Filmajánló 7.

1. Strange Days (1995)
A halál napja
Rendező: Kathryn Bigelow
IMDb pontszám: 7.2
Műfaj: sci-fi, krimi, thriller

1995 -ben készült a film: az esemény pedig 1999 utolsó napján történik. Ha megnézed a filmet ezt jegyezd meg. Sok film készült ily módon: hogy a jövőbe nézünk. 95-ben még úgy képzelték el: hogy az ember feltesz a fejére egy általam csak nyúlványvak titulált szerkezetet -ezzel pedig más ember érzéseit, cselekedeteit éljük át. Ez még 2014 -ben sem valósult meg. Szóval fantáziálgaunk mi: de van amikor nem teljesedik be. (inkább 2050 talán: de ki tudja?)
A film egésze pörgős: nem áll le. Úgyhogy aki szereti az akciót: menjen és vegye ki a filmet... vagyis még vannak kölcsönzők? - ha jól belegondolok már talán mindenhol bezártak. Szóval kijavítom magamat: nézzük meg online (persze pénzért) vagy az okos TV -en az online tékában. (na látja rendező Úr: ezt az elkütyüsödött világot kellett volna előrelátnia)
Maga a képi világ illik a cselekményhez: zord, sötét, esik az eső, olyan itt a világvége hangulatot sugároz felénk. Hiába jók az összes színészek: mégis Ralph Fiennes- re emlékszek csak. (régeben láttam)
Lehet egy kicsit ócskának fog tűnni: de ez egy nagyon jó film. 
Pontszámom: 8

2. The Liability (2012)
Piszkos melók
Rendező: Craig Viveiros
IMDb pontszám: 5.9
Műfaj: thriller, akció

Hogy ne halljam azt: hogy ,,jaj de mindig olyan régi filmeket mutatsz be''. Az IMDb -n 5.9 pontszámmal rendelkezik. Igen: jó alacsony. Talán meg is értem: mert elég gyengécske, de az új filmek között zseniálisnak mondható. Maga a hangulata, a képi világ és a története a pupilláimat a képernyőhöz szegezte. Komikus thriller-ként is becézném. Van benne ici-pici abszurd humor: de olyan kevés, hogy szerintem észre sem veszed.
Nekem tetszett. 
Figyelem: ne várj húúú de nagy filmre! Közepes!  (mégis itt van: mert kell egy ilyen is: meg ugyan már: azt ajánlok amit akarok - hát de nem?)
Pontszámom: 6

3. V for Vendetta (2005)
V mint Vérbosszú
Rendező: James McTeigue
IMDb pontszám: 8.2
Műfaj: akció, sci-fi, thriller

Ez egy híres : NAGY NAGY alkotás! Ha nem láttam: gyorsan pótold be. (de azonnal)
Zseniális! Erről a filmről akár regényeket is írhatnék, de nem teszem. Nincs benne hiba: ha én lettem volna a rendező: pont így készítettem volna el. (rendező: James McTeigue, de akár Bíró Zoltán is lehetne)
Mit kell tudni erről a filmről?
Natalie Portman, jelenleg a 151 all time legjobb film az IMDb szerint, 4 díjat nyert és 17 -re jelölték.
Egy képzeletbeli világba csöppenhetünk. Én is elgondolkoztam rajta: mi is lett volna, ha Hitler győz? Talán olyan lenne mint a filmben. Bónuszként betették Nagy-Britanniát is, mint fasiszta rendőrállam. (hogy a németek ne sértődjenek meg) A világ borzalmas: de van ez az Úriember akit csak úgy hívnak, hogy V : ő az (és csakis ő) aki szembeszáll a hatalmakkal. Egyedül harcol egy darabig: míg ki nem ment egy lányt. (Natalie Portman) A végét már nem árulom el. Nagyon tetszetős film: feltétlen megnézendő.
Pontszámom: 10

4. The Possession (2012)
Átokdoboz
Rendező: Ole Bornedal
IMDb pontszám: 5.9
Műfaj: horror

Az IMDb még thrillernek is titulálja: de kéremszépen: ez tiszta horror: és a jobbik fajtából. Mindig örülök, ha egy új : és ami fontos, hogy jó horrorfilm kerül a vászonra. Ez bevallom meglepett: mert tetszett. (elég rosszakat csinálnak mostanában) Olyan belémkerültadémonsegítsetek féle. 
Sok ilyen tipusú film van már: de ez mégis egyedi: mert drámai színészi játékokat láthatunk. A kislány (Natasha Calis) és az apa (Jeffrey Dean Morgan) nagyszerűek.
Mja és megtörtént eseményeken alapul. (ezt sose hagyják ki: nagyobb a siker)
Pontszámom: 7

5. Angel Heart (1987)
Angyalszív
Rendező: Alan Parker
IMDb pontszám: 7.4
Műfaj: thriller, misztikum

Azon nyomban nézzed megfele! Ha szeretnéd látni Mickey Rourke -ot szépnek: nézd meg. Ha vágysz egy olyan filmre aminek van eleje meg vége is: nézd meg. Ha Robert De Niro rajongó vagy: nézd meg. 
Szóval ha rendes filmre vágysz: nézd meg.
Tetszett. Van ahol ellaposodik: de nem érdekel. Ez egy jó film. Sajnos csak 1 díjat nyert: Lisa Bonet legfiatalabb színésznő kategóriában. Na!
Pontszámom: 8

6. Nowhere (1997)
Út a pokolba
Rendező: Gregg Araki
IMDb pontszám: 6.3
Műfaj: komédia, dráma

Sokan mondták már: hogy olyan mindig olyan szar filmeket ajánlok: lehet, de nekem ez is tetszett. Szeretem ha a film egyedi: lehet szar is, de legyen mondanivalója. (ami sokkoljon egy kicsit) 
Ez is olyan: van benne erotika (egy csomó), fiatalság, drog, szerelem és erorika meg fű és erorika... egy kis dugás.. mna meg erotika. A zenéje nagyon tetszett: olyan traces: amit én is kedvelek. Abban az időben a trance kedvelők szerettem egy kicsit elszállni (ez tény) ... buliztak ezerrel. Élvezték az életet. A film erről szól: na meg egy nagy drámáról: emberi lelki gyötrelem egyik stádiuma - a felnőttkor elérése előtti pánik. 
Ha megnézed: furcsának fog tűnni: és itt a lényeg! A furcsa (azaz más, szokatlan) nem egyenlő a szarral: ezt jegyezd meg! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a 6.3 -as osztályzat az IMDb -n. (elég jó)
Pontszámom: 8

7. Quills (2000)
Sade márki játékai
Rendező: Philip Kaufman
IMDb pontszám: 7.4
Műfaj: életrajzi, dráma

Észrevehetted, hogy nem írom le a tartalmakat: épp azért, hogy mikor megnézzed a filmet, legyen izgalmasabb. Én olyan vagyok: a tudom már miről szól egy film: nem élvezem annyira. Bele szoktam nézni a trailerekbe, de kritikákat meg leírást előre nem olvasok.
Szóval a Quills egy híres film: 18 díjat nyert el és 34 -re jelölték. (3 Oscar). Rengeteg jó színészekkel van megáldva: nem sorolom fel. (csak 1: Kate Winslet). Rendező: Philip Kaufman.
1800- as években járunk. de Sade márki (teljes nevén: Donatien Alphonse François de Sade márki) pornográf regényeket ír. Persze, hogy bezárják: de ő folytatja az írást: mind csak ír és ír... elveszik a tollát, ír mással. Itt jön közbe Madeleine aki szépen kicsempészi írásait és szépen terjeszti: felrakja a netre pdf formátumban, mja bocs 1800- as évek. Mja amúgy valós eseményeken alapul: igen ez a Sade márki létezett: itt olvashatsz utánna - ni: http://hu.wikipedia.org/wiki/De_Sade
A filmet meg kell nézni. 
Pontszámom: 8

8. Don Juan DeMarco (1994)
Rendező: Jeremy Leven
IMDb pontszám: 6.8
Műfaj: dráma, romantikus, komédia

Tudjuk ki az a Don Juan. A férfiak idolja. Ez a film egy képzeletbeli Don Juant mutat be. Johnny Depp azt hiszi, hogy ő Don Juan. Az a kérdés, hogy ezt csak képzeli vagy tényleg ő az? Erre az orvosa próbál rájönni. Sikerül -e neki? Ez a film végn kiderül. Hu de jó kis kecsegtető leírást írtam. Büszke is vagyok magamra.
Szóval Depp: ezért lányok - megnézni! Jó film.
Pontszámom: 7

9. Le dîner de cons / The Dinner Game (1998) 
Dilisek vacsorája
Rendező: Francis Veber
IMDb pontszám: 7.7
Műfaj: vígjáték

Aki szereti a tipikus francia humort: az nézze meg. Én szeretem és jót nevettem rajta. Jacques Villeret nagyszerű: úgy élvezem. Általában vígjátékokban szerepel: és mindegyikben olyan nagyot alkot, hogy le a kalappal előtte. 5 díjat nyert el ez a film: meg is érdemli.
Pontszámom: 7

10. Fratello sole, sorella luna / Brother Sun, Sister Moon (1972) 
Napfivér, Holdnővér
Rendező: Franco Zeffirelli
IMDb pontszám: 7.2
Műfaj: életrajzi, történelmi, dráma

Röviden: A gazdag itáliai posztókereskedő fia léhűtő életet él Assisiben. Amikor háború tör ki, Francesco bevconul a hadseregbe, és nem sokkal később fogságba esik. Mire betegen hazatér, nagy változásokon megy keresztül, megveti korábbi életmódját. Lemond örökségéről, elhagyja családját, és elhatározza, hogy koldulásból élve saját kezével fog templomot emelni Istennek.
Zseniális film. Ha lenne egy olyan toplista, hogy 500 film amit meg kell hogy nézz (én ezt szeretném ezekkel a bejegyzésekkel összeállítani), benne lenne. A zenéjéért külön dícséretet érdemel.
Pontszámom: 8

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban