Pénzkeresés az Interneten

Az Internet a lehetőségek tárháza, de lehet-e pénzt keresni vele? Jelenleg nincs munkám. Az önéletrajzokat feszt küldözgetem cégekhez (persze interneten keresztül): van aki felhív, de általába ez nem jellemző.
A profession.hu típusú álláshírdető weboldalakon szoktam keresgélni. (hol máshol?) Rájöttem: hogy ezeken az oldalakon nehéz munkát kapni. 
A cégek, a multik reklám célzatból felteszik a hírdetést: hogy - van munka, kérünk: tapasztalatot/végzettséget/német-angol nyelvet, ajánlunk: jó fizetést.
Ez mind szép és jó: csak az a baj, hogy az emberek szépen jelentkeznek, megvan minden követelmény sőt még lexikális tudás is ... de semmi válasz. Ezeknek a hírdetéseknek a fele csak reklám. (ha van is munka: azt megszerzi egy ismerős) 
Aki munkát keres: annak javasolnám, hogy nézzen körül más oldalakon is. (amelyek nem annyira híresek, vagy lokálisak)
Romániában tele van az újság és az internet kamu állásajánlatokkal: pl dolgozz otthonról: csupán interneted kell legyen, napi néhány óra alatt jó fizetés stb.
Kértem is több információt az egyik ilyen illetőtől. (munkaadó?) Igen: nem cég, hanem egyének teszik fel az ilyen hírdetéseket. Csupán azért, hogy most nektek bemutassam: jelentkeztem az egyikre. (el kellett küldjem az email címemet) Kértem több információt az állással kapcsolatosan.
Hamar jött is válasz. Igaz románul van, de a lényegét lefordítom majd:

Ezt az illető szépen megírta előre magának: és az embereknek (aki kér információt) szépen elküldözgeti.
Mi áll benne? Fordítás (lerövídítve):

,,Helló,
A munka abból áll, hogy emaileket és reklámokat olvasol. Minden egyes newsletter elolvasásával 0,5 cent üti a markod. Az emailben lévő linkekre kattintva 1 centet kapsz. Minden egyes Facebook megosztásért 1 cent.
Amikor eléred a minimum 50 dollárt kikérheted és elküldjük a számládra.
Hogy kezd el? Kattints a Linkre (a képen a hosszú sárga), töltsd ki az adataidat. 6 dollárt kapsz regisztráció után. (ajándék). Szóval kitöltöd a valós adataiddal ... megerősíted: és elkezdjük küldeni neked a spameket, reklámokat. Ha egyéb kérdésed van nyugodtan írhatsz.''

Mi ebben az átverés?
Amiért sok a munkanélküli, sokan csapdába is esnek. Első ránézésre könnyűnek tűnik az egész: de nézzük csak meg jobban...
Van az a sárga hosszú link. maildirect.ro/inregistrare/XYZ!
Az XYZ (azaz betűk és számok sorozata) nem más mint az ő azonosítója. Vagyis ha te ezen regisztrálsz: ő szépen kap valamennyi dollárt a számlájára. Nem sokat. Legyen mondjuk 1 dollár. De ezt a linket elhelyezi rengeteg oldalon, álláshírdetéseken.... és az emberek regisztrálnak. 1000 ember után az már 1000 dollár: az már valami.
Te meg magyarán mondva: csak szopsz: hiszen ez nem munka.
Az emailben a fizetésed egy kicsit el van torzítva.  1 klikk 0,5 cent ugyebár, newsletter és facebook share 1 cent. De várjunk csak. Az a 0,5 cent az nem fél dollár!!! (csak úgy látszik) Hanem: 0,05 rendesen.
Szóval: egy nap mondjuk küldenek 5 ilyen emailt - fizetésed naponta csupán 0,25 cent lesz. Megéri?
Ez úgy van kitalálva: hogy nehezen szerezhesd meg azt az 50 dollárt. (ha meg is szerzed, általába nem is küldik el, vagy megszűnik az oldal)

Ehhez hasonlóak a reklám kattingatós weboldalak.
Tele van az internet velük. Mit kell csinálj? Reklámokat nézegess. Hát nem könnyű?
Regisztrálsz egy ilyen oldalra és minden nap kapsz vagy 20 oldalt, amit meg kell nézz. (kb 5 vagy 30 másodpercig)
De nézzük meg közelebbről. Regisztráltam a múlt héten 2 ilyen oldalra.
Probux és Neobux.
Hú de hasonló nevük van... nem véletlenül.

Szóval így néz ki. (egy gyors regisztráció után) Minden nap kapsz kb 26 oldalt amit meg kell nézz.  Cserébe 1 látogatás: 0,001 cent. Azaz naponta összeszedsz 0,026 centet. Vagyis 1 hónap alatt: 0,78 cent. Egy év alatt: 9,36 dollár. Kerekítsünk: egy év alatt 10 dollár. Megéri?

Ha neked igen: és van időd naponta 1 órát kattintani : évi 10 dollárért regisztrálj: ez a két oldal megbízható: kifizetik (ahogy olvastam) ... csak vonnak le átutalási költséget is. (kb 20%-ot)
Persze ott van még a Progrid: ami egy Puzzle játék - klikkelsz (naponta 20 -at lehet) és az oldal meglátogatása után kíírja, hogy: sajnos most nem nyertél semmit. (eddig nekem csak ezt írta ki, de elvileg lehet nyerni akár 5 dollárt is néha)


Elérhetőségek: http://probux.com,
http://neobux.com

Hasonlóak: clixsense,linkbucks,
exoclick,megaclick,bux.to,10bux.net,wordlinx...
..........rengeteg
A Neobux egy kicsivel jobb: többet tudsz vele keresni: legyen mondjuk évi 20 dollár.
Progrid azaz ilyen szerencsén alapuló nyeremény itt is van: csak más a neve: Adprize (és nem puzzle: hanem szimplán tovább kell nézd a reklámokat) Furcsa: de itt legalább nyertem: kb 1 dollárt. (0.25, 0.25 és egyszer 0.5)
Nem mutatom be: a lényege ugyanaz: csak máshogy néz ki. Mja itt meg úgynevezett refarralokra is futotta (0,6 cent 3 darab)

Nézzük mennyit kerestem eddig:
Probux: regisztrálva 2014 január 27
Ma: 2014 február 11
Azaz 2 hét alatt 0,72 cent, 324 oldalt nézve meg.

Neobux: regisztrálva 2014 február 1
Ma: 2014 február 11
Azaz 10 nap alatt: 0,58 cent + vettem 0,6 centért 3 reft. = 1,18 (na ez már jobb)

Felhívás: az ilyen PTC oldalakkal több időt kell tölteni. Egyből nem gazdagodsz meg belőle.
Szóval úgy fél év után kezd jönni a profit. (inkább 1 év)
Neobux a leghíresebb és a legbiztonságosabb. (sok regisztrált felhasználóval)
A lényege: légy kitartó és ne legyél kapzsi. Sokan nem értik a lényegét: ezért hamar lemondanak róla.

A stratégia a következő (Neobux, Probux):
1.  Minden nap kattints az összes reklámra (csak azokon a napokon kapsz pénzt a referralok után, amikor te is kattintottál)
2.  Ha elérted az 1$-t, rakd át a Rental balance-ra.
3.  Vegyél 3 referralt (0.6$ összesen)
4.  Ha 4-5 napig nem kattint valamelyik referral, akkor recycle! De először is nézd meg az AVG-jét, ha még 1.5 felett van, akkor adj neki még 1-2 napot (hátha csak vakáción van).
5.  Azokat a referralokat, akik aktívan kattintgatnak, extendeld 90 napra.
6.  Kb. 2 hét múlva lesz elegendő pénzed újra venni 3 referralt.
7.  Ismételd meg a 4-es és 5-ös pontot!
8.  Ezután vegyél megint 3 referralt!
9.  Ismételd meg a 4-es és 5-ös pontot!
10.  Extendeld a referralokat 90 napig, ha van elegendő tőkéd hozzá.
11.  Most van 9 rented referralod, akik mind 90 napig extendelve vannak.
12. Vegyél ismét 3 referralt.
13. Őket is extendeld 90 napra.
14. Most 12 referralod van, mind 90 napra hosszabbítva.
15. Ezután elkezdhetsz több referralt venni egyszerre, szerintem 10-et érdemes (2$)
16. Ne felejtsd el a recycle/hosszabbítás stratégiát (4-5. pont)
17. Ezt folytasd addig, amíg nem lesz 300 rented referralod (ez a maximum)
18. Ekkor nem fogsz több referralt venni, de ugyanúgy folytasd a 4-5. pont stratégiáját.
19. Várj amíg a main balanceod eléri a 90$-t.
20. Vegyed meg a GOLDEN accountod. Ekkor nem fél centet fogsz kapni egy referraltól, hanem 1-t, azaz megdupláztad a bevételed!
21. Ezután vegyél még több referralt, ne felejtsd el a recycle stratégiát! Ez a kulcsa az egésznek.

Regisztrálás:

........................................................
Az interneten az tud a legkönnyebben meggazdagodni: aki egy kicsit sunyi, és kihasználja az emberek naivitását.
Aki mégis interneten keresztül szeretne pénzhez jutni: annak felsorolok néhány lehetőséget.

1. Átversz másokat: erről sajnos most nem írok: de ez a legjövedelmezőbb.
2. Készítessz oldalakat és telepakkolod reklámokkal. Blogok vagy akármi. Persze előbb jó ha olvasgatsz utánna: mikre kattintgatnak inkább, kik, honnan stb. (pl egészségügyi, celeb, mém dolgok)
3. A fentihez kapcsolódik: az oldalaidra reklámokat a Google Adsense fiókkal lehet elérni.
(www.google.hu/adsense‎) Én is jelentkeztem ezzel a bloggal (már 1 hónapja) - gondoltam kipróbálom, de még nem jött válasz. Figyelj oda: ha illegális tartalmak vannak az oldaladon (pl letöltések) semmi esélyed sincs. Menyit lehet vele keresni? Nagyon keveset. (függ hogy mennyien látogatják, hányan klikkelgetnek a reklámokra)
4. Youtube csatorna: készítessze egy csatornát ami egyedi legyen. El kell érd, hogy nézzék sokan: legalább havi 100 ezer. Feliratkozol, hogy fizessen a Youtube neked. (alapból nincs szó ilyesmiről)
5. Póker: lehet keresni vele: de nagyokat lehet bukni is! (inkább az utóbbi a jellemző) Nem vagyok a szerencsejátékoknak a híve: minden bingót, roulettet, gyümölcsös játékokat utálok. A póker az egy kicsit más. Itt azért tudni is kell játszani: csak akkor nyerhetsz. Előszőr mindenképp játékzsetonokkal kezdj. Utánna jöhet a valódi pénz: kevés összeggel. (próbáld előbb ki, hogy működik) Jelenleg a legjobb: a pokerstars.
6. Weboldal készítés. Ezt otthonról is el lehet végezni. Persze kell tudni hozzá: HTML, CSS, Javascript, PHP -t!
7. Gépelés: régebben láttam ilyen gépelési munkákat. Annyit kell tegyél, hogy a hanganyokat szépen bepötyögöd wordba.
8. Binary Option: mostanában nagyon felkapott. A lényege, ha ügyes vagy és egy kicsit értessz a tőzsde működéséhez, egy kis befektetéssel vagyonokra tehetsz szert. Egy ilyen oldal a: http://www.stockpairsignup.com/ amire regisztráltam is (hogy tudjak itt írni róla). Megbízhatónak tűnik: de a mai világban minden megtörténhet. 200$ -t kell befizess... és elkezdheted az online tőzsdézést. Miért annyira híresek? Mert bárki gyorsan megtanulhatja a trükkjét: kiválasztod a tétet és utánna lefele vagy felfele nyíl. (hogy alakul az euró árfolyama) Követhetsz másokat is: megnézed kinek van nagyobb profitja ... így ahogy ő szépen gazdagszik, úgy te is. Erről nem tudok vélemény írni: javaslom, hogy akit érdekel, nagyon nézzen utánna!


Eddig ennyi ha még eszembejut valami beírom. (vagy írjatok ti)

Szóval: mi a tanulság? Az interneten lehet pénzt keresni: de nem úgy ahogy egyesek gondolják. Résen kell lenni! Ne hagyd magad átverni! Minden ilyen dolognak nézz alaposan utánna! (google, de inkább fórumokon)
Címkék: , , , , , ,

2 megjegyzés:

  1. A neobuxnál vigyázz, mert ha a ref nem kattint, akkor ismét fizetsz. Az meg már ráfizetés. Gyakran van "holtref!"

    VálaszTörlés
  2. Hát.... Abbahagytam ezeket már. A probux bezárt, a neobux meg egy nagy fos :D Csak teszteltem őket. Probuxot elég hosszú ideig, de sajnos rá kellett jöjjek, hogy még zsebpénzt se lehet ezekkel keresni. Még egy kávéra valót sem. Csak a működtetőket gazdagítjuk a 0.001 klikkelésekkel. Emberek!!! - Ne foglalkozzatok ilyenekkel: tiszta időpazarlás!

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban