Rockrider 500

Na szóval : vettem 3 hónappal ezelőtt egy új bringát... Sokat gondolkoztam rajta, tudniillik a bőség közül sokszor nehezen lehet választani. Szerettem volna egy jobb Crosst, Meridát vagy Devront - dehát olyan drágák, hogy az én fizetésemből nem futotta. Szóval alternatív megoldásokat kerestem. Olyan bicikliket szemeltem ki: amelyek elfogadható áron, relatív jó minőséget és felszereltséget nyújtanak. Ily módon két bicikli került a listámra: Sprint Apolon MDB 26 és a Decathlonos Rockrider 500. Nemtudom jól választottam vagy sem, de én az utóbbit rendeltem meg.
Le is adtam a rendelést a honlapon: http://www.decathlon.co.hu/btwin-rockrider-500-kerekpar-id_8293150.html (persze a román webáruházukból) és másnap jött is a futár a kamionnal, leemelte az össze - vissza becsomagolt biciklit, kifizettem és la revedere. Kaptam rá garanciát is ... úgy ahogy az elő van írva az oldalukon.


Tehát: eddig csak néhány problémám volt vele - pl, hogy az ülése egy idő után elkezdett nyekeregni. De ez orvosolható - kiszeded és szépen megfelelő kulccsal rögzíted jó erősen, hogy ne billegjen.
A másik probléma meg, hogy elállítottam a sebességváltóját - én vagyok a hibás: miért kellett hozzányúljak. Mind tekertem azokat a pöcköket elől a kormányon... addig amíg teljesen elállítódott az egész. Viszont a Youtube a barátom, ezért rá is kerestem, hogy kell sebességváltót megfelelően beállítani (jó tudom illene már tudni, de eddig nem kellett váltókat szereljek) - és a megnézettek alapján, valahogy sikerült elfogadhatóan beállítanom. (még mindig nem tökéletes - de majd elviszem egy bicajboltba)
De: meg vagyok vele elégedve: jól megy és viszonylag szépen is néz ki.
Fórumokon olvastam a hozzászólásokat: ,, ne vegyétek meg ezt a szart , tömegtermékes decathlonos olcsó fos '' - hát mit mondjak, igaz, hogy én is egy kicsit hezitáltam... de szerintem ezen az áron megéri. Elég jól felszerelt - Scram x4 -es váltó 24 sebesség, Tektro fékkarok, Hayes MX 5 tárcsafék... stb. Amúgy meg tettek rá pislogót, csengőt és lámpát is! - igaz valami kínai szarok, de egy ideig, amíg be nem szerzel valami jó kis lámpát, addig tökéletes.
Tehát ez a bicikli 90000 Forint (mondjuk, hogy egy fizetés) - Cross, Focus meg Devronok pedig 150000 - től kezdődnek. Majd lehet pár év múlva veszek egy jobbat... de ez most pont jó.
Mentem vele terepen is - és azért bírja, persze csak óvatosan!
Aszfalton - egy kicsit lassú, a gumik miatt, na meg a viszonylag nehéz váz miatt (50 km/órát értem el vele)
Negatívumok:
- ülés: egy idő után nyiszorog: le kell venni és meg kell erősíteni a csavart (ömlesztett ülés) Talán a kényelmetlenséget is megemlíteném - de én ezt szépen orvosoltam egy szilikonos bevonattal. (így elfogadható)
- gumi: nem épp a legjobb, de átlagos felhasználásra megfelelő. De ha jobb gurulást akarsz, lecserálheted egy másikra.
- váz: nehéz, de nagyon stabil. A bicikli pedál nélkül kb 14 kilót nyom, ezért a 10 emeletre felvinni, eléggé fárasztó. (megoldás: költözz a földszintre)

Pozitívumok
- talán a legfontosabb az: hogy a többi biciklihez képest olcsónak mondható
- olcsó, de ennek ellenére viszonylag jól felszerelt: kapunk egy jó sebességváltót és tárcsaféket (igaz nem a legjobb, de eddig nem volt vele problémám)
- nem kell attól félj, hogy az úton maradsz vele - igazán masszív és ha megfelelően karbantartod , nem lesz vele problémád
- és persze még sorolhatnám... (pl, hogy könnyen fejleszheted)...

Hosszú túrákon nemtudom hogy viselkedik, mert én 1 nap max 80 km -t mentem vele. Lehet az ülés miatt az őrületbe kerget: de ajánlom, hogy vegyél rá valami jobb szilikonos párnácskát.
Eddig kb 1000 km -t mentem vele és ezeket tudtam így leírni róla.
Azonban, ha mégis kételkednél benne, akkor vegyél egy 200000 -es biciklit, azokkal már nem lesz bajod.




De nemcsak 500 - as létezik. Gondolkoztam az 520 -on is!
Jobb felszereltésggel... De 45000 Ft - al drágább:
http://www.decathlon.co.hu/btwin-rockrider-520-mtb-id_8293188.html
Így néz ki:
Persze, hogy még ez is megéri...

...Vagy Rockrider 540
165 000 Ft- ért
http://www.decathlon.co.hu/btwin-rockrider-540-mtb-id_8293149.html
Így néz ki:


Ez már Sram X7 -es váltóval (27 sebesség), Tektro Auriga tárcsafék stb.

De ha már nem sajnálod a pénzt:
Roockrider 560
208 000 Ft -ért
http://www.decathlon.co.hu/rockrider-560-mtb-id_8293151.html


Váltó: Shimano Deore, Avid fék, könnyű Aero kerék...

Jól látszik a B Twin mindenkire gondol (persze ennél olcsóbbak is vannak pl: a 340-es, 60000 Ft -ért , de ezt most kihagyom a felsorolásomból) -  ez majdnem minden termékre igaz: minél drágább, annál minőségibb. Ígyhát ha nem sajnálod a pénzt vehetsz akár egy Cannondale Trigger Alloy 3 -at 1 millió FT -ért:


Ennyi lett volna!
Jó bringázást mindenkinek!
Címkék: , , , , , ,

2 megjegyzés:

  1. Most gondolkodom egy 540-en. A jelenlegi ára 120 E. Nagyon jól néz ki, csak idegesít, hogy irreálisan olcsó. Más ilyen bringák kétszer ennyibe kerülnek. Mitől ilyen olcsó?

    VálaszTörlés
  2. hát kispórolnak belőle pár dolgot. Pl: gumik, ahogy látom az 540 - sen is idővel cserélni kell. (de az nem nagy befektetés - teszel rá egy jót és tökéletes lesz) Én már 2 éve használom az 500 -ast intenzíven (pár dolgot cseréltem rajta) , tűrhető és meg vagyok vele elégedve. Dehát mindenki úgy vegyen biciklit, ahogy a pénztárcája engedi :D vannak persze jobbak is 200 E felett

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban