Újból hallgatom: Trance Around the World

Aki nagy trance kedvelő: az ismerte ezt a felejthetetlen műsort. Above and Beyond az angliai trance zene királyai. Kb a 2007 -es években kaptam rá a műsorukra. Nem hagytam ki egyet sem: annyira tetszettek.

A szerkezet: 2 óra teljes zene, és benne csupán fél óra guest mix-et adtak le. Rendszerint az Anjunadeep és Anjunabeats (saját Record Label ,, lemezkiadójuk'') zenéket mixeltek össze (60 % -ban), de a többi nevesebb trance dalokat sem vetették el. Volt benne Record of the Week: általuk fémjelzett ,, a hét legjobb dala '' és Web Vote Winnner - a hallgatók legkedveltebb dala. (lehetett szavazni a honlapon)
Tetszett benne még: hogy volt amikor össze-vissza beszéltek, bakiztak is sokat (főleg az elején) és szórakoztatóak voltak - ezért minden adás egyedi volt.
Az elején technikai problémákkal is kűzdöttek: amikor még a Ministry of Sound rádión sugározták: leesett a server, néha csak akadozott - de nem zavartatták magukat, röhögtek egy jót (persze elnézést is kértek) és minden ment tovább.
450 adás ment le (2004 - 2012), de 2012 november 5 -én úgy döntöttek, hogy nevet váltanak... így lett belőle: Group Therapy.
Néha szoktam hallgatni, de valahogy más lett a szerkezet - a régebbi jobb volt. Az is közrejátszik, hogy a trance zene mára egy kicsit (vagyis nagyon) megváltozott. A melódikusságot, a ,,trance érzést'' felváltotta a sikeres EDM féle hangzás. Legyen benne egy kis electro - sok-sok basszus, na meg monotonitás.
Azonban Above-ék még mindig támogatják a jó zenéket (kiadójuk által) - néha kiadnak remek alkotásokat. De nincs mit tegyenek: a zene megváltozott. 
Tiszteletben tartom: de nem fogadom el.

Néha rámjön, hogy hallgassak már egy kis igazi trance-t. Az év elején is rámtört a trancelhetnék : ezért letöltöttem az összes TATW (így rövidítik) adást: és ezt hallgatom mostanság. Annyira rákattantam megint, hogy az nem igaz. Amikor így visszahallgatom a régi adásokat, (ASOT -nál is) arra jövök rá: hogy mennyi zseniális trance zene látott napvilágot - mára azonban sokan elfelejtik ezeket. (részben)
Javaslatom: hogy ha kedvet kaptál hozzá, töltsd le őket - és élvezd! (a nagy torrentoldalakon fennt van packok-ban) - Nem illegális: hiszen rádióműsorról beszélünk (és már nem létező).
De ha nem akarod letölteni (elég sok helyet foglal) az egykori honlapon (szerencsére még működik) visszahallgathatóak:

Címkék: , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban