Regisztráltam a Moly - ra


Nem vagyok egy nagy könyvmoly - viszont nem telik el olyan hét, hogy ne olvassak valami könyvet. (igaz van amikor hónapon át kínlódok eggyel) Elektronikus módszerre váltottam már egy jó ideje - praktikusabb. Könyvbeszerzés így jóval egyszerűbb. 
Rendszereznem kellett már a könyves listámat (amiket elolvastam) és meg kell hagyni - a moly erre nagyon jó. Magyar könyvmolyok szociális oldala: barátokra lelhetsz, lehet kommentelni össze - vissza, véleményeket írni ... Rengeteg funkciója van (lenti képen látható): ajánlom  mindenkinek, hogy regisztráljon. (már aki szokott olvasni)
Én erre fogom használni:
- valószínű nem fogom bújni feszt, mint a facebookot vagy instát
- olvasmánylistámat elkészítem (elolvasott könyvek) évrekre lebontva
- elolvasott könyvek értékelése és néha talán ha nagyon tetszett véleményezem
- értékelések elolvasása (jó tudni, hogy más milyen véleményt alkotott róla)

Ami nagyon tetszik: hogy nagyon sok aktív felhasználója van, eddig nem volt olyan könyv amit nem találtam meg az adatbázisában. (nem regények, hanem szakkönyvek, tanulmányok-leírások)
Eddig minden rákeresett könyvem értékelve volt (hiába nem híres) és véleményekkel voltak ellátva.
CUCC!


Ahogy a képen is látszik:  olvasmánylistát, értékelést, várólistára tehetsz könyveket, kívánhatsz és kölcsön is kérhetsz valakitől könyvet, karcokat és idézeteket oszthatsz meg, vannak kihívások és csomó - csomó minden még.

Eddigi olvasmánylistám. (korábbi könyvekre már nem emlékszek) 


Pro Tagság
Ha megtetszett az oldal, akkor érdemes Pro Tag lenni. Én úgy vagyok vele, hogy az olyan dolgokat, amiket kedvelek, aarra szánok valamiféle pénzt is. Ez az oldal létrejötte és működése pénzbe került-kerül. Ha Pro tagságra váltsz, akkor adsz egy löketet az oldalnak, hogy tovább folytassa a nagyszerú könyvmolyos tevékenységét ... nehogy már az iwiw sorsára jusson. Persze csak aki megteheti: és van felesleges pénze!

Pro tagság előnyei:

Jelenleg: 1 évre 3990 FT, fél évre 2490 FT és 1 hónapra 490 FT.

Moly leírás
(az oldalán is megtalálható Rólunk és Sugó menüpont alatt)

A Molyt 2008 decemberében alapította Nagy Bence. A cél egy olyan hely létrehozása volt, ahol az emberek megbeszélhetik olvasmányaikat, és mások javaslatai alapján kiválaszthatják a következőt. Így jött létre az első magyar olvasói közösségi oldal.

Statisztika 
(2017. január 26)

Tagok: 192.966
Könyvek: 286.700
Idézetek: 707.848
Könyvpéldányok: 2.544.704
Olvasások: 4.440.865
Értékelések: 1.804.668
Karcok: 698.890
Hozzászólások: 6.368.702

Mire jó a Moly?

A Molynak mostanra rengeteg funkciója van, a legfontosabbak talán a következők:
* Nyilván lehet tartani, hogy mit olvastál (olvasmánylista), milyen könyveid vannak (magánkönyvtár), miket szeretnél még elolvasni (várólista), miket szeretnél megvenni, megkapni (kívánságlista), és ezeken kívül még akármilyen tetszés szerinti könyvválogatást létrehozhatsz (polcok, listák). 
* Írhatsz értékeléseket, és böngészheted mások értékeléseit is, így könnyen tudsz jó olvasmányt találni magadnak. 
* Írhatsz akár magánjellegű, akár ismeretterjesztő bejegyzéseket (karcok), és olvashatod másokét is. A tematikus karcokat zónákba csoportosítva, vagy a könyv- illetve alkotói adatlapokon is megtalálod.
* Feliratkozhatsz más tagok tevékenységére (figyelés), így a számodra érdekes emberek tartalmait könnyen nyomon tudod követni (a frissedben). Ugyanígy könyveket és alkotókat is lehet figyelni.
* A tagok aktív közösségi életet élnek, online és "élőben" is (események), így aki szeretne új barátokat, itt biztosan megtalálja őket. 
*A tagok által feltöltött, és önkéntes szerkesztők által is gondozott óriási adatbázis könnyen kereshető, és olyan információk is vannak benne, amik máshol csak elszórva (vagy egyáltalán nem) találhatóak meg. 
* Könyveket vásárolni nem ezen a felületen, hanem a könyvadatlapokról elérhető boltokban lehet (pl. Molybolt). Online könyveket olvasni pedig a MEK-en, illetve a PIM DIA oldalán lehet, itt nem.

...............................................

Ha megtetszett akkor lépj fel az oldalra és nézz körül:
Androidos Alkalmazás: Google Play Moly
(sajnos App Store -on nincs)
Címkék: , , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban