Fidesz Győzelem és az erdélyi magyarok

Bevallom engem nagyon nem érdekel a politika, de meg kell írjam az új hírt: nyert a Fidesz...
És elindult a lavina. 
A magyarországi magyarok (akik Orbán ellenesek) a határon túli testvéreiket kezdték szidalmazni.
Ezt most bizonyítanám. A facebook hozzászólásokhoz nem kell semmi magyarázat.
A neveket szépen kitöröltem, hogy ne sértsem meg őket.

2014 Április 6
Index: 1998 óta nem szavaztak ilyen kevesen a Fideszre cikk Facebook
Elég durva hozzászólások... 16 éven felülieknek!
Maszol.ro: Így élnek a szavazati jogukkal az erdélyi magyarok című cikk, Facebook hozzászólás
Egy idős hölgy hozzászólása. Elég szomorú amit ír: főleg a befejező kijelentése: egy Műszaki Egyetemet végzett úrra reagál ily módon: ,, te román paraszt''.
Megnéztem az adatlapját: tele van Orbán fotókkal, leírásában meg ilyenek szerepelnek: ,, Meg még egy, hogy rohadna meg! '', ,,Egy rohadék örökké vigyorgó pofája, undorodom tőle és utálom! '' stb
Eléggé sokkolt, hogy ilyeket ír az erdélyi magyarokról - egy fiatalnak még meg is tudnék bocsátani: hiszen még nem láthatja át jól a helyzetet. De egy nyugdíjas néni: aki talán élt akkor, mikor Erdély Magyarországhoz tartozott - ilyesmit írogasson a facebookon, saját nevét felvállalva, szörnyű.
Nem tudok a magyarságomra most büszke lenni!

És a szidalmazás folytatódik ... 

Gyakorikérdések.hu (2014. április 6)
Valaki feltette ezt a kérdést: 
,,Nem felháborító, hogy a határontúli magyarok miatt lehet 2/3-a Fidesznek? Ez engem nagyon felháborít! ''
A válaszok:

Az ,, én magyar állampolgár vagyok, de viszont nem Magyaro.-on élek...'' hozzászólással némileg egyetértek. Örülök, hogy csúnya szavakat mellőzte, és az erdélyi magyarokat nem szidalmazta - konkrét és illedelmes választ adott. Ez az ő véleménye. A bejegyzés végén majd megmagyarázom, hogy miért is szavaztak az erdélyi magyarok. (bárkire is)

Végezetül rábukkantam egy elég szívhez szóló hozzászólásra. Gyakorikérdések.hu. Azt kérdezte az egyik felhasználó: 
,,Erdélyi magyarok, Ti melyik fővárosban jártatok többet? Budapesten vagy Bukarestben? Én Romániában születtem azon belül is Kolozsváron, de már 8 éve Budapesten élek.''

A feletetek ilyenek voltak: 
- Szerintem Bukarestnek is vannak nagyon szép részei. Amúgy egy élhető város. Munkanélküliség nagyon alacsony, fizetések jók, a tömegközlekedés nagyon jó. (4 metróvonal, villamosvonalak, trolivonalak, buszvonalak sokasága, sűrű vasút- és buszközlekedés a környező falukba, városokba, repülőtérről is jó a közlekedés, olcsó a taxi)
- Én Bukarestben dolgoztam két felvonásban majdnem fél évet, Budapesten csak turistáskodni voltam, de hosszabb időket is, egybevonva kb. 1 hónapot. 
Egyébként én is azt tapasztalom a környezetben, hogy Bukarestre nem kíváncsiak.Pedig nemrossz, én pedig eléggé sovén illető vagyok, de Bukaresten is jól érzem magam. 
De Budapestnek vizet sem vihet.Eddigi legszebb város, ahol jártam.Münchenben és Velencében is voltam, de közel sem olyan. Pedig München tisztább és fejlettebb.

Az utolsó hozzászólás pedig egy szép lezárás:

A nevet nem töröltem ki: azért, hogy megköszönjem neki. Nomád 74 köszönöm minden határon túli magyar nevében, hogy ilyen hozzáálást írtál, hogy reálisan gondolkodsz és hogy átérzed a helyzetünket. Kívánom, hogy minden magyarországi lakosnak ilyen legyen a gondolkodása. Tudom, hogy vannak elegen (remélem), de az interneten sajnos mind az jön le: hogy ti egy kicsit tartózkodtok tőlünk - számotokra mi románok, horvátok, szlovákok, ukránok és szerbek vagyunk. 

Az internet tele van kellemetlen hozzászólásokkal. Vannak köztük persze kivételek is.
Én mind erdélyi magyar ez a véleményem. A magyarországi magyarokhoz szólok: 

Miért szavaztak a határon túli magyarok?
Mert jogunk van hozzá és mi is magyarok vagyunk. Ennek ellenére én nem szavaztam, mert nem követem oly részletesen a magyar politikát. Nem tudom pontosan, hogy ki is a jobb (de szerintem egyikse) ... és mikor nemtudom, hogy ki a jobb (román választásokon is volt ilyen) olyankor nem adok senkire se pecsétet. Az erdélyi magyarok legfőképp azért mentek el szavazni: mert végre megtehetik. Sokan rengeteget vártak erre a pillanatra. Lehet nem értitek meg, de ez így van. Eddig nem történt ilyesmi: egyik kormány se adta meg a kettős állampolgárságot. Orbán kihasználta ezt az alkalmat. Ha reálisan nézzük a helyzetet, lehet hogy a célja épp az volt, amit ti szépen hozzászólásokban leírtatok.
De akkor kire szavazzunk? Arra a pártra, aki nem tett semmit a határon túli magyarokért? Normális, hogy a Fidesz uralkodik Erdélyben.
A normális megközzelítés ez lett volna: köszönjük Orbán Úr a kettős állampolgárságot és vele együtt a szavazati jogot: de ezt már régen meg kellett volna tennetek! Nem tudom kire szavazok, lehet nem is teszem le a voksomat. 
Romániában is a legutóbbi választáson ugyanez volt a helyzet. Basescu nyert megint: a nép fellázadt. Ott is a kormányfő megadta az állampolgárságot a határon túli románoknak. (pl: Moldovának) Persze, hogy a többségük Basescura szavazott. 
Minden a politikáról szól: és a politika rossz dolog. Szétszeleteli az országot: jobb oldalra, bal oldalra, LMP -re stb.Valaki liberális valaki meg nem... Az ország jövője pedig feledésbe merül. Bárki kerül hatalomra: az a rossz, hiszen a hierarchia csúcsán lévők mindig a maguk hasznát lesik.
Ez így van általában mindenhol. A reális problémák pedig nem oldódnak meg. A fő az: hogy adjuk el az országot. A gazdagabbak szépen felvásárolják a szegényeket. Így jobban erősödnek. Mindig is így volt: csak lapozd át a történelem könyvet.
Erről ennyit!

Magyarok vs. Magyarok
A magyarok között is vannak elhatárolódások. Vannak a magyarországi magyarok, az erdélyi magyarok, a székelyek, a kárpátaljai magyarok stb.
Valóban? Rá kell már döbbenjünk, hogy egy szó van csak: Magyarok!
Ne válasszuk szét a magyarságot. Úgy is olyan kevesen vagyunk ... még ritkítsuk is!
Egymást szidalmazzuk ahelyett, hogy egy jobb világot teremtsünk.
Konfliktus utján ez nem valósulhat meg. Leragadunk szépen ... és mire ráeszmélünk a helyzet súlyosságára már túl késő lesz.
Segítsünk egymáson: mindenki tudja azt a mondást, hogy ,, Egységben az erő!''
Nemtudom, hogy kitől származik, de szerintem érdemes elgondolkozni rajta.

Hozzászólások
Az általam közzétett hozzászólásokra véletlenül bukkantam: nem kellett sokat keresgéljek. A nevesebb hírportálokon rengeteg ehhez hasonlóakat olvashatunk. Szomorú, de igaz.
Az internet révén, ma már megtudhatjuk, hogy a magyarországi testvéreink egy része, milyen véleménnyel van rólunk. Mi csak románok vagyunk és maradjunk csak szépen itt a seggünkön, szavazzunk a román kormányra... együk a ciorbát és a miccset, asszimilálódjuk.
És így szépen ... lassan lassan a magyarság megcsappan.
Ezért is örültünk olyan nagyon annak a magyar állampolgárságnak, hogy ,, ni te: végre elismertek''.
Ugye: nemrégiben szépen a magyarországi lakosság ellenünk szavazott.
És ne legyünk most boldogok? Bónuszként még elmehetünk nyomni egy pecsétet is, mint minden igazi magyar?
A képen szereplő idős házaspár költözzön Magyarországra, hogy végre szavazhasson?

Ennyit akartam írni:
Mja és ami a legfontosabb: Tisztelet a kivételnek!
Ha a leírtak rád nem érvényesek, ne vedd fel... ez csak egy erdélyben élő magyar véleménye az egész választásokról meg a körülötte folyó nézeteltérésekről.
Biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan olvasóim is, akik erre a cikkre majd negatívan reagálnak.
Nektek üzenném: ezt teszi a politika, nézeteltérések halmaza. Sose lesz tökéletes élet és tökéletes kormányzás. Mi csak egyszerű állampolgárok vagyunk: élünk napról - napra. Az uralkodók pedig a sárba tipornak. Megkérnék mindenkit, aki hozzá akar szólni a témához: csak moderálva tegye.
Ugye ez a téma kínos, és általában ocsmány szavakat szül. (sajnos)



Címkék: , , , , ,

2 megjegyzés:

  1. Minden esetre egy pár kommentelőből ott fent az ürüléket is kiverném, ha már a szép fogalmazásnál járunk...Sok agymosott van arrafele, kirágja a fejüket a Kádár-féle internacionálé. A liberalizmus, a buzik házassága, tetkó a seggre, pirszing a nemi szervre, privatizáció ( néha a családunk privatizálása is akár), az egó előtérbe helyezése nameg a kozmopolita életmód, ez kell mindenkinek...A hit, a család, a közösség már sokakat nem mozgat meg és ezt el kell fogadnunk. De nem is értem ezeket a liberátókat. Miért is kell nekünk egyáltalán nemzet vagy állam? Miért ne lehetnénk olyan jó kis globálok? Tanuljunk meg egy nyelvet és beszélje mindenki ugyanazt szerte a földkerekségen. S ez a nyelv miért ne lehetne például a zsidó? Vagy arab? miért kell magyar nyelv? Mi a fenének kellene nekünk olyan cukor amit 50 kilométerre gyártanak mikor ma már akár Guatemalából is hozathatunk magunknak? Ki a fenét érdekel a tudatosság? A jövő az meg mi? Éljen a ma, éljen a pénz, éljen a kapitalizmus meg a (globál) haza! Ferit a bársonyszékbe!!!!

    Salem aleicum

    VálaszTörlés
  2. mindenesetre jó a nicked :))) Szerintem a fenti kommentelőket hagyjuk békén,: nem tudják mit veszítenek. (de majd rájönnek lassan, mikor a magyarok helyett más népcsoportok fognak beáramlani az országba.

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban