4. Legjobb iPhone (App Store) alkalmazások : Strava, CamScanner, Instagram, YouTube, Gmail



1. Strava

Egyik kedvenc alkalmazásom. Aki szeret sokat biciklizni az rögtön töltse le és regisztráljon. Az egyik legjobb ebben a kategóriában: rengeteg bringás használja (élsportolók is), aminek egyetlen oka van: mert kurvajóóó. Rengetek funkciója van, erős a közössége, fedezhetünk fel vele jó kis útvonalakat,(hogy hova menjünk legközelebb bringázni - ezt a regisztrált többi bringás méréseiből alakítja ki), valamint megnézhetjük, hogy egyes szakaszokon ki - hogyan teljesített. Különböző kitüntetéseket szerezhetsz, ami megjelenik a Stravas adatlapodon - ezzel is búzdít, hogy legközzelebb jobban teljesíts. Ez viszont veszélyes is lehet, hiszen aki berögzültem akar a toplista élére kerülni, az gyorsabban kell hajtson vagy jobb biciklit kell vegyen. (balesetveszély és pénzfalás) Az én tanácsom az, hogy a sportot élvezni kell - ne versenyezzünk! (ezt hagyjuk azokra akik hivatásszerűen űzik) 
Még annyit, hogy előfizetni is lehet Pro Tagságra: különböző kiterjsztett funkciók vállnak így elérhetővé.
Havi előfizetés kb 8 euróba kerül, Éves előfizetés pedig : kb 60 euró. 
De az ingyenes verzióval is vígan el lehet lenni. (reklámmentes ami egy nagy pozitívum!)




2. CamScanner
Dokumentumokat, régi képeket időnként mindenki szokott scannelni. Az okostelefonok terjedésével ez most egyszerűbb lett mint valaha. Letöltessz egy aplikációt, lefényképezed vele a digitalizálni kívánt dolgot és kész! Az eredmény minősége függ az alkalmazástól (érdemes a jobbakat használni : pl CamScanner) és a telefon kamerájától. 
Kipróbáltam sok hasonló alkalmazást: találtam néhányat ami megfelelően működik: Scanner App, Tiny Scanner, Genius Scan .... kezelhetőség és letisztultság miatt maradtam a CamScannernél.

3. Instagram
,,Az Instagram egy közösségi hálózat, amely fényképek és rövid videók okostelefonon történő megosztásán alapul. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel, amelyeket különböző művészi hatású effektekkel/szűrőkkel láthatnak el, feliratozhatják, beállíthatják a készítés helyét, majd ezt követően megoszthatják másokkal.''(wikipedia)
Facebookot lassan már kezdem unni, helyette észrevettem egyre többet Instagrammozok. Letisztultabb, szebb, gördülékenyebb és a a feltöltött képek a benne lévő effektek felhasználásával zseniálisak! 



4. YouTube
Legtöbb telefonon alapértelmezetten rajta van. A legnagyobb videómegosztó webhely már 2005 óta. 





5. Gmail
Kezdetekben Yahoo - s fiókot használtam, de már jó pár éve el Google-esedtem én is. Biztonságosabb és többet is ad, mint a vetélytársai. (mint tárhelyben, mint funkciókban)
WIKI:  ,,Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP e-mail szolgáltatása. 2004-es bevezetésekor az 1 GB-os tárhelyével lényegesen megnövelte az ingyenes webmailekkel kapcsolatos felhasználói elvárásokat. 2012 májusa óta több mint 10 GB tárhelyet nyújt.
A szolgáltatásra kezdetben csak meghívóval lehetett regisztrálni, de 2007. február 8. óta mindenki számára nyitott. ''


Címkék: , , , , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban