Magyar Youtube Csatornák: 12. 360°bringa

Történetük elképesztő: Zárug Zita és Harkányi Árpád  felmondott a munkahelyén, és két fekvőkerékpárral négy év nászútra indult 2011-ben. 
4 év, 46 ország és 40 ezer kilométer. 
(2011 június 11 - én indultak el Budapestről, a Hősök teréről ... 2015. szeptember 6-án ért véget a nagy Föld körüli nászútjuk)
Indulás: május 21 - én tartották meg a polgári bringás esküvőjüket. (képek és infók honlapjukon), június 4 -én pedig az egyházi szertartásukat. A nagy út ezután következett... 
Indulás: 2011 június 11 : 40075 km :)
Megérkezés: 2015. szeptember 6 , Hősök tere

Az útvonal:
Elképesztő. Most a helyszíneket nem sorolom fel, az alábbi interaktív térképen belenagyítva megtekinthetőek.

Történetük
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy farsangi buli. A lány hippinek öltözött, a srác “Tour de France”-nak. A srác fondorlatos módon megszerezte a hippilány e-mail címét, majd galád módon azonnal randit kért tőle. A 4. találkozáskor már teát főztek a Hármashatár-hegy tetején, a 6. alkalommal pedig a Vértest vették célba kerékpárral, több mint 100km-t kerekeztek együtt. Zitának annyira megtetszett ez a kerékpáros lét, hogy széttépte a BKV bérletét és nem is vett többet, bringára váltott és azóta mindenhová azzal közlekedik a városban.
Egy tucat randi után Árpi kicsit világgá ment, de Zita a 100 nap alatt is többször csatlakozott hozzá, a 13. randjuk már 400km-es volt Brüsszel és Amszterdam között. Hazatérve együtt túráztak a Lengyel-Tátrában a Sas-úton, majd egy őrült egynapos vállalkozás következett, többedmagukkal lebicikliztek 201,13 km-t egy nap alatt, Budapest – Orosháza között. Több kisebb-nagyobb túra között megkerülték a Fertő tavat, bringáztak tájfutóversenyre Budapestről Csehbányára, és még megannyi randi következett, de ezzel már nem untatnánk itt tovább senkit.
Szóval mi, Zita és Árpi – röviden összefoglalva ennyi. :)
Közös szenvedélyünk lett a biciklizés, Árpi “fertőzött meg” ezzel, a fenti élménybeszámolókra való utalásokból látható, hogy azóta az összes pihenésünket, nyaralásunkat valamilyen módon ezzel a közlekedési eszközzel kötjük össze. Sok kaland van már így a hátunk mögött, s még mennyi előttünk! Ehhez a biciklis életmódhoz kerestünk és találtunk egy nagyszerű új eszközt, a rekumbens kerékpárokat. Hogy miért a fekvőkerékpárokat, arról itt olvashatsz!
Egyébként minden olyan más szabadidős tevékenységet is szeretünk, amit a természetben, a természethez közel lehet művelni, így Árpi nagy híve a tájfutásnak, Zita inkább gyalogolni, túrázni szeret. (Csak semmi rohanás, ugye-ugye.)
214. randinkon immár jegyespárként bicikliztünk Rómába, fekvőkerékpárokon. :) Június 4-én lesz az esküvőnk, és Június 11-én elindulunk nászútra. A Világ körül. Erről szól ez az oldal. (forrás: honlapjuk, http://360fokbringa.hu)

Youtube
A feliratkozók száma 1071 jelenleg: amit nem is nagyon értek, (facebook követők jelenleg: 12114) hiszen tele van rövid kisfilmekkel amiket felvettek az útjuk során - érdemes böngészgetni.

Könyv

Gondolták, hogy érdemes lenne az élményüket kiadni könyv formájában, amit jó ötletnek tartok. (hiába fennt van az oldalukon, azért egy könyv mégis csak más)
Fel is iratkoztam rá, hogy majd mikor kész lesz tudassák velem, mert érdekel.
Jelenleg az oldalukon van egy kérdőív (jobb sarokban), amit ki lehet tölteni:
,, Kérünk, csak akkor töltsd ki ezt az űrlapot, ha egy ilyen könyv kiadása esetén tényleg vásárolnál belőle! A könyv ára 3500 forint lesz, és a hasonló című előadásainkban foglaltakat fogja tartalmazni, de az előadásnál bővebben, több példával, történettel és személyes tapasztalattal kifejtve. A kérdőív célja, hogy felmérjük, mekkora igény van egy ilyen könyvre, és ha van, és kiadjuk, meg tudjuk majd találni az olvasóinkat, vagyis Téged! :) A könyv leghamarabb 2017. tavaszára készülne el. A jó munkához idő kell! ''

Megjegyzés: elektronikus formában ingyenesen elérhetővé tették: 
......................................

Elérhetőségek
Facebook
Hivatalos Honlap

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.