Like gomb blogbejegyzés alá: blogger

Lehet nem tűnt fel: de minden bejegyzés alá betettem a Like gombot - szóval lehet tetszikelni!
Miért? Gondoltam nem árt: hiszen már minden facebookosodik: épp a blogom maradjon ebből ki?
Nem olyan nagy szám: nehéz észrevenni olyan pici. Nem rontja el a kinézetet.
Gondoltam megosztom, hogy csináltam: hátha valaki nem boldogul. (nem annyira bonyorult)

1. Lépés
Rámész Blogger Dashbordra  - Template - Edit HTML

Itt megjelennek a HTML kódok. Fontos, hogy ne járkálj benne. Ha valamit kitörölsz: lehet nem fog működni az oldalad. (függ persze attól hogy mit)


2. Lépés
Fontos, hogy teljesen bővítsd ki a kódsort. Sajnos nálam csak úgy lehetett, hogy a számok előtt (2 ábra: 1586,1587...) lévő fekete nyilakra kattintottam. (néhánynál van: így megjelennek a rejtett tartalmak)
Klikkelj a HTML kódsor olyan részére, ahol nincs írás... és nyomd meg a CTRL + F. Menyílik felül egy kis ablak: a kereső.

3. Lépés
Rékeresel a <data:post.body/> kifejezésre.
Megmutatja, hogy hol talált ilyet a blogodban. (sárgán bejelöli) Kb 3 -at kap (nálam 2 volt). Akinél 3 van : általában a 2 -dik a jó (akinek 2: annak is a 2-nél működik)
A 2. ábrán jól látható.

4. Lépés
A <data:post.body/> alá szépen beilleszted ezt a kódsort:
<p><iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=button_count&amp;show_faces=false&amp;width=100&amp; action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:100px; height:20px;'/></p>

Miután kész vagy (és úgy néz ki mint a 2. ábrán) adsz neki egy save Templatest. Kész!
Javaslat: ha nem vagy biztos benne, hogy jól csináltad: lehet adni egy Preview Templates -t : megmutatja a blogod, ha nincs ott a like gomb: visszamehetsz és megpróbálhatod a másik data post alá behelyezni a kódot. Ha nagyobb Like gombot akarsz a kódban szereplő height, width számokat növelheted. (ha kicsinyíteni: akkor csökkentsd. Még lehet egyéb dolgokat is módosítani. PL: style = border: yes -re téve lesz kerete, meg lehet változtatni a betűtípust - beírva mondjuk helvetica, chiller...(font), színét (colorscheme) stb.
Kb ennyi lett volna. A neten még találhatóak Like gomb kinézetek. (például itt: http://shoutingblogger.comadd-facebook-like)
Hasnoló módon kell csinálni: csak az én kódsoromat helyettesítsd az itt találhatókkal.
Címkék: , , ,

19 megjegyzés:

  1. Kedves Zoltán!
    Te mindig ráveszel valami újdonságra. Köszönöm segítségedet. Bár kicsit félve nyúltam a blogom HTML kódjához, de örömmel nyugtáztam, hogy sikerült a like gomb beillesztése. Most már "csak" a posztokat kell pótolnom...:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Irma:
    Örültem, hogy segíthettem. Hát jogos, hogy félve nyúlsz hozzá, mert ha elírsz valamit lehet nem fog működni rendesen a blogod. Aztán meg vagy rájössz mint írtál el és törlöd az Edit HTML -ban, vagy beteszed hogy változtassa alapértelmezettre. Egy Nagyon jó tanács: ha még fogsz hozzányúlni: Templates - Backup Restore (jobb felső sarokban) és adsz neki Download Full Templatest. Így lementi a blogodat úgy ahogy van: ezért ha valami rosszul sülne el: csak visszatöltöd a sablont.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Zoltán!
    Köszönöm, ez valóban egy biztonságot ad az embernek...

    VálaszTörlés
  4. Nagyszerű, köszönöm, működött! :)

    Annyi megjegyzés, hogy a szerkesztési előnézetben nálam nem látszott a Like gomb, de mentés után a blogban már igen! Szóval akinél ott még nem látszik, ne ijedjen meg!

    Ami tetszik még benne, hogy a blog főoldalán is látszik a posztok mellett a Like. Azt vettem észre, hogy az ugrás beszúrása elé rakja, tehát aki szeretné, könnyen feljebb vagy lejjebb tolhatja!

    Esetleg nem tudod, hogy hogy kell facebook hozzászólás dobozt berakni a posztok alá? :)

    VálaszTörlés
  5. köszönöm szépen a leírást és a kódot, így sikerült megcsinálnom.
    Ha nem volna túl nagy kérés, azt is megmutathatnád, hogyan kell a mindenféle megosztó (face, twitt, stb.) gombokat oda varázsolni szépen egymás mellé.. illetve, ha már lúd, legyen kövér: egy bejegyzés alá szívesen megjeleníteném a hasonló/kapcsolódó bejegyzéseket..
    köszönettel Fruska

    VálaszTörlés
  6. szia fruska, örülök hogy sikerült. Pár nap (max 1 hét) és írok egy külön bejegyzést
    e témában. hosszú lenne most leírnom :D

    VálaszTörlés
  7. Isten vagy! Vajon miért nem lehet ezt automatikusan csatolni a bloghoz??? Köszi a szemléletes segítséget! :)

    VálaszTörlés
  8. Végre egy egyszerű és használható megoldás! Ezer félét próbáltam már, de nem működött. Lehet persze a gyatra magyarázat miatt is. Az általad leírtak szerint elsőre. Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Hálás köszönet!!! Ezer próbálkozás után mindenféle nyelven végre sikerült és ott figyel a Like-gomb a bejegyzéseim alatt. Megjegyzem, a másik blogomba sikerült valahogy teljesen véletlenül beilleszteni, itt többet küzdöttem, de a Ctrl+F kereső sokat segített. :)

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm a segítséget, nekem is sikerült

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm a segítséget, nekem is sikerült

    VálaszTörlés
  13. Szia! megosztás ikont nem tudod hogyan lehetne kitenni? A like sikerült, nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  14. Szia! És azt hogy csináltad, hogy a Share mellett ilyen szépen ott van a FB, stb egy kis négyzetben? Köszi

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban