Seterra: Földrajz Kvíz


A földrajzt mindig is szerettem, olyannyira hogy a Földrajz egyetemet is elvégeztem + 2 év mesterit Turizmus és Területi Fejlődés néven. 
Az iskolákban már nem tartják fontosnak e tantárgy tanítását: sajnos a háttérbe szorult. Olyan kiegészítő, fakultatív jelleggel bír. Akár kis is vehetnék a tantervből, de még nem merik.
A tanulóknak írnék most pár sort: hidd el a földrajz fontosabb mint gondolnád. Annyi mindent tudsz megtanulni általa... az egész világot megismered. Kitárul előtted. Jobban fogsz tudni alkalmazkodni a globális piacon. És ez még nem minden: érdekes is - mindig tanulsz valami új dolgot. És igen - de van aki nem szereti - be kell magolni az országok és fővárosok neveit, megmutatni a térképen stb.


Ezért jött létre ez a praktikus kis oldal: 
http://online.seterra.net/hu
Külföldi, de több nyelven is elérhető - még magyarul is.
Nekem is egy kicsit nehéz volt iskolás koromban megtanulni ezeket a dolgokat. De: ne utáld meg emiatt ezt a tantárgyat. A Földrajz pedagógusokhoz szólok most:
Ezt a szép tantárgyat máshogy is meg lehet tanítani. Tudom, kevés rá az idő: hiszen hetente 1 órában nem lehet átvenni aprólékosan azt, ami a tantervben le van írva.
De mégis ... meg kell próbálni játékosan, interakítvan leadni a leckét.
Ha tanár lennék (lehetek, mert elvégeztem a pedagógiai modult) a didktálást szépen kiiktatnám: a látványra, az érdekességre fektetném a hangsúlyt. Oly gyönyörű minden vele kapcsolatban (még a geológia is), hogy kár lenne megutáltatni a gyerekekkel.


Szóval:
Kedves diákok!
Menjetek rá erre az oldalra: http://online.seterra.net/hu
Válasszátok ki a témát (jó sok van) és indulhat a játék!
Vigyázz időre megy: így versenyezhettek is az osztályban.

Készítő: Seterra Online | Copyright 2011-2014 Marianne Wartoft AB, Uppsala, Sweden
Címkék: , , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban