Így Jártam...

Úgy 1 éve lehetett, mikor megvettem a jelenleg is használatban lévő telefonomat: Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro. Eddig meg voltam vele elégedve: nagyon kicsi (ez tetszik benne), van kinyomható QWERTY billentyűzete, egy elfogadható kis kamerája ... és Android fut rajta. Igaz 2.1 Update - de el lehet lenni vele. (fontosabb aplikációk elérhetőek)
Minden szép és jó.
De a múlt hétvégén letöltöttem a Titanium Backup-ot, és azt gondoltam, hogy kitörlök néhány olyan programot - amit nem használok. (főképp olyakat, amelyek előre fel voltak telepítve: pl játékok -próbaverziósak)
Fogtam magam és uninstaláltam őket: a gagyi kis játékokat (vagy 5 darab), vodafone live szarságokat.
Gondolkoztam egy kicsit (az a baj, hogy egy kicsit): Integrált böngészőt (mire az, le van töltve egy jobb), Google Talkot (úgysem használom)... És kezdődtek a problémák.
Másnap azt tapasztaltam, hogy a Google Playről nem akar letölteni semmit. Mutatja, hogy tölti, de nem történik semmi. Telefon kikapcs - bekapcs. Megjelenik néhány error, felmegyek újból a merketre ... csak nem tölt.
Egy kicsit beparáztam: mna gondolom, mehet a Gyári visszaállítás - hátha az segít. Completed. Csak szarakodik. 
Rákeresek neten: hogy mi is lehet a baj. Meglepetésemre: mindenhol ez állt - ,,A Google Talkot nehogy töröld (és semmilyen más google szolgáltatást), mert a Market nem fog nélküle/nélkülük működni.''
Mna jól van akkor - gondolván magamban -, nézzük mit lehet tenni.
Beírom a keresőbe: android 2.1 Google Talk Download. Az első oldalon fennt is van... leszedem. (3 kis apk filet) Ok! Megvagyunk.
Egy fenét! Mivel fogom rárakni?
A telefonomon gyári visszaállítást csináltam ... Managerek meg Astro eltűntek.
Mna keressünk egy alternatív megoldást, hogy lehetne ezeket az apk aplikációkat feltenni a telefonomra.
AHA! Találtam is egyet ... csak fel kell másolni az apk -kat a telefon memóriakártyájára, elindítani a böngészőt... és a címhez csak beírni, hol található. (pl: http://sdcard/googletalk.apk) - így megkérdi: telepíteni szeretném az XY programot? ---Yes Sir!---
Hamar munkához is látok... felteszem a kártyára a Google Talkot. Keresem a böngészőt.... de várjunk csak, hát nincs is böngészőm! A fene vigye el: az alap böngészőt ugye teljesen kitöröltem (Titanium Backup: komplett kitörli) ... mert volt másik. (mna de az is törlődött gyári visszaállítás során)
Mna néztem hogy kellene egy új androidot rátenni - de feleslegesen, hiszen kell néhány program hozzá - és ugyebár nincs honnan letöltsem. Elvetettem ezt az elméletemet is.
Teljesen kétségbe voltam esve. Már néztem az új telefonokat - számoltam a kis pénzemet, milyet tudnék venni, mert ugye okostelefont már nagyon megszoktuk. (legalábbis én)
Sehogyse gyűlt össze a kis zsozsóm, ezért elkezdtem keresgélni hátha tudnék mégis csinálni valamit a kis Xperiámmal.
Keresetem és kerestem... és mint egy fénysugár - bejött egy oldal: egy tökéletes megoldással.

Így néz ki: csatlakoztatod a telefonod - és meglenik mi látható a képernyődön - azután meg rendezheted, tölhetsz le Google Playből aplikációkat ... másolhatsz, telepíthetsz stb

A program neve: Wondershare MobileGo for Android.
Letöltöd, elindítod... Telefon USB csatlakoztatod... felismeri: és szépen számítógépről teheted a mobilodra az aplikációkat.
Csodás! Fel is tettem a Google Talkot ... és a Google Play (Market) visszaállt normálisra.
Sajnos ez a MobileGo csak 14 nap érvényes (próbaverzió) - ha nem is használom ezután: azért megköszönném neki, hogy megmentette a kis mobilomat.

Tanulság! ha bütykölöd a telódat: nézz azért utánna- mit és hogy: mert lehet elcseszed - aztán meg foghatod a fejedet.
A másik meg, hogy SOHA, de SOHA ne töröld az alap Google aplikációkat a mobilodról!
Címkék: , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban