Youtube tiltások


Beleuntam. Van egy Youtube csatornám, amire szoktam feltölteni videókat. Feltöltéssel nincs semmi gond, gördülékenyebb mint valaha. Szépen beállítgatom, teszek hozzá leírást meg minden... s rá egy napra kiteszi mindegyikhez a felkiáltójelet, hogy copyright bla bla... a videódban megkaptuk ezt meg ezt a zenét, amelyekhez nem vagy jogosult. Mit szeretnél csinálni? Fellebbezel vagy törlöd a videódat?

Normális, hogy törlöm. Sokan kijátszák ezt a dolgot: de egyre nehezebb, mert a youtube mindig újul: és a szerzői jogokra nagyon odafigyel. 
A youtube azért olyan sikeres: mert mindent megtalálsz már rajta: 90% - a illegális tartalmúak. Mondjuk ha készítessz te egy saját videót: mondod a magadét a kamerába és véletlenül közbe hallatszik a szomszédtól egy Justin Bieber nóta: azonnal letiltják: hiszen felhasználtad azt a szaros semmilyen zenét: nem a te tulajdonod. Így hogy lehet videót felrakni? Ha létrehoznák egy csatornát utazás kategóriában. Mennék ide- oda, filmeznék, dumálnák, bemutatném a várost. Biztos ott is találnának valamit: mondjuk, hogy 3.34 -nél a London Bridge mellett látható Coca - Cola felirat szerzői jogokba ütközött. nem a te tulajdonod. Kérem törölje az adott videót. Vagy egy koncerten: megy a zene - egyértelmű az azonnali tiltás. 
Egy adidas pólóban vagyok - tiltás. Tutorialt készítek egy telefonról: tesztelem a zenelejátszóját? - tiltás: mit teszteled te: a zene amit betettél (legyen akár rádió is) nem a te tulajdonod... és mind sorolhatnám a dolgokat. 
Belefáradtam. Amiért blogolok időnként szoktam betenni youtube klippeket némely bejegyzésnél. Utálom, hogy eltelik egy hónap és az a videó már nem elérhető, mert már törölték. És ez nem csak nálam van így: rengeteg oldal küszködik ezzel a problémával: ha az archívumban keresgélsz majd találsz rengeteg ilyen esetet. Ezért: megpróbálom mellőzni a videókat a blogomon. Sajnálom. 
Valamit csináljanak már ez ügyben. Annyira zavarnak: hogy ma még elérhető, holnap meg már nem esetek.
Legyen stabilitása. Nyugodj meg feltöltöttél valamit: ott is marad. Ez nincs meg: bármit bármikor törölhetnek.
Egyetértek azzal is: hogy a mások tulajdonát ne használjuk fel: mert az lopás. Egy együttes, Dj, zenész kínlódott azon a számon: vedd meg. Ne töltsed már le mintha a tied lenne. Az emberek többsége azonban azt hiszi: hogy az Interneten mindent szabad. Ingyen van minden: szedjed, nézzed ezerrel. Téves!
Persze a net azért jó: mert minden elérhető: akár ingyen is. A te dolgod, hogy mit csinálsz rajta, ha viszont megszívod (bármikor) ne csodálkozz.
De a Youtube már nagyon messzire megy: csak hát a leghíresebb: megteheti.
Törlik a videót, hát felrakja más. Aztán azt is törlik... és jön egy másik s ez így megy amíg világ a világ. 
A következő napokban keresek egyéb videómegosztó oldalakat: hátha találok jobbat.
Köszönöm, én voltam.
Au revoir!
Címkék: , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban