Videó 004 / II. Petőfi Zenei Díjátadó Gála (2017)


Aki lemaradt volna róla... az most visszatekintheti a Volt fesztiválon tartott II. Petőfi Zenei Díjátadó Gálát. Sajnos a fesztivál ma véget is ér. 
A Petőfi Zenei Díj egy 2016-ban, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a VOLT Produkció Kft. által közösen alapított díj, amely évente kerül odaítélésre a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő képviselőinek. A díj létrejöttét 2016 májusában hirdette ki a Petőfi Rádió. Az első díjátadót 2016. június 28-án rendezik meg a Telekom VOLT Fesztivál nulladik napján, Sopronban. (forrás: Wikipedia)

Röviden:
A II. Petőfi Zenei Díjátadón nyolc kategóriát jutalmaztak. Az év dala a Wellhello #Sohavégetnemérős című száma lett. Az év együttese a Halott Pénz, az év női előadója Lábas Viki (Margaret Island), az év férfi előadója Marslakó Dávid (Halott Pénz). Az év videoklipjéért járó díjat a Halott Pénz kapta az Élnünk kellett volna című klippért. Az év felfedezettje a Soulwave. Az év dj-jének Lotfi Begit választották. Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat a Quimby kapta. Az Életműdíjat pedig Demjén Ferenc. 
A Gálán egyébként fellépett első televíziós élő adásában Alle Farben, ördögmotorosokkal és lángnyelvekkel megspékelve a Tankcsapda, valamint az Amerikából hazatért Hien. Benji legújabb dalát hozta el Ellentűz címmel. Nagyon izgalmas bemutatkozó dalt láthattunk a NAZA-tól. Hatalmas koncertet adott a Nagyszínpad tehetségmutató verseny idei győztese, a LÓCI JÁTSZIK, valamint a BRAINS és a Vad Fruttik. Kirobbanó sikerrel szerepelt a Bakáts téri Általános Iskola Soul Air kórusa és a Halott Pénz. Az est fénypontja pedig Demjén Ferenc tiszteletére, 14 énekes közreműködésével, Závodi marci hangszerelésével az örök jelszó: Love. (forrás: Petőfi Rádió)

Elérhetőségek:
Címkék: , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban