Latuapasta
Imádom az olasz kajákat.Az ilyen kézzel készített Tortellonikat is, összefut a nyál a számban. Viszont azt nem értem: hogy miért nem egy olasz márka került a listára. Angliában készítenék a legfinomabb tortellonit? Kétlem. Ettől függetlenül: IDE VELE!

Wen Shan Bao Zhong (Pouchong)
Oolong tea: félúton van a zöld, és a fekete tea között. Ez abból ered, hogy ezt a teafajtát noha erjesztés alá vonják, de a folyamatot leállítják, mielőtt az erjedés, az oxidáció teljesen végbe menne. Ennek köszönhetően az Oolong tea szinte rendelkezik mind a zöld tea, mind a fekete tea értékes hatóanyagaival.
Whey Butter – ISLE OF MAN CREAMERY
Csak egy kis friss kenyér kell hozzá: és kész is a fincsi vajaskenyér: a tökéletes reggeli.

GREAT TASTE 
Hivatalos Honlapja
Címkék: , , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban