Boldog Bolondok Napját!

Április 1 van:  a szívatások napja. És nem: ebben a bejegyzésben NEM fogok ajánlani trükköket, hogy hogyan verd át a tanárod, e jeles nap alkalmából. 
Rövid ismeretterjesztő:
Április bolondja a népszokás szerint az, akit április elsején rászednek, a bolondját járatják vele. A rászedett személy az április bolondja.
Több országban elterjedt szokás. Eredete nem tisztázott. Egyik magyarázata szerint kelta népszokás volt, hogy április kezdetén vidám, bohókás tavaszi ünnepeket ültek. Más magyarázat szerint IX. Károly francia király egyik rendeletéből ered. 1564-ben az új esztendőt április 1-jéről január 1-jére tétette. Az akkor szokásban lévő újévi ajándékozás megmaradt, de a rendelet után április elsején már csak bolondos ajándékot adtak egymásnak az emberek. (forrás wikipedia)

Napjainkban: az internet tele van szívatós (prank) videókkal. Sokan készítik, mert nézettséget generálnak. Az egyik neves személyiség, a francia Rémi Gaillard (már volt róla szó, korábbi bejegyzés), aki rettentően pimasz - nem érdekli semmi, azt ver át akit akar. (rendőrőket is) Meg is értem: van amelyik videóját 20 millióan nézték már meg --- számolj utánna az mennyi pénzt hoz a házhoz.
A frissebb ,, prank'' -jei közül osztok most meg néhányat.
A kedvencem a Galamb címet viseli. 

Összeállítás az állatos szivatásaiból

Kövess a Twitteren

Na ennyi elég is lesz mára.

Címkék: , , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban