Kedvenc Android Alkalmazásaim: 12. Strava (Strava Running and Cycling GPS)

Majdnem a leggyakrabban használt alkalmazásom... 
Aki biciklizik, szalad vagy bármilyen sportot űz - annak nagyon hasznos ez az alkalmazás. Méri a megtett kilómétereket, időt, szintkülönbséget és persze az elégetett kalóriamennyiséget. (utóbbi nem pontos adat, hiszen mindenkinek máshogy működik az anyagcseréje)
Tökéletes App, kipróbáltam az összes fitness alkalmazést (Endomondótol a CycleDroid -ig) ... de a Strava a könnyű kezelhetősége és komplexitása miatt túlszárnyalja mindegyiket. 
Kb 1 éve használom és eddig semmi probléma nem volt vele. (lefagyást eddig nem tapasztaltam) Térképe rendben van, el lehet igazodni rajta. Pozitívum még, hogy rengeteg versenyekre lehet (hónaponta) regisztrálni. PL: legtöbbet megtett kilóméter, maraton vagy mászási kihívás.

Fel tud ajánlani útvonalakat is : környékeden vagy bárhol - ezt gondolom a felhasználók összesítéséből generálja.
Van Premium verziója is - 60 dollár 1 évre (6 $ / hónap) extra funkciókhoz juttat. (pl Personalized Coaching, Live Feedback és Advanced Analysis) Viszont az ingyenes verzió is elegendő. Van követési lehetősége is: azaz felveheted a barátaidat (akik használják a stravat) és megnézheted milyen útvonalakon sportolt... belikeolhatod (Kudos), megjegyzést fűzhetsz hozzá, sőt még üzenetet is küldhetsz neki. Egyszóval: maga a tökély.
Probléma: egyes telefonok úgy állítják be a stravat, hogy ne fusson a háttérben - ilyenkor azon veszed észre, hogy az app egyből kilövi magát, és az addig megtett útvonaladat nem rögzíti. Megoldás: bemész a telefonod beállításaiba, Appok futtatása - és ott be kell pipálni : Strava háttérben futás engedélyezése. Ily módon, ha ki is kapcsolod a képernyőt - a strava szépen regisztrálja a megtett kilómétereket.
Néhány egyéb infó: 2009 -ben adták ki az első verziót. Székhelye: San Francisco, California
2015 -ben több mint 1 millió aktív felhasználója volt, amiből 200 000 prémium tag.
A profi biciklisek, futók - mind mind ezt használják. 
Tehát ha Fitness appra lenne szükséged, ne is gondolkozz egyeben - Strava és kész.
(Endomondo, Runtastic vagy Runkeeper is jó - ezek a főbb alkalmazások - de mégis a Strava az igazi. 
Itt van az én profilom: https://www.strava.com/athletes/9713490

ÉRTÉKELÉS

Hivatalos Honlap: https://strava.com

Címkék: , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban