Milyen e-cigit vegyek?

Aki a közeljövőben elektronikus cigarettát akar vásárolni, itt van néhány gondolat, jótanács: hogy milyet érdemes vegyen. Az első gondolat: Ne spóroljunk! Az olcsóbb termékeknek híg a leve: persze ez mindenre igaz. Minimum 40 eurót áldozzunk rá.
Sokan azonban nem áldoznak: és inkább szívják a rendes cigarettát továbbra is: mert 1 csomag cigi csak 3-4 euró. De ha kiszámolod, akkor 10 csomag cigi megspórolásával ki is jön egy minőségibb e -cigi ára.
1. Akkumulátor: Első dolog amit kell vegyél: az egy jó akkumulátor: én ezt használom-

Állítható kimenő feszültség 3.3 - 4.8 Volt között
A pillananyi töltöttség állapotát indikátor jelzi: a nyomógomb színe 100-60%-ig fehér, 60-30%-ig kék, 30% alatt narancs.
- zsebzár funkció ( 5 gyors gombnyomásra ki-bekapcsol)
- az akkumulátor korszerű rövidzárvédelemmel rendelkezik
Méret: 16.5 x124.5 mm
Kapacitás: 1650mAh
Súly: 60g
Jelenleg az ecigionline.hu webshopban kb 9000 FT.
Ami még jó: vPulse VV/VW 1600mAh (ugyancsak 9000 FT körül), HAKA Twist 1500mAh (6500 FT) vagy eGo-C Twist... (Tehát 6000 FT felett gondolkodjunk)
Fontos még megemlítenem: hogy egyes akkumulátorok USB passthrough módon tölthetőek (szívhatod és töltheted egyszerre), de van amelyik nem. (pl a Vision Spinner I és II - de ki lehet bírni)

2. Porlasztó: a másik fontos kelléke az e-ciginek. Ebbe töltjük a folyadékot. Érdemes a minőségibbet venni. Nekem egy BDC Aspire -om van: ami teljesen kielégíti a szükségleteimet - és viszonylag olcsó is! (2000 FT körül)
Azt szeretem benne, hogy praktikus és cserélhető a szívókája. A vape42.hu oldalon láttam, hogy árulják Magyarorszégon.
Még néhány jobb termék: Aspire Nautilus Mini BVC (10000 FT - aki nem sajnálja rá a pénzt), Kanger SUBTANK Mini (10000 FT), Kangertech mini Protank 2 (2000 FT), Kangertech Protank V2 (4000 FT), Kanger Protank V3 és mini (3000 - 5000 FT) vagy a gyengébb de tűrhető eVod mini MT3. (1700 FT körül)

3. Töltők: egyes akkumulátorokhoz adnak töltőt (amelyek USB passthroughosok), de pl a Vision tipusúaknál, kell vegyél külön egy normál eGo USB töltőt, ami kb 1000 FT.

4. Fűtőbetétek: a porlasztók fűtőbetéteit időnként cserélni kell. Amikor már érzed, hogy gyengül az ízvilág, vagy nem úgy működik, ahogy kéne, lecsavarod, kidobod és kicseréled egy újra. Az enyém (Aspire BDC) kb 2 hetente kér egy cserét, de ez attól is függ, mennyit használod az e-cigidet és, hogy milyen e-liquideket töltessz bele. (az édesebb, töményebb folyadékok gyorsabban teszik tönkre a fűtőbetéteket)
Ár: attól függ milyen típus, de viszonylag olcsó áron beszerezhetőek. (500-1000 FT körül mozognak/darab)

5. E-liquidek: a másik nagy fontos kellék - ha nincs akkor olyan, mint dohány nélkül a normál cigi.
Tanács: ne valami olcsó liquideket vegyél: tartsd szemmel az egészségedet. Mindig legyen rajta a lejárati dátum, termékleírás, összetevők ... stb. Legyen honlapja, és nézz utánna, hogy letesztelték -e már vagy sem! Veszélyes a piacról beszerezni őket, mert sokan hamisítják - és ki tudja milyen kémiai anyagokat kevernek bele.
Amit én ajánlok: LIQUA, MicroLiq, Flavourart (olasz, de egyes aromákat nagyon szarul találtak el), eCig, Joyetech...
Nagyon sok féle van: most nem sorolom fel az összeset. A lényeg, hogy nézz utánna: legyen honlapja, ha megveszed elemezd a csomagolást (lejárati dátum, összetevők stb) Tehát csak óvatosan!

És ezzel be is fejeztem. 5 kellék kell az elektronikus cigarettához.
Ne a legolcsóbbikat vegyed! Ne valami Noname weboldalról rendelj. Ha van üzlet a környéken és árulnak ilyeneket: érdemes ott is körülnézni.
Érdemes venni?
Igen! Mert ha egy jót veszel, nem lesz vele problémád. Persze aki nagy láncdohányos, nehezen tér át ilyen műpipára: bevallom kell egy kis akaraterő is. (főleg az első hétben)... de aztán rájössz, hogy nem is kell neked normál cigi. Élvezni fogod, hogy ezt bárhol szívhatod, nem hagy maga után kellemetlen szagokat (sőt ha gyümölcsöst veszel a szobaillatosítót is megspórolod vele), nem zavarja a környezeted stb.
Persz ez relatív: mert sokan még mindig negatívan állnak hozzá: köszönhetően a sok anti kampányoknak. Azt hallom én is: úton - útfélen: minek szívod azt a szart, hiszen károsabb, mint a rendes cigi, nem láttad a TV -ben? Én már beleuntam, hogy megmagyarázzam mindenkinek: hogy ez víz, propilén glikol és aroma! + nikotin kérésre.  Persze, hogy a média negatívan mutatja be a terméket, hiszen le vannak fizetve. Az e-cigiből még nem jön annyi zsé, szerencsére nincs megadózva annyira, mint a rendes cigi. Aztán a nagy dohánycégek is paráznak, mert egyre többen térnek át ilyen műpipára. Há nehogy már - csökkenjen a bevételük.
Szerencsére még vannak olyan tisztességes orvosok, akik belátták: hogy ez egy egészségesebb alternatíva a dohányosok számára.
És azoknak akik mindig azt hajtogatják: hogy nincs letesztelve - Millió kísérletet végeztek, amelyek fennt vannak mind a neten! És hadd ne linkeljem be ide az összes tesztet! Itt van mégis néhány:
http://ecigarette-research.com
https://www.gov.uk/governmentEcigarettes_report.pdf
És a nemrég hangoztatott formaldehid tesztre reagálva: igen biztos vagyok benne, hogy sok eliquid káros - ezért hangsúlyozom, hogy figyeljünk jól oda!

Ennyi. Vége.
Címkék: , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban