A Legjobb Magyar Blogok

Böngésztem a neten magyar blogok után. Az alábbi bejegyzésben azokat a blogokat sorolom fel (feltüntetve az elérhetőségüket is), amelyek számomra elfogadhatóak (kinézetileg, tartalmilag) és érdekesek voltak. Sok helyen keresgéltem. A blogok.info és a blogok.org oldalakat végig lapoztam: találtam is néhány jó kis oldalt. Még googliztam egy csomót, fórumokat olvasgattam a témával kapcsolatban: és ez lett az eredménye.
(Na meg általában a bloggerek ajánlásaiból is szelektáltam)
Magyar blogok: rengeteg van, de többségük reklám célzatú (pl gyöngyfűzés, hímzés). Ezeket most nem teszem közzé.

Következtetések:
Blogot bárki kezdhet el írni: mi kell hozzá? Egy kis akarat, kitartás és némi jó ízlés. Kell egy platform: blogger, wordpress, blog.hu - ahol elkezdheted az írást. Kell azért egy kicsit pofozgatni is a külsőt: ezért nem árt ha van egy kis html programozási tudásod. Ha belekezdessz: fontos, hogy tudd miről szeretnél írni. Láss egy kicsit a jövőbe. Milyen akarod hogy legyen a blogod? Tedd fel azt a kérdést: vajon miket olvasnak szívesebben az emberek? Te miket olvasol? Biztos nem vagy annyira különc: ezért az is jó, ha arról írsz ami téged érdekel. (amit te leginkább szeretsz olvasgatni) Biztos rádklikkelnek. Pozitívum még: hogy e metódussal megismerkedhetsz hasonló gondolkodású emberekkel. Szerintem a legjobb ha a blogodban kinyílsz: és azt írod le- amit gondolsz. Ne szépítsd a dolgokat. 
Némileg fontos a kinézet is. Egy ízléstelen blogot nem nagyon olvas az ember. Jó ha egyszerű: hiszen a lényeg az írásaidon van. Én bevallom nem vagyok megelégedve a mostani blogom kinézetével, de nem találtam jobbat. Lehet át fogok menni a wordpressre: ott olyan letisztult minden. Csak az a baj: ott már kezd minden fizetős szaguvá vállni. Még mindig nem találtam meg a megfelelő blogger kinézetet. (mindig fejlesztgetek: nézem mi lenne jó: de nincs szerencsém)
Jó ha csinálsz a blogodnak egy logót, egy facebook oldalt (ahova posztolod az új bejegyzéseidet)
stb
Ez csak egy ilyen bevezető akart lenni.
Miért kezdtem el blogolni? Nemtudom: nem tartom nagy bloggernek magam. Ahogy így böngészgettem magyar blogok után: észrevettem, hogy rengeteg van. És: rengeteg jobb nálam (szerintem). Rengeteg rosszakra is kattintottam: értelmetlen dolgokkal, tele tarkításokkal, szívekkel meg kibírhatatlan reklámokkal.
A jobbakat most összegyűjtöttem. Előre tettem azokat: amelyek nem annyira híresek: így talán esélyt adok nekik, hogy fejlődhessenek. Ahogy láttam: még senki sem írt egy ilyen összefoglaló bejegyzést a magyar blogokról : így talán (vagyis remélem) az én bejegyzésem kerül a legjobb magyar blogok (szókifejezés) google kereséskor az első pozicióra. (Magyar Podcastoknál bevállt). Rengeteg időmbe tellett végignézni (talán több mint 1000 blog), studírozni őket. Biztos vagyok benne: hogy még jelennek meg újak. (ezért közöljétek velem)
Mi alapján válogattam ki a blogokat?
Én eléggé szigorú vagyok: ezért ha a blogodat itt találod gratulálok. :)))
- blog kinézete: elfogadható: a nagyon ízléstelenekről azonnal elkattintottam.
- ha láttam, hogy rendesen ki tudom olvasni az írásokat, beleolvastam. Megnéztem az archívumot találomra: ha érdekesnek véltem: lejegyeztem.
- rengeteg személyes blogokon mentem keresztül. Itt egy kicsit máshogy válogattam: pl ha egy dologról szólt az egész: pl szomorkás hétköznapjaim - lapoztam.
Erről ennyit.
Aki nem tudná: a blogokat díjazni is szokták. (http://goldenblog.hu) A nyerteseket és a jelöltek közül is válogattam. A bejegyzésem végén szerepelnek. (azért a végén: mert ezek már híresek, nincs szükségük reklámra)
Jöjjön tehát az általam összeállított Legjobb Magyar Blogok listája:
Jelenleg 122 kedvenc + Goldenblog nyertesek 

Nincsenek osztályozva: ahogy beléjük botlottam, úgy jönnek szépen sorban:

Egyes blogok már nem aktívak! - Nem hittem volna de ez a bejegyzésem elég népszerű lett több, mint 14 ezer megtekintést produkált. Aki blogot működtet és valamennyire okés is a tartalma az felkerülhet a listára (probálnák segítenu a blogközösségen, mert eléggé hanyatlik) csupán küld el a blogod címét és náhány mondatot a zoltanbiro88 kukac gmail.com - ra vagy a blogom (nem annyira aktív, de előbb utóbb észreveszem) facebookjára üzenetként. https://facebook.com/birozoltanblog

127. Keresztény Bibliakör: https://kereszteny-bibliakor.blogspot.com
A blog célja, hogy segítséget nyújtson mindenkinek a Biblia megértésében, valamint a benne leírtak alkalmazásában.
126. Zolixplorer, kamerával a világ körül: https://zolixplorer.blog.hu
Van YouTube csatornája is. Profi
125. Ferbelt, kutyakajáról: https://ferbelt.com/blog
124. vote4bombahoppa : https://vote4bombahoppa.blogspot.com
Szellemi csavargás. Mindtrip, elmezavar és agymenés, térben és időben határok nélkül.
123. Judy Tailor - Tükörszirmok: https://judytailor-tukorszirmok.hu
Útikalauzok és angol nyelvtanulás.
122. Autizmussal élni: http://autizmussalelni.blog.hu
Az autizmusról - részletesen, személyesen.
121. Óvónéni szemével: http://ovo-neni.blogspot.hu
Érdekes és részletes. Tematika: a címe már elárulta.
120. Nagyszoba: http://nagyszoba.blogspot.hu
Itt is érdemes körülnézni.
119. Hangyafarm: http://hangyafarm.blogspot.hu
Hannáról szóló blog. Ki is ő? Egy édes kisgyerek: megismered ha elolvasod a bejegyzéseket.
118. Görbe-tükör-kép: http://gorbetukorkep.blogspot.hu
Nagyon megtetszett ... mert nincs egy adott tematikája.
117.Családi krónika: http://csillagos5os.blogspot.hu
Sokan szeretik az családias blogokat olvasni - itt is van egy nagyon jól megszerkesztett oldal: kár, hogy kevés bejegyzés van: de az alapos munkához ugye idő kell.
116. Lassan de biztosan: http://lassandebiztosan.blogspot.hu
,, Anyaság, házasság, autizmussal kapcsolatos csodák és mélységek, fejlesztések, körömlakkok, néha egy kis DIY, őszinteség, olykor pár csúnya szó, ha épp elragadtatom magam.''
115. Autizmus Live: http://tdori.blogger.hu
Autizmusról szóló személyes blog.
114. Ha erre jársz, várlak: http://hedifarkas.blogspot.hu
Rendben van: egy kicsit zsúfolt: de az írások naponta jelennek meg és jók.
113. Gizi receptjei: http://gizi-receptjei.blogspot.hu
Általában nem szoktam kritizálni az itt felsorakoztatott blogokat: mert tudom, hogy mindenki nagy erőfeszítéssel írogatja bejegyzéseit. Ha jó, ha nem jó : a blog írás - mindenképp jó dolog, hiszen elsősorban magadat fejleszted (pl. fogalmazás, koherencia, rendezettség) - de itt mégis megjegyeznék egy kis negatívumot. Az oldal widgetjei (nem tudom magyarul na) egy kicsit össze - vissza vannak: ez valaki számára zavaró is lehet - de a tartalma kitűnő. Eltekintettem a külsejétől és a finomságokra koncentráltam. Mennyei receptek vannak rajta! Ajánlom mindenkinek. A fotókat meg gondolom Gizi készítette - mert így kerek az egész blog. Gratulálok. Nem kis munka az biztos, megosztani ezeket az egyedi recepteket a világhálón. A kritika: építőjellegű - szóval nem kell megsértődni. Na erről ennyit!
112. Füvészblog: http://fuveszblog.cafeblog.hu
Jaj mennyi finomság van itt is. Tetszik benne: hogy eléggé komplex blog - olyan személyes gasztró - van ilyen? Ha nincs akkor is az!
111. Erdőkóstoló: http://erdokostolo.blogspot.hu
Gasztró - olyan erdei módra. Tetszik!
110. Ditti módra: http://dittimodra.blogspot.hu
Ej az azok a finomságok. Egyre több gasztronómiai blogra találok: de nem gond - mert legalább lehet honnan válogatni. Hihi. Ez a Ditti módra című blog egy jól megszerkesztett és igazán ízléses, saját készítésű (remélem) fotókkal ellátott oldal. Gratulálok Dittinek. Már csöpög is a nyálam.
Receptek egy tót faluból, a mamám kopott receptfüzetéből. Receptek barátnőktől, rokonoktól, kollégáktól, netről és saját kútfőből. Receptek a konyhámból, Ditti módra.
109. Citromhab: http://citromhab.blogspot.hu
Tudom, hogy sokan szeretnek főzni, sütni is - ezért itt van egy igazán szimpatikus kis blog - desszert tematikában. Ízlelgessétek.
108. Biokert és Lélek: http://biokert-es-lelek.blogspot.hu
A témája a címéből kivehető. Jól megszerkesztett kis blog - profi írásokkal. Akit érdekel kattanjon rá.
107. Az ébredés hajnalán: http://elozoeletek.blogspot.hu
Viki gondolatai. Meditációs hanganyagai meghallgathatóak a Soundcloud oldalán.
106. Annalzblog: http://annalzblogspotcom.blogspot.hu
Jánosné Eipl személyes blogja. Én szeretem az ilyen típusú blogokat: olvasgatni mások életét: igaz egy kicsit olyan Való Világosnak tűnik az egész - de legalább így lehet tanulni is mások élettapasztalataiból. (VV-ből semmi esetre sem)
105. Alter Ego: http://alternativ-alterego.blogspot.hu
Nyárádi Károly írásai, gondolatai. (a másik oldala: http://nyaradi.blogspot.hu)
104. Élet a diliházban: http://atlagelet-mindennapok.blogspot.hu
Nagyon komplex blog: több mint 500 bejegyzés található, főleg gondolatok - de nagyon jól megírt dolgok.Úgyhogy ajánlom azoknak akik szeretik olvasgatni az Ego-s blogokat. (azt hiszem ezeket így hívják)
103. Mesetár: http://shenmese.blogspot.hu
Heni P.: az Élet a diliházban tulajdonosa több blogot is indított. Ez a másik: meséket lehet olvasni.Rövid kis szösszenetek. Támogatom az ilyen tehetségeket: mert azért nem semmi: hogy egy személy több témakörben jártas legyen.
102. Ördögszappan: http://ordogszappan.blogspot.hu
Újból Heni P. A blognak egyetlen egy tematikája van: mégpedig a szappanok. Hogyan lehet erről sokat írni: kattints rá és megtudod. Én nem gondoltam volna, hogy ennyi fajtát lehet készíteni. Ügyes!
101. Ördögkonyha: http://ordogkonyha.blogspot.hu
Ennyi nem elég? Hát tessék Heni P. másik blogja: gasztronómiai. Fogalmam sincs, hogy tud ennyi időt szentelni az írásra. Ennyi blogot működtetni (és hogy jók is legyenek) nem könnyű. Gratulálok!
100. Bianka Journal: http://biankajournal.wordpress.com
Bianka: mindenről ír. Tetszik. Nem az a tipikus csajos blog. (körömlakk meg One Republic) Jó kis filmajánlókat is készít. Gratula. Egyetlen hátránya: a mostani külső rendben van, szép, designos... csak engem zavar, hogy mind kell legörgetni. Így néha megakad, hiába nagyon jó gépem van. Nincs archívum. Egyetlen böngészési lehetőség: ha mind viszed lefele. (követheted twitteren is: https://twitter.com/AnkaBianka)
99. Post Yourself: http://skaterfan.wordpress.com
Melinda Sándor blogja (több mint 160k kattintással): rég nem írt új bejegyzést (2013 június). Egy kicsit csajos, de lehet nem tanulmányoztam ki eléggé. Az oldal külseje rendben van (sőt nagyon is): de sehogyse tudtam régebbi bejegyzésekre keresni.
98. Asztalfiók helyett: http://asztalfiok.wordpress.com
Beleolvastam. Tetszett. Személyes blog. Kinézete egyszerű: épp ezért könnyen átlátható és gyors. A lényeg benne: a bejegyzések. Erre koncentrál: és ez így is van rendjén. Elég sok bejegyzést írt a tulajdonos. Sajnos 2010 -ben abbahagyta az írását. Miért említem mégis meg? - mert 2 év alatt (2008 január-2010 január) egy érdekes kis bloggá alakult át. Remélem nem törli! Nagyon ízléses!
97. Kék Álmok Városa: http://elliekorbeugral.blogspot.hu
Tetszenek az írásai: rendszeres olvasója vagyok.
96. Speak no Evil: http://lipilee.hu
Ez is csúcs.
95. Örömpedagógia: http://szevirma.blogspot.hu
Egyik rendszeres olvasóm nagyszerű pedagógiával foglalkozó blogja.
94. Mefiblog: http://mefi.be
Na ezt olvashatod egy hétig is: annyi bejegyzés van. Ügyes a kis (vagy nagy?) Mefi. Tökéletes blog. Nem találtam benne hibát. Ízléses : a köbön. Rengeteg jó kis bejegyzéssel: ami engem is érdekel. Kedves Mefi: az egész bejegyzésedet el fogom olvasni. Csak átfutottam őket. Alig várom, hogy nekilássak. Respect!
93. Tempty Blogja: http://tempty.hu
Az ilyenekre csak annyit lehet írni: hogy na ez profi. Hihetetlenül ízléses és egyszerűen jó minden benne. A cikkek: mintha újságot olvasnék. Archívum nincs: lefele kell görgetni: de itt nem is annyira zavaró... mert gyors. Gratulálok Tempty! Javítás: Archívum mégis van (biztos késő volt már mikor elemeztem). Szóóóval: nem tudok egyetlen hibát sem írni. (de nem is akarok) Goldenblog: megnyerné, de ahogy ezt a díjátadót aprólékosan elemezgettem azt kell hogy mondjam (írjam), hogy mégsem. Sajnos nem a legjobbak győznek.
92. Könyvesem: http://azajtom.blogspot.hu
Irodalom kedvelőknek és azoknak akik csak úgy olvasnának egy picit. Nem annyira híres: de épp azért jó.
91. Eszter 's Offtopic: http://barokeszter.hu
Profi kis blog, profi írásokkal. Pozitívum: végre itt van archívum.
90. Iránytű: http://iranytu.wordpress.com
Szonja blohja. Kár, hogy nem még ír. Nekem tetszik.
89. Józsi bácsi gondolatai a világról: http://www.ivi.hu
Érdekes. Tökéletes külső és írások. Majd utánna járok, hogy valóban az öreg Józsi bácsi (aki ki van rakva az oldalon)  írja ezeket a bejegyzéseket? 10k like a facebookján: az igen!
88. Kiss Judit Ágnes blogja: http://kissjuditagnes.blog.hu/
Avagy Kiss Judit Ágnes Naplova. ??? Elírta? Nem Naplója? Mindegy: lehet heccből van ez így. Beleolvasva a blogba az derült ki, hogy tanárnő (de lehet tévedek). Érdekes, egyszerű kis blog. Amiért én is gondolkozom azon hogy tanár legyek: ezért biztos elolvasom majd a bejegyzéseit. (de nem csak iskolai dolgokról ír)
87. Sophie writes: http://sophiewrites.wordpress.com/
Utazgat és beszámolókat ír... legalábbis az új bejegyséseiből ez derült ki. Az archívumban kalandozva kiderült: sokmindenről ír: ezért ajánlom mindenkinek. Nekem tetszik!
86. Szexésnyúljork: http://szexesnyuljork.wordpress.com
Tetszik a stílusa. A rövid bejegyzéseknek a híve: hát de ilyen is kell. 1192 van eddig: nem semmi. Idéznék egyet: ,,a férfiak undorítóak. nincs kivétel.'' (1187) Válaszom: ezt most hogy gondolod? :))
85. Tékasztorik: http://tekasztorik.blog.hu/
Vulgaritás, néprajz, Fater. Bihari Viktória blogja. Vigyázzál: csak 18 éven felülieknek! (nem pornó, hanem vulgáris tartalom)
84. Nihil blog: http://whyatt.blogspot.hu/
Elég kevés még a poszt: ez azért van, mert nemrég ment át a bloggerre. A sikeresebb bejegyzéseit átpakkolta. (ahogy látom)
83. Frontember megmondja: http://frontembermegmondja.blogspot.hu/
Jónak tűnik. Majd részletesebben olvasgatom, s majd írok véleményt.
82. Zsákból Macska: http://zsakbolmacska.wordpress.com
Jónak tűnik ez is.
81. Pannóca: http://pannoca.wordpress.com/
Ezt is ajánlom. Nagyon aktív: naponta akár 5 bejegyzés. Le a kalappal!
80. Filmbuzi: http://filmbuzi.hu/
Filmekről...
79. Comment: com: http://comment.blog.hu/
Ez nagyon híres blog. talán már nem is blog: hanem érdekes hírfolyam vagy mi. Nekem akkor is tetszik: mert nem azokat a sablonos cikkeket lehet olvasni.
78. Repülj Magasra: http://repuljmagasra.blogspot.hu
Regényt ír Szaffi. Jó kis oldal. Még a kis cica is tetszik. Egy kicsit csajos: de szimpatikus.
77. Retro 68: http://koma-retro.blogspot.hu
Aki néha szeret a múltba tekinteni. Régi dolgokat mutat be a blog.
76. Zenei Érdekességek: http://zenci-blog.blogspot.hu
A cím mindent elárul.
75. Őszi boroszlán: http://boroszlan.blogspot.hu
Tetszik. De nagyon. Jó írásokkal. Miről is szól? ,, Ez egy úgymond emlékezős blog,amiben a régi falusi életet ,saját és szüleimtől,nagyszüleimtől hallott elbeszélésekből próbálom szemléltetni.
Tehát Csíkszenttamás anno ,az én szemüvegemen át.'' Sajnos 2012 februárjától nincs bejegyzés.
74. Dius gondol... mit is?: http://ezisdius.blogspot.hu
Érdekes. Személyes blog, rengeteg bejegyzéssel. (kb 1500)
73. Mi kis életünk: http://bukovinszkicsalad.blogspot.hu
Ez is szmélyes... sok-sok írással.
72. MJ blogja - Vándor: http://mjozsef.blogspot.hu
Joe bácsi blogja. Rengeteg bejegyzés, saját képekkel tarkítva. Hangulatos.
71. Szerintem az élet: http://szerintemazelet.blogspot.hu
Ezt is kénytelen vagy megpillantani. Személyes. Tetszik!
70. Barátkozzunk: http://reizerandrea.blogspot.hu
Megérintett ez a blog. Ha rékattintsz és beleolvasol rájössz, hogy miért.
69. Kerekes András Photography: http://kerekesandras.blogspot.hu
Nagyon tetszenek a fotói.
68. Elemlámpa: http://fuloplorant.blogspot.hu
Fülöp Lóránt fénykrokijai: azaz fényképei. Tetszenek!
67. Szabó Szilárd blogja: http://vszaboszilard.blogspot.hu
Érdemes megkukkintani.
66. Nagylátószög: http://vajdus.blogspot.hu
Vajda jános blogja, szép fotókkal tarkítva. (persze saját)
65. Gehring János fotóblogja: http://gehringj.blogspot.hu
Nagyszerű fotók. Tetszik benne, hogy leírást is mellékel.
64. Hajdú Tamás fotóblog: http://hajdutamas.blogspot.hu
Nagybányán él (Románia) és nagyszerű képeket készít. (rengeteg van) A leírások románul íródtak: gondolom azért mert inkább a hazájában akar tevékenykedni. Nincs ebben semmi rossz. (leírások elég ritkák: úgyhogy aki nem érti csak a képekre koncentráljon: zseniálisak) Én is Erdélyben élek: és olyan jó, hogy ezeket a tipikus román dolgokat (elhagyatottsák, kommunista tömbházak, kutyák, szép tájak) viszontlátom egy másfajta megközzelítésben. Köszönjük Hajdú Tamás a fotókat! Csak mellékesen megjegyezném, hogy 2008 -ban elnyerte a a Goldenblog díjat. (fotó kategóriában (http://2008.goldenblog.hu)
63. Balogh Zoltán fotóblog: http://baloghzoltan.blogspot.hu
Nem bírom abbahagyni, annyi jó magyar fotóblogokat lehet találni. Nem bírom kihagyni őket. Ez is az.
62. Rühesi Alajos blokkja: http://ruhesi.tumblr.com/
Itt van egy eltérő stílusú blog. (eléggé) Mit akart ezzel a készítő? Szórakoztatni: nagyon remélem.
61. My Past Present Future: http://mppf.blogspot.hu
Személyes blog.
60. Mészáros Márton blogja: http://meszarosmartonblogja.hu/
Ezt is lehet olvasgatni. Egy kicsit olyan mintha valamilyen hírportált olvasnák, de eltekintek most ettől.
59. Völgyi Sándor blogja: http://volgyisandor.blogspot.hu
De szép képeket készít a madarakról... gyönyörűek.
58. Gasztrofirkász: http://gasztrofirkasz.blogspot.hu
Akik szeretnek sütni-főzni.
57. Japán fényei: http://japanfenyei.blogspot.hu
Japán imádóknak.
56. Utazások (nem csupán) Fotográfiában: http://grimpix.blogspot.hu
Ami megragadta a figyelmemet, azok a számítógépes domborzatmodellek. (én is ezeket tanultam távérzékelésből : egyetemen) Eléggé szakmai, de vannak itt más dolgok is: pl fotók.
55. Dunán innen, Dunán túl: http://hikerart.blogspot.hu
Barangolások Magyarországon. Annyira tisztelem az ilyen embereket, akik bejárják a világot. (ha nem is az egészet: legalább az adott országot). Fotóznak, videóznak... Legszívesebben én is ezt tenném. Nemtudom mennyire tudja eladni a fotóit (meg kell hagyni ez a szakma sem könnyű), de hogy gyönyörűek: az már biztos.
Jelenleg (technikai okokból: a blogon olvasható) a facebookon teszi fel az új képeit.
54. Sajtkukac: http://sajtkukacc.blogspot.hu
Egy nagyváradi lány személyes blogja, jó írásokkal. 2011 -től üzemelteti az oldalát.
53. Pape blogja: http://papeblogja.blogspot.hu
Újabb személyes blog.
52. Süti vagy nem süti: http://bydorc.blogspot.hu
Olvasnivaló. (személyes)
51. Horrorfilmek-kritikák-ajánlások: http://ever-and-the-films.blogspot.hu
Ilyen is van: jaj de jó.
50. CheckMyBudapest: http://checkmybudapest.blogspot.hu
Nagy Anita Budapest fotói: gratulálok!
49. A kellemetlen polgár: http://schontzi.wordpress.com
Csak ajánlani tudom.
48. Rím Elek: http://rimelek.hu
Nagyon jó. 
47. Marketing Iskola: http://blog.marketingiskola.hu
Mindenkinek ajánlott: nemcsak marketingeseknek. 
46. Starblog: http://blog.starweb.hu/
Ezt végig studírozom: az biztos. Számítógépes dolgok vannak benne: bármi: érdekességek, szakmai dolgok. Engem nagyon érdekelnek. (2013 májusától nem még írt: kérlekszépenírjááál)
45. Világutazó: http://vilagutazo.blog.hu/
Hát ezzel a bloggal be is utazod a világot. Temérdek bejegyzéssel rendelkezik. Én elkezdtem nézegetni: még mst sem fejeztem be.
44. Elmentem Japánba...: http://lizzy-japanblog.blogspot.hu
Érdekes lehet bárki számára: főleg azoknak akik Japánba készülnek utazni.
43. És emlékszel, ugye, a lányra...: http://littlefrog.wordpress.com/
Csodálatos blogocska.
42. vhegy, Kávémellett: http://www.vhegy.com
Ez már egy kicsit indexes stílus: de nem baj. 
41. Szellem a fazékban: http://szellemafazekban.blogspot.hu
Mennyi finomság... csak el kell készíteni.
40. Az otthon ízei: http://azotthonizei.blogspot.hu
Ez is egy jó kis gasztronómiai blog.
39. Mai Manó Ház: http://maimanohaz.blog.hu
Érdekes...olyan retrós: ezért nagyon tetszetős. (legalábbis nekem)
38. Olah László Tibor: http://laszlo-tibor.net/
Erdélyi fotográfus.
37. Mert fiatal vagyok: http://fiatalvagyok.blogspot.hu
Személyes, jó kis írások.
36. Pszichlógus válaszol: http://pszichologus.lelki-segitseg.hu
Cziglán Karolina: jó látni, hogy valaki ilyen dolgokra is képes. Fizetség nélkül válaszol az emberek lelki panaszaira.
35. Made in China: http://madeinchina.kocz.hu/
Egy profi blog: jókat ír meg kell hagyni. A kinézete meg: baromi jó.
34. Minden nap egy jó film: http://mindennapegyjofilm.web4.hu
Van egy ilyen is. Ha kérdezi az egyik barátod: ,,mondjál már egy jó filmet''. Válaszold azt: vévévépont mindennapegyjófilm pont webnégy pont hu.
33. Mester Tibor blog: http://mesterfoto.blogspot.hu
Ide is be kell nézni.
32. Anne: http://www.someanne.blogspot.hu
Bevallom: még nem olvastam bele, de amiért olyan nagyon jól néz ki... és annyira szépen rendezi a bejegyzéseit: csak jó lehet.
31. Kockagolyó: http://kockagolyo.hu
Változatos téma: érdekes.
30. MySwing: http://myswing.blog.hu
Újból egy jó kis blog. Tetszik. Tízes!
29. Árpád blog: http://arpadblog.hu/
Híresebbek közül: itt van Árpád blogja.
28. Toma Konyha: http://tomakonyha.blogspot.hu
Finom ételek, profi külsővel.
27. Égigérő Paszuly: http://egigeropaszuly.blogspot.hu
Újból finomságok.
26. Könyves blog: http://konyves.blog.hu
Ha szeretsz olvasni: ezt az oldalt már ismered. A kultúrális kategóriában az élmezőnyben helyeszkedik el.
25. Kultplay: http://kultplay.hu
Már nincs friss bejegyzés: de archívumban lehet keresgélni. 2008-ban a kultúrális blogok kategóriában a 4. helyezett volt a Golden Blogon
24. Kocka: http://kocka.blog.hu
2008 GoldenBlog, IT Kategória: első hely. Még most is nagyon jó.
23. Longhand - SEO blog: http://longhand.hu
IT egy kicsit mélyebben, programozóknak.
22. Tutorial: http://tutorial.hu
IT, segítségnyújtás.
21. Ajnasz blog: http://ajnasz.hu
Megint IT.
20. IT megoldások: http://itmegoldasok.hu
Ugye rájöttél? Igen ez megint IT.
19. Zsír blog: http://zsir.blog.hu
Érdekes számítógépes humor. (huuu, van ilyen?)
18. Rossz PC Játékok: http://rosszpcjatekok.blog.hu
Akit érdekel a téma...
17. Himmel: http://himmel.hu
Jónap tűnik.
16. Doransky: http://doransky.hu
Ez jó. Dobó Mátyás oldala webes és mobil piacról.
15. Szkeptikus blog: http://szkeptikus.blog.hu
Hát kéremszépen ez is nagyon jó. Hihetetlen mikre nem bukkanok. Mennyi jó kis magyar blog van.
14. Biztonságpolitika és terrorizmus: http://wagnerpeter.blogspot.hu
Nem merem kihagyni.
13. Kreatív zsidózás: http://judapest.org
Hát meg kell hagyni: tág ez a blogszféra.
12. Mik vannak: http://mikvannak.hu
Érdekes.
11. János Kummer Photography: http://woe.aminus3.com
Tökéletes.
10. Qnadam fotóblog: http://qnadam.hu
Zseniális.
9. Edina Lőrincz fotóblog: http://edinalorincz.com
Több mint 600 fotó.
8. Zhaoman (tajvani) élmények: http://zhaoman.blog.hu
Jó, hogy ilyen is van.
7. Tékozló Homár: http://homar.blog.hu
Ha nem imsered még: kattints rá. Egyedi a tematikáját illetően.
6. Retro Gastro: http://retrogastro.blog.hu
Régi receptek.
5. Modoros blog: http://modoros.blog.hu
Ez is nagyon híres.
4. tsabeeka: http://blog.tsabeeka.hu
IT. 2010 -ben GoldenBlog kategóriagyőztes.
3. Addict: http://addict.blog.hu
Jó, érdekes és szép.
2. Viharsarki Kattintós: http://hartay.blog.beol.hu
Hartay Csaba blogja. Hát ez is érdekesnek és szórakoztatónak tűnik. Mondom én, hogy rengeteg van...
1. Szakács Béla Naplója: http://szakacsbelanaploja.hu
Hát ez nagyon szimpatikus.

Golden Globe nyertesei:
2005
fnyrzkny: http://fenyerzekeny.hu
Az év legjobbja. Fotóblog.
Szánalmas: http://szanalmas.hu
Közönségdíj. (már tele van a net hasonló oldalakkal, gondolom 2005-ben még ritkaságnak számított)
2006
Marketing Commando: http://www.marketingcommando.hu
A győztes.
Sorozataddiktok: megszűnt. (azt hiszem: mert nem találok rá)
Közönségdíj.
2007
Alleycat: http://alleycat.hu
Győztes. Gondolom ez is megszűnt, mert dóremifászólázik nekem.
2008
Serbia Insajd: http://srbija.blog.hu
Győztes.
2009
Szertár: http://szertar.blog.hu
Győztes. Tudomány. Ahogy tetszik.
2010
Burzsuj: http://burzsuj.blog.hu
Győztes.
2011 - től a kategóriák uralták a szerepet. Így nincs nagy győztes díj. Csupán felsorolom őket. A nevükre kattintva meglátogathatjátok az oldalt.
Szóval akkor...
2011: Gasztroblog - Világevő, Olcsó Receptek Kult-szórakozás - Budapest Avantgarde, Demotiváló IT-blogok - Android Portál, Apple blog Életmódblogok - Háziorvos Blog, urban:eve Szakértői blogok - Cydonia, Kismamablog Hírblogok - Véleményvezér blog, Egyenlítő Blog Helyi.érték - Személyes Világtörténet blog, Egy nap a városban Fotóblogok - Julijohi blog, Kreatív Művészet blog Egyéb blogok - Apa-Fia képregény blog
2012 : Gasztroblogok - Vegasztrománia, gasztrozseni.hu Kult-szórakozás - kultblog.hu, Hollywood Hírügynökség IT-blogok - IDDQD, FPS blog Életmódblogok - Annenn blog, Mosolyka Szakértői blogok - Puli Space, Gerilla Önéletrajz Hírblogok - Hírcsárda Helyi.érték - Panamericana, Urbanista blog
Fotóblogok - Kálló Péter blogja, Mai Manó Ház Egyéb blogok -Tekasztorik
2013: Közélet - Határátkelő PopArt - Így szerettek ők Civil - A város mindenkié Életmód - Travellina Biznisz - Startupdate Ego - Nem ebben állapodtunk meg!

(ahol 2 blog van betéve: egyik a közönség másik pedig a zsűri díjazottja)
Goldenblog elérhetőseég: http://goldenblog.hu. Ha te is blogolsz, az oldalon jelentkezhetsz! (és még egyéb blogokra is bukkanhatsz - listák révén)

Szeretem őket olvasni: mert közvetlen írásokra szoktam bukkanni. Már unom a nagyon profi, szabályos híreket, cikkeket... a blog valamiért más: és mindegyik egyedi. Nem fog kihalni sose: merem remélni.
A lista még bővűl. Ha látom, hogy a bejegyzés sokakat érdekel: rendszerezni is fogom (ABC sorrend)
Végezetül: mindenkinek kívánok jó olvasgatást és böngészést!


FONTOS! Ha neked is van hasonló oldalad, küld el nekem a facebookomra offline üzenetben, (nem kell barátnak jelölnöd) vagy email: zoltanbiro1988kukacgmail.com -ra. (vagy itt megjegyzésként) Ha jónak találom: ide szépen beteszem. Ha nem: megmondom miért nem: építő kritika.
Címkék: , , , , ,

37 megjegyzés:

  1. jajj, köszönöm szépen! (csak halkan súgom: archívum is van ám, a felső menüben és az oldalsávban találod, ha érdekel.)

    VálaszTörlés
  2. hoppáré, openid-vel névtelen lettem, wp fiókkal pedig nem engedett kommentelni, de tempty voltam ám.

    VálaszTörlés
  3. hát hogy találtátok meg ilyen hamar? az elébb posztoltam csak: áruljátok el :D

    VálaszTörlés
  4. Kedves Zoltán!
    Nagyon köszönöm, hogy tisztes helyre soroltad Örömpedagógia blogomat.
    Most kissé restellem is, hogy jó néhány hete árván hagytam szegényt, de bejegyzésed remélem kellő inspirációt ad számomra, hogy elmaradt posztjaimat bepótoljam:)

    VálaszTörlés
  5. Szívesen :D Elmarad vagy sem: a bejegyzéseid mindig aktuálisak: és biztos vagyok benne, hogy sokan hasznos információkra bukkannak.

    VálaszTörlés
  6. jött átkattintás, úgy találtuk meg (jómagam meg az openid-s énem)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Zoli, nagyon köszönöm az említést! :) Tényleg sokmindenről írtam 2010 óta, csak közben kétszer voltam külföldi gyakorlaton az AIESEC-kel, és akkor persze azokról a tapasztalatokról is sok szó esett, meg főleg a Tajvanról szóló bejegyzéseim népszerűek voltak.
    De ahogy te is láttad, nem utazós blognak indult a Sophie writes annak idején, hanem csak szerettem volna egy felületet, ahol írhatok az engem érdeklő témákról és másokkal is megbeszélhetem, és most megint erről szól.
    Szép hosszú listát szedtél össze, majd szemezgetek belőle, köszi még egyszer! :)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Sophie. Hát hogy kaptál meg te is? :))) csak 82 -en nézték eddig meg ezt a bejegyzést: átkattintás szerintem nem volt. Nagyon örülök hogy írtál. Igen észrevettem hogy gyakorlatokon veszel részt, csodállak is emiatt. Ilyenkor jön rám az az érzés: hogy én úgy ellustultam. A tapasztalataidat pedig feltétlen ozd meg: mert egyediek! Engem főképp érdekelnek mert földrajz és azután meg turizmus egyetemet végeztem. Mindig is érdekeltek az ilyen írások: ha én nem is utazgatok gyakran... de olvasván olyan mintha átélném. Én csak egy listát írtam: én kell megköszönjem hogy megosztod gondolataidat. Köszönöm! :) És sok sikert és minden jót... meg blogolás és egy gyönyörű Valentin napot (mert közeleg) :)

    VálaszTörlés
  9. De-de, volt átkattintás, úgy találtam ide én is :)
    Köszönöm a dicséretet és a jókívánságokat, kedves tőled!

    VálaszTörlés
  10. köszönöm, hogy megemlítettél és örülök, hogy követsz

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm szépen, megtisztelsz. :)

    VálaszTörlés
  12. hűha. köszi, hogy rajta vagyok a listán. blogger-léleksimogatóan hatott. :)

    VálaszTörlés
  13. pannoca, why-att, zsusko : szívesen :) jó munkát továbbra is!

    VálaszTörlés
  14. Jé, én is benne vagyok! Tényleg érdekes? Megtisztelsz!!!!:-)

    VálaszTörlés
  15. Köszönöm szépen, ez nagyon jól esett, feldobtad a napomat! :o) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  16. Igazán megtiszteltetés! Köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés
  17. Sok számomra kedves blogbarát nevét sikerült felfedeznem :-) gratulálok Nektek!

    VálaszTörlés
  18. Nocsak, nocsak. Köszönöm a linket :)

    VálaszTörlés
  19. Ha nem is első helyen, de első oldalon hozza még most is a Google találatként a 'legjobb magyar blogok'-ra. Ha nem is onnan találtam ide. Ilyen kutakodós-körülnézős hangulataim nekem is vannak - csak én lassabban haladok vele. De jó móka a felfedezés az ismerkedés! : ) Annyira, hogy röviden én is írtam róla. A tiéd viszont hosszúúú! : ) Meg ha kritizálni akarnám kicsit talán túl vázlatosnak is tűnne. ;) Most viszont nem a többi blog érdekel, hanem a tiéd! Engedelmeddel körbekukkantok.

    VálaszTörlés
  20. Köszi Zoltán ! Adtál egy jó tippet...lehet, hogy átkeresztelem a blogot VV.Panni-ra !

    VálaszTörlés
  21. Szia! Nagyon aranyos vagy!:) Remélem, ha beleolvasol is tetszeni fog,nem csak a csini külső:)
    SomeAnne

    VálaszTörlés
  22. Király bejegyzés, nagyon hasznos, sok érdekeset összeszedtél. Gratula. Hiányolok amúgy jó pár témát, zene, DIY stb. Igaz, ilyeneket külföli blgokon olvasgatok. A magyarokból nincs sok vagy nem mentek át a rostádon?

    VálaszTörlés
  23. Szia Dorka. Én is hiányolom a zenés blogokat - sajnos nem találtam olyat ami tetszene, ezért sem írtam bele a bejegyzésembe. DIY viszont van bőven - viszont én amiért egy srác vagyok, ezek engemet annyira nem érdekelnek: szóval itt csak azokat soroltam fel: amelyekre rábukkantam és tetszettek. (de rengeteg blog nem került be - de már nem fogok ilyen posztot írni: mert nagyon időígényes, ezért is javasoltam, hogy kommentben még fűzzetek hozzá néhány oldalt) :D Üdv Zoltán

    VálaszTörlés

  24. Én még csak most kezdtem a blogolást, de mivel írtad, hogy építő jellegű kritikát mondasz, érdekel a véleményed.
    http://koconfitty.blog.hu/

    VálaszTörlés
  25. Szia! Nagyon tetszik az oldal, továbbítottam pár ismerősömnek. :)

    VálaszTörlés
  26. Szia! Elég kevés online marketing, ux blog van ami tartalmas és gyakran frissül, ezt ajánlom figyelmedbe: https://www.usernet.hu/blog

    VálaszTörlés
  27. What can I say? Thank You, Brother!

    VálaszTörlés
  28. Te jó ég, Frady Endre már megint kimaradt?! :)))

    VálaszTörlés
  29. Szia Zoli! Most láttam ezt a kis bloggyűjteményt :) Dunán innen Dunán túl, köszi szépen a megemlítést és a kedves szavakat. Jelzem azért, hogy a blog rövid kihagyás után újraindult csak új linken. Engedelmeddel bemásolom ide: http://dunaninnendunantul.blogspot.com/
    A Facebook csak ideiglenes megoldás volt, azóta már ott is hagytam. További jó blogolást és kitartást! Ne hagyd abba :) Üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Miklós. Én is indítottam egy új blogot közbe :))) Köszönöm az új linket és örülök, hogy rábukkantál a gyűjteményemre. Sok blog sajnos már nem működik. Majd talán ha lesz sok időm készítek egy frissített listát. (csak annyi de annyi meló van vele.. főleg a keresgélésekkel. Sok szerencsét az új bloghoz, látogatni fogom mindenképp. Jó barangolást, fotózást és videózgatást. Tisztelettel Bíró Zoltán

      Törlés
  30. Kedves Zoli! Olyan jó volt régen a blogol.hu közösség. Azóta se találok olyan jót. Sőt olyat se, amit olyan könnyen lehetne szerkeszteni és egyszerre könnyedén böngészni az oldal többi blogja között. Lantisa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Átérzem. Sajnos a blog mint úgy hanyatlik. Sokan nem olvasnak, csak néznek. Én is visszasírom a régi időket. Kár, hogy így meghalt a blog közösség. Sajnos vele együtt én is. Próbáltam újat csinálni, de még a szomszéd sem kattint rá. Ma már más a menő, másra keresnek. :(

      Törlés

Keresés ebben a blogban