Vélemény 4 : TV Reklámok


A legfőbb oka annak, hogy nem nézek televiziót: azok a reklámok. Nincs türelmem és idegem hozzá, hogy a legjobb résznél betegyenek egy reklámblokkot. Régebben ilyenkor átkapcsoltam egy másik csatornára - aztán meg vissza. Most ehhez sincs türelmem. Megértem, hogy a kereskedelmi csatornák a reklámokból élnek. Ingyen nézzük a sorozatokat, filmeket és műsorokat - ezért cserébe reklámot is nézünk. Nincs ezzel semmi baj: régebben is így ment - de nem épp ennyire. Egy 40 perces sorozatot 3 - szor megszakítani: mert kell egy kis reklám: ez azért már undorító. Vagy ha nézel egy meccset - közbe vágnak egy Provident reklámot: és ha épp abban a szent pillanatban rúgnak egy gólt?

A csatornák a reklámok miatt vannak: a műsorok csak kiegészítők azért - hogy nézd meg a reklámokat. Mert ha nem nézed meg: akkor a csatorna csődbe megy: egyre hitványabb adásokat készítenek (mert nincs rá pénz) és egyre régebbi sorozatokat és filmeket láthatsz rajta (mert nem vesznek újakat) Az ilyen csatornák ismerik, hogy mi is az, hogy ismétlés. (filmek, sorozatok, műsorok)  Ily módon az emberek megunják és átpártolnak más csatornákra. S ez a TV adó lassan megszűnik.
De vannak már alternatív adók is: amelyek nem annyira híresek, kevesebben nézik - ezért a cégek nem is annyira ugrlálnak a küszöbjükön: hogy ,, tegyél be rólunk is egy reklámot! ,, Ezért ezek nézhetőbbek, korrektebbek - dehát mindegy is: mert úgyis mindenki az RTL -t nézi.
Egy nagyon jó megoldás az lenne, hogy - a HBO mintájára minden csatornáért elő kelljen fizetni. Én minden bizonnyal befizetnék néhányra. Nem akarok 200 -at! - Nekem bőven elég lenne 10 - kiválasztanám mi érdekel - pl 3 filmcsatorna, 2 hír, 3 dokumentum és 2 egyéb stílusú.
Két csatorna van amit szoktam néha nézni: BBC és Euro News. Régebben NG, Discovery... - de már ezeken is annyi reklám van, hogy inkább illegális úton szerzem be az adásaikat.
Ebben a kapitalista világban csak ez megy - reklámok mindenfele, hogy csábítsák jobban az embereket. Vásárolj, fogyassz - ha nincs is rá szükséged: vedd meg. Akciós!
És ha belegondolok engem is befolyásolnak a reklámok. (persze amelyek az interneten ugranak be) Az olyan termékeket, amelyekről eddig nem hallottam egy kicsit húzószkodok.
De ezennel be is fejezem.
Tehát reklámok - pusztuljatok el ha lehet minél hamarabb.

Címkék: , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban