Liqua e-liquidek (utántöltő folyadék): teszt

Az elektromos cigarettázók figyelmébe ajánlom ezt a bejegyzést. LIQUA: honnan származik? Milyen?
RITCHY GROUP Ltd. Hong Kong , Italian Flavour: a csomagolásán lévő olasz zászló csak az aroma eredetére utal. Weboldala: http://goritchy.com.
Szerintem minőségi termék elfogadható áron. A jelenlegi 24 aromák között vannak nagyon jók, de rosszak is. Amiért én leteszteltem az egész verziót: ezért most egy kis toplistát állítok össze. 
Figyelem: mindenkinek más az ízlése. Van aki az édesebb aromáknak a híve, és van aki a normál cigaretta ízért van oda. 
Javaslat: vegyél 10 ml -es próba folyadékokat: és döntsd el, melyik típus jön be neked.
!!! Bármilyen folyadékot vásárolsz: kell legyen rajta: termék kódja, lejárat dátuma, összetevők felsorolása és a cég elérhetősége (weboldal). Ha nincs: akkor hamisított. Én csakis lezárt termékeket vásárlok. (felbontatlan, befóliázott és dobozzal felruházott) Ezekben jobban bízok. Mindig rámegyek a weboldalukra és megnézem: hogy az ottani csomagolás egyezik azzal amit vásároltam? Ha nem, akkor valószínű, hogy nem tőlük származik.

Ez évben 4 új aromát dobott piacra a cég: Banana (banán), Watermelon (görögdinnye), Blueberry (áfonya) és Cappucino. Érdemes kipróbáni őket: elég jók.
Most pedig a listám:

A weboldalukon is megjelenő tájékoztató.
24. Bright Tobacco: ezt nem tudtam megkedvelni. Sokan szeretik, főleg azért mert kombinálható más aromákkal. Én nem szoktam kevergetni a liquideket. Nagyon egyszerű, lágy: mintha gyenge lenne. Van benne egy íz ami nekem nem tetszett. 
23. Citrus Mix: narancs és citrom egyveleg. A citrom dominál inkább. Jobb lett volna ha csak narancs lenne. Így kombinálva: nem lett a kedvencem. Olyan semmilyen ... gyenge.
22. Coffee: kávé. Nem frissen pörkölt, hanem valami salakos ízvilágot tár elénk. Nem ízlett: volt kávé íze, de túl édesre sikeredett. 
21. American Blend: amerikai cigi íz... cowboyos. Rendben van, de lehetett volna jobbra is csinálni. Lágy, és semleges. Időnként lehet pufogtatni, de többször már nem.
20. Grape: szőlő. Jó hogy van szőlős aroma, csak az a baj, hogy nekem a mustot juttatja az eszembe. Időnként ez is jó: de nem a kedvencem. 
19. Cola: még nem találtam meg azt a jó Coca - Cola ízt. Olyan olcsó Tescós kóla íze van: amit én inkább a számhoz se teszek. Na de jobb mint a semmi. 
18. Watermelon: görögdinnye. Lehet tettek bele egy kis sárga dinnye aromát is: mert nagyon lehet érezni rajta. 
17. Vanila: a jó vanilia ízt sem nyújtotta eddig egy gyártó sem. Inkább valami sütire emlékeztet, mint szimpla jó kis vaniliára: s ez baj. 
16. Traditional Tobacco: azaz a normál dohány: csak az a baj, hogy akármennyit kínlódnak, a rendes ciginek az ízét úgyse tudják megcsinálni. (talán a füst ízzel póbálkozzanak) Ez sem a kedvencem.
15. Chocolate: csoki. Nyámi.Túl édes... olyan olcsó csoki íze van. Nem jó. 
14. Strawberry: eper. Na innen jönnek azok, amelyek jók. Van eper íze, egy kicsit lágy, de nem zavar. 
13. Apple: alma. Épp most próbálgatom. Eleinte nagyon jó volt. Igazi zöld alma: a párával sincs baj. (sőt: megdöbbentem, hogy milyen jó) Idővel: úgy kb 3 -dik feltöltés után meguntam. Már nem nagyon éreztem a jó alma aromát. Lehet azért mert 30 ml vettem: és állt egy kicsit. (Ha nagyobbat veszel, ajánlott, hogy egy kis 10 ml - be töltsed amit használsz, hogy ne mind nyitogtassad. A levegővel érintkezve egyre jobban párolog kifele az aroma) Már megundorodtam tőle: és lehet hogy majd csak időnként fogok venni 10 ml -t. (nagyot semmiképp)
12. Menthol: menta. Ezt talán hátrább is tehettem volna. Nagyon erős menta íze van: sokak számára elviselhetetlen. Kiugrik a szemed a helyéről. De nekem időnként bevállik. Néha egy töltésre nagyon jó. Ha be van dugulva az orrod akkor pedig csodákat művel.
11. Blueberry: áfonya. Az újak közül. Nekem ízlett. Lehet azért, mert már meguntam a régi Liqua aromákat és ezt megrendelve örültem, hogy végre van valami új. Van áfonya íze. Nem olyan intenzív. Átlátszó: szóval nincs benne festékanyag. (plusz pont) Persze ezt is meg lehet unni.
10. Banana: banán. Jó banán ízű. Én szerettem. A végére sajnos meguntam. (Jó tanács: ne használj mindig ugyanolyan ízűeket. Legalább hetente cseréld le)
9. Cherry: a minap teszteltem. Jó, de nem tökéletes. Van cseresznye íze: egy kicsit éretlen féle. Nem annyira édes, és nem is intenzív. 
8. Mints: mentolos cukorka. Tiszta Negro íze van. Nagyon eltalálták. Aki szereti a mentolos dolgokat, annak inkább ezt ajánlom. (Menthol túl erős) 
7. Energy Drink: Vagyis energia ital íz. Red Bull, Hell, Bomba : ki mit akar: úgyis mindegyik egy lére megy. Tetszett. Megfelelő. Aki szereti az ilyen italokat: próbálja ki.
6. Turkish Tobacco: Lefordítva török dohány. Ne tévesszen meg. Ez tiszta méz. Túl mézes, túl édes. Aki nagyon édesszájú annak ez egy tökéletes e - liquid. Időnként én is szoktam használni: mert nagyon jó, de túl édes: ezért csak mértékkel teszem. Előnye: hogy nem büdöd. Illaosítóként is lehet használni. Kifújod és a szoba kaptárrá alakul át. Lehetséges, hogy nyáron: ha nyitva hagyod az ablakot: a méhecskék majd berepülnek hozzád. (ne lepődj meg)
5. Tiramisu: Ettem már (nem is egyszer) tiramisut, de ez nem hasonlított hozzá. (csak egy kicsit) Olyan süti íze van: akár Dobos is lehetne. Érzik benne a vanilía és valami csokis íz. De ettől eltekintve nekem ízlett. Kávé mellé nagyon jó. (ha sörözöl ne használd)
4. Cappuccino: mégsem próbáltam ki az egész terméket. Ez még kimaradt. Azért tettem ilyen előre mert: szeretem a cappuccinót és a többi márkáknál jóra sikeredett az íze. Biztos vagyok benne: hogy a Liquában sem csalódok. Az ilyen ízeket általában eltalálják.
3. French Pipe Tobacco: magyarul francia pipa dohány. Nagyon jó: igazi dohány íze van: regeteg mellékízzel... amelyek jók. Éreztem egy kis diót, mogyorót, karamellásodott valamit. A fene tudja, hogy csinálták, de zseniális. De van egy nagy hátránya. Olyan büdös, hogy a melletted ülők szépen kérik majd, hogy távozz a helyiségből. Még nem tudom melyik büdösebb a rendes cigi, vagy ez. (a rendeset azért már megszokták az emberek) Lehet majd megkérdik: hogy fürödtél fiam? Mert olyan büdös lábszagod van. :D Ezért ha kipróbálod: otthon tegyed!
2. Cuban Cigar Tobacco: kubai szivar. Áh ez fenséges. Majdnem olyan mint a French Pipe (vannak benne rejtett ízek), csak: nem büdös, ezért bárhol szívhatod. Nagyon szuper. 
1. Berry Mix: erdei gyümölcs. És amit én a legjobban imádok: az ez. Tökéletes. Megunhatatlan. (na azért ne ezt használd 1 éven át) Néha veszem csak: mert nem akarom meguntálni... talán a legjobban a szamóca és a málna érzik rajta. Csodás. Ajánlom mindenkinek! Aki viszont nem szereti a gyömölcsös ízeket: annak ott van a Cuban Cigar Tobacco)

Liqua: megbízható, középkategóriás folyadékok. (vannak drágábbak és jobbak) Nem ajánlom a túl olcsókat.
Itt készítik. Megnyugtatlak: majdnem az egész folyadék innen jön. Nem minden kínai termék szar!
Ez lett volna a TOP24. Figyelem! Ez csak az én saját véleményem. Ne feledd! Mindenkinek más az ízlése. Ami nekem bevállt, lehet neked nem fog. Ezért mindenki tetszelje le: hogy mi vállik be (e liquidek terén) : ajánlott, hogy 5 vagy 10 ml kiszerelésben vegyed. 
Egy nagyon fontos jótanács még: hogy jó folyadékokat vegyél. Ne nagyon nézd az árat: hiszen a te egészséged forog kockán. A letesztelt, minőségi termékekre összpontosíts. A Dekang és a Hangsen eleinte jók voltak: de most már borzasztóak. (nem veszek többbet) Vannak még jó márkák, amelyekről majd később be is számolok. Nemsokára a Bocca Aromatic termékeit fogom teszelni. (ugyancsak Olasz)
Amiért én Erdélyben élek, csak az itt kapható folyadékokról tudok írni. Ahogy láttam (google) Magyarországon is forgalmazzák a Liquát. (egyes webshoppokban) Remélem hasznos volt ez a kis bejegyzés. (nyugodtan írj megjegyzést, hogy te mit használsz...)
Címkék: , , , , ,

4 megjegyzés:

  1. Hol lehet ilyet venni?

    VálaszTörlés
  2. Hát a neten lehet rendelni.
    http://e-cigishop.hu/e-liquid-utantolto-folyadekok/liqua-10-ml-e-liquidek.html
    Sajnos csak itt találtam. Úgylátszik nem nayon forgalmazzák Magyarországon.

    VálaszTörlés
  3. http://www.elektromoscigarettabolt.hu/
    Innen is lehet belőle rendelni!Üzletben is kapni.

    VálaszTörlés
  4. Nemzeti dohányboltban vettem ezt a típust, többféle van, 995 Ft/10ml kiszerelés, original (fóliázott).

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban