Munka

Itt az idő, hogy közöljem - hogy miért is lát napvilágot egyre kevesebb írásom. 
Végre a sok keresgélés, millió CV -k beadása után felvettek egy helyre. Már több mint egy hónapja dolgozom: eddig elég nehéz volt megszoknom a dolgokat - de már simán folynak a munkálatok.
A helyszín pedig a szülővárosom: Zilah. Szóval itthon vagyok: nem mentem külföldre mint egyesek. Eddig meg vagyok elégedve - de persze mint minden jóban van valami rossz is. (a város)
Jobban szerettem volna legalább Kolozsvárra költözni: de tudatomban elfogadtam azt a tényt, hogy itt jobban kijövök a pénzel. Ugye ha elköltöztem volna - lakás és a rezsi minimum elvitte volna a fizetésem 50% -át. 
Itt kösz jól vagyok: 5 percre van a munkahelyem. Reggel 9-től délután 5 -ig van a program. Hazaérve ebédelek és utánna általában megfogom a biciklim és lenyomok néhány kilómétert. S már be is sötétedett.
Hétvége szabad : aminek nagyon örülök.
Hogy mit kell csinálni? Azt nem részletezném: most untassalak ezzel is? A lényege, hogy nem fizikai munka: irodai (gép előtt) - tehát a sport mellé kötelező.

A munka az jó dolog: hiszen nélküle nem tudsz megélni. Viszont - sok dolgot ki kell iktatnod az életedből.
Pl: 
1. Ebédre kelés: én eddig mindig későn keltem. Nem is reggeliztem - hanem egyből kávé s ebéd. Sokat éjszakáztam: mert szerettem. Más a feelingje - olyan nyugodt az éjszaka és szeretem. Mindenki alszik körülöttem és ez engem relaxál. Nem jár annyi kocsi, nem dudálnak és nem kiabálnak az utcán (csak néha a részegek). Ami hiányzik: az a madárcsicsergés - nem is értem, hogy miért alusznak. 
2. Film: eddig rengeteg filmet megnéztem, mert volt rá időm. A blogom tartalma is bizonyíthatja ezt. De aztán most: ennek is lőttek. Nincs már kedvem hozzájuk. Inkább biciklizek egy jót, vagy kimegyek egy teraszra.
Na de hétvégén mindig nézek legalább 3 filmet: úgyhogy az ajánlóimat nem fogom abbahagyni.
3. Zene: podcastek, műsorok, mixek készítésével is foglalkoztam. Most azonban a háttérbe szorult: mert erre sincs időm. Csupán a Chill Out Sessionjeimet folytatom, mert látom, hogy van rá igény: és ha már belekezdtem és ennyi évet rászántam (6) nem fogom abbahagyni. Ennyi még belefér. Honlapja: http://chilloutsessionworld.blogspot.com
4. Olvasás: rengeteget olvastam - különböző tudományos és IT dolgokat. Hazaérve a munkából - úgy döntöttem, hogy már nem rontom ezzel is a szememet. (gép előtt vagyok 8 orán keresztül) Ezért ezt is hanyagolni kezdtem.
5. Játék: számítógépes játékokat néha nyomtam régen. Most meg semmi! Tettem új operációs rendszert és most bevallom: egy játék sincs telepítve rá. Az az érzésem , hogy nem is lesz.
6. webfejleszés: belefogtam a tanulmányozásába. Ezt is kiiktattam a tevékenységeim köréből.
7. Nyelvek tanulása: olasz és németet kezdtem el tanulni - és még a mai napig tart... kevesebb idő ezért kevés a siker is. 
8. Henyélés: ezt már nem szabad! - mert nincs mikor.
9. Sorozatok: ezt el is felejthetem. Még az kéne, hogy rákapjak egyre.
10. Utolsó dolog pedig a blogom. Szeretem írni még a mai napig is. De: már nem áll oda az eszem ... régebben kiötlöttem egy témát s azt megírtam. Most is néha felvillan valami - de már lusta vagyok megírni.
Megpróbálok ellene tenni valamit.
A lényeg: hogy ha kevesebb bejegyzés is lesz - azért folyatom a blogom! 

Na de mostmár alvás: mert holnap munka!
Pápá!

1 megjegyzés

Szevirma írta...

Kedves Zoltán!
Örülök, hogy hallatod hangod. Van, amikor átíródik sorsunk, ahogyan ezt vázoltad is bejegyzésedben.
Kívánom, hogy találj örömöt mindabban, amit most csinálsz, esetleg csinálnod kell!
Köszönettel gondolva a sok segítségre, amit távban kaphattam Tőled a számítógép használatával kapcsolatban.

Üzemeltető: Blogger.