Facebook elvárások

Van aki az életét a facebook előtt éli le. Mindent kiposztolnak magukról az emberek - de főleg a felnagyított dolgokat. Ha szar is az életed - biztos nem teszel közzé egy depresszív képet magadról. Ez már csak így működik. 
Hirtelen Dave Ramsey gondolata jutott az eszembe: ,, Olyan dolgokat veszünk, amire nincs szükségünk, abból a pénzből, ami nem a miénk, hogy lenyűgözzünk embereket, akiket még csak nem is szeretünk."

Röviden: mindenkinek meg akarunk felelni - főleg olyanoknak akik nem is a barátaink. 
Most belépve a facebookomra én is pont a videón is szereplő dolgokat tapasztalom. Mindenki boldog és jó érzi magát. Egyesek szép helyekről check in -nek be, mások megosszák a legboldogabb pillanataikat, közzéteszik a valamilyen előkelő vendéglőben rendelt gasztronómiai csodájukat, kiírják - hogy most jöttem össze ezzel a sármos pasival ... 
Mindenki elvan... vagy legalábbis látszólag. Biztos akadnak olyan emberek, akik az igazat teszik közzé az interneten. De: sokan megszépítik a valóságot és ezt osszák meg velünk. Mi meg elhisszük, s lehatjuk a fejünket mondván magunkban: ,,de jó neki - épp Bora - Borán nyaral, én meg itt ebben a koszos városban süttettem magamat.''
A likegyűjtögetőkről is essen egy pár szó. Vannak olyan emberek, akik naponta több képet is feltöltenek magukról. Őket nem értem - és talán a büdös életben nem is fogom. Persze ha már nem posztolsz - akkor nem vagy szociális személy. De mindennek van egy határa - hetente néhány kép elmegy, de naponta vagy 10 darab?
A likért folyik a verseny: ki tud többet begyűjteni. ,, Láttad, hogy a tegnapi képemet mennyien kedvelték? 245 -ön. Juhéé! Olyan boldog vagyok '' Vannak olyanok is akik kb 4000 ismerőssel rendelkeznek. Jó, ha mondjuk közszereplő vagy (tanár, énekes vagy Avonos) megértem, de a többi ember? 4000 már egy egész kisváros. 
Ez lett a divat: tegyük közszemlére - hogy mi kurva jól vagyunk. Jól megy sorom, és te csak irigykedjél te kis pöcs.
Na persze tisztelet a kivételnek! 
A tanácsom meg az: hogy az ilyen oldalakat használjuk tudatosan.
A videót azért nézd meg mert megéri. (2.30 perc)
Címkék: , , , ,

1 megjegyzés:

  1. Attól tartok egész jól tükrözi a valóságot a videó. Na nem azt mondom, hogy mindenki az FB-n éli az életét, de bizony az én ismerőseim között is akad egy-két személy, aki eléggé túlzásba tudja vinni a postolgatást. Mindegy, nem ez a lényeg...
    Szerintem csak fel kellene rázni magunkat, hogy igenis mi vagyunk az életünk főszereplői és nem a haverom aki, Bora-Borán nyaral. És akkor mi van, ha ott nyaral? Semmi. Önmagában attól még, hogy elutazik valahová, nem lesz jobb vagy különb az élete. Inkább nem mennék bele, talán még én is írok erről egy postot. A lényeg, hogy fel kellene adni végre, hogy egymást méregessük, mindenféle hamis külsőségek alapján, hiszen ezzel csak magunknak ártunk, ahogy a videó is mutatja.

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban