Google Street View Bővítés

Nemtudom ki hogy van vele, de én rendszeresen használom unalomúzésként a Street View-t. 
Hónapról - hónapra egyre csak fejlődik, nincs olyan ország ahova nem kukkanthatnánk már be. (még Észak - Kóreában is vannak elérhető pontocskák) A múlt héten jobban kiterjeszkedett. Nézzük:

- elérhető lett Uganda fővárosa, Kampala teljes egészében
Elég érdekes végigmenni az Afrikai városokon. Képen kampalai utcarészlet. (közel a Libri negyedhez)

- Sokat vártam már, hogy Törökország is részese legyen a Street View - nek. Végre valahára elérhetővé vált.
Képen: Isztambul. Érdekesség még, hogy a Boszporuszon is virtuálisan áthajózhatunk. 

- Mindig is érdekeltek a Balkán térségben lévő országok. Most bővült Macedóniával.
Képen a főváros, Skopje főtere.

- Ukrajna múlt évben elérhető volt, viszont csupán a nagyobb városokat látogathattuk meg. Ez egy kicsit kibővült, ígyhát az elhagyatott régiókat is bebarangolhatjuk.
Képen: Mykolaiv

- Szerbia: ugyancsak Ukrajnához hasonló bővítések történtek. Egy éve Belgrád környéke volt csak elérhető. Most az északi és déli régióval kipótolták az elmaradásokat.
Képen: Kraljevo

- Ausztrália lakott területeit (peremvidék) is közzétették. Nemrégiben csupán Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth és Darwin városát nézegetthettük. A térképet elnézve látható a hatalmas fejlesztés. A kenguruk földje mellett Tasmánia szigete valamit Új - Zéland is teljesen bejárható.
Képen: az ausztrál főváros Canberra, a parlamet közelében

... és még nincs vége

- Mongóliában is járt a Google kocsi, igaz egy nagyon kicsi részét tették közzé, viszont reményeim szerint, ez idővel bővülni fog. 
Képen: Ulán Bátor főtere

- Bangladesh ebben az évben, Bhután múlt évben jelent meg.
Képen: Dhaka- i utcarészlet

- Fülöp - szigetek
Képen: Manila

Visszaemlékszem amikor 2007 -ben nézegettem az amerikai nagyvárosokat. Rengeteg időt eltöltöttem a bóklászásokkal, hiszen akkoriban ez hihetetlen nagy dolog volt. Akkor felvetődött bennem az a kérdés, hogy vajon Magyarország és Románia mikor válik majd elérhetővé? ... 3 év kellett hozzá: és megjelent Románia komplett utcanézete, 2013- ban pedig Magyarország is csatlakozott a projekthez. (a Google engedélyt kell kapjon hozzá - egyik nagy ellenzője pl: Ausztria)
A következő képen jól látszik, hogy nem sok ország maradt még. Tervbe van véve Ecuador, Bolivia, Uruguay, Szenegál, Kirgisztán, India (Manipur, Meghálaja, Asszám, Nágaföld) és persze a régóta tervbe vett Ausztria.

A Google Utcakép a világban   Van   Tervezett (hivatalos)   Nincs   Tervezett (nem hivatalos) 
  Csak Múzeumi Nézet
(kép forrása: Wikipedia)

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.