2013 - as filmek

Bemutatom a 2013 -as év filmjeit: amiket eddig láttam. Még jelennek meg e bejegyzés közzététele után is: ezért majd frissítésre lehet számítani. Amit tudtam, megnéztem. Rengeteg filmet készítettek ez évben: ezért ne számítsatok teljes listára. (nincs hogy megnézzem az egészet) 
A film címére kattintva előjön (külön oldalon) az IMDb leírása. Rövid véleményt is írtam mindegyikhez és az én belátásom szerint osztályoztam.
1 - Ultra béna, 2 - Mega béna, 3 - egyszerűen csak béna, 4 - inkább béna, 5 - nem ajánlom film, 6 - közepes, 7 - nézhető közepes film, 8 - jó, meg lehet nézni, 9 -nagyon jó, meg kell nézni, 10 - extra jó, feltétlen meg kell nézni.
Röviden:
1-5: nem érdemes megnézni, mert egy nagy fos az egész.
6-7: közepes film, ha nagyon unatkoznál megnézheted.
8-9: jó film
10: csúcs film
Tehát a filmek,  a megnézésük sorrendjében:

After Earth (A Föld után)
Aki olvasta az előző bejegyzéseimet a film kategóriában az tudja: hogy mi a véleményem M. Night Shyamalan indiai rendezőről. Az 1999 -es The Sixth Sense (Hatodik érzék) alkotása volt a csúcspont, utánna meg egyre szarabb filmeket kezdett el gyártani. Hogy miért? Ezt talán csak ő (vagy ő sem) tudja.
Láttam az eddig megrendezett összes filmjét, összesen 9 van.
Ezt is megnéztem: mert kíváncsi voltam.
Will Smith és fia: Jaden Smith játszik benne. Az egész film alatt az volt az érzésem, hogy nagyon erőltetett: Jaden felkarolása volt a cél. Nem szerepelt sok filmben :
- The Pursuit of Happyness 2006 -ból: ugyancsak az apjával.
- The Day the Earth Stood Still 2008 -ból
- The Karate Kid 2010 -ből
és kb ennyi + néhány sorozat.
Nem alakít nagyot: és be kell valljam az apja sem. A történet sablonos egyszerű és nagyon primitív: tele hibákkal.
Röviden: egy távoli bolygón élnek: apja küldetése során (eldönti, hogy az utolsó lesz) magával viszi gyermekét is... sajnos, hiszen kényszerleszállást kell végezzenek a Föld nevű bolygón, ahol karantén van. Kipusztult az emberiség, a légkör szennyezett: de azért a vadállatok élnek és virulnak. Csak a tábornok (azaz Will Smith) és a fia élik túl a zuhanást. Amiért apja megsebesül, a fia kell vagy 120 km -es útra induljon, hogy megszerezze a vészjelzőt: s így majd utánnuk jönnek és túlélik ezt a nagy csapást. És a film nem lenne teljes: ha a szerencsétlen fiúnak (aki fél mint a nyuszi: de a végére oly bátor lesz mint az oroszlán) ne sikerülne: ígyhát a vadállatokkal szépen megbírkózik és visszatér az apjához. (adóvevőt útközben aktiválja)... Happy End.
Én nagyon untam, de talán egyszer meg lehet nézni. Végszó: pocsék.
Pontszámom: 5

Iron Man 3 (Vasember 3)
Láttam mind a 3 -at. Nagy sikereket ér el: és tudom is, hogy miért: a főszereplő Robert Downey Jr. Ezért talán a közeljövőben lesz Iron Man 4,5,6,7,8,9,10... is.
Nem vagyok oda ezekért a szuperhős filmekért. Olyan egyszerűek. Mindegyik (legyen az Batman, Spiderman, Superman...) ugyanarról szól: megmentik a világot. Ezt így nem lehet eladni: ezért a filmben szokás ultra- mega - giga vizuális effekteket bevetni.
Jó van aki szereti: és jó, hogy van ilyen is: legyen. (csak ne ilyen sok: és azért ne legyenek már ilyen sikeresek, mert ezzel elterelik a figyelmet a jó filmekről)
A kulcsszó: van benne PÉNZ: és ezért csinálják: és a Big Mac-et is többen veszik majd. (ha adnak mellá Iron Man figurát)
A film elmegy: nem sikerült olyan jóra mint az 1 és 2. De mit is várunk? Idővel megunjuk az ilyen szériákat.
Pontszámom: 7

Man of Steel (Az acélember)
Na és itt van az új Superman: (hogy kapcsolódjon az előbbi filmhez. (ugyanaz a vélemény: nem ismétlem magam) Amit meg kell említsek: hogy ez egy feldolgozás: abból a szempontból: hogy a történetet újrakezdték.
Megint látjuk Clark Kentet kiskorában. Megint megtudjuk, hogy honnan érkezett és mit keres közöttük?
Nem vagyok nagy szakértője: de azt tudom, hogy volt Superman 1,2,3,4 és egy Superman Returns (2006) és hogy az igazi alakítás: mindenképp Christopher Reeve nevéhez köthető.
Ki is ez az új figura? Henry Cavill sokak számára ismeretlen. Számomra is: én csak az Immortals (2011) és a The Tudors sorozatból ismerem: de ha jól belegondolunk a többi (13 szereplés) filmbeni alakítása a homályba vész.
Ismeretlen, új és nem annyira jó színész: ezért robbanjon egyet Hollywoodban: mert az új mindig jól jön.... és ezzel neki is jót teszünk, hisz így felfigyelnek rá: és majd csak jönnek a felkérések. (filmszerepek)
Ennek ellenére a film lekötött, mert annyi vizuális effekt van benne, hogy talán már túlzás. Ezért az alakításokat szépen elviszi: a technológia.
Egyszer nézhető film: többször nem is érdemes.
Pontszámom: 6

Now You See Me (Szemfényvesztők)
Tetszett. Jó színészek, jó alakítás, viszonylag jó rendezés és forgatókönyv. Van egy varázslatos története, amit úgy ahogy kell: be is mutat. Ha új filmekre vágysz (és jókra) ez egy jó választás.
Persze ez sem kitűnő alkotás: és talán pár év múlva el is lehet felejteni, hogy volt egy ilyen film... de viszonyítva a mostaniakhoz: jó.
Pontszámom: 7

Redemption (Kolibri kód)
Másik címe: Hummingbird. Na ezt a filmet akár el is lehet felejteni: ha nem nézed meg, nem veszítsz semmit. A szokásos Jason Statham filmektől azonban ezt megszokhattuk. Azt kell, hogy mondjam (írjam), hogy nincs különség köztük. Szóval elég ha egy Statham filmet megnéz az ember. (mondjuk az legyen a Transporter) Ne jön be ez a színész (sajnálom: tudom, hogy sokaknak a kedvence), mert mindegyikben csak önmagát adja.
Miközben néztem próbáltam koncentrálni: de egy idő után elment a kedvem tőle. Nagyon unalmas, próbál drámai lenni (nem akciódús), de sikertelenül.
Pontszámom: 4

Devil's Pass, The Dyatlov Pass Incident (Halálhegy - A Dyatlov-rejtély)
A film megtörtént eseményeken alapul, részben. A Dyatlov hágón történt misztikus esetet dolgozza fel: http://en.wikipedia.org/wiki/Dyatlov_Pass_incident. A befejezése már kitalált. (remélem) Érdekes és érdemes megnézni. Egy közepes filmre sikeredett: vannak benne hiányosságok, ezért csak 6 pontos film.
Pontszámom: 6

The Great Gatsby (A nagy Gatsby)
Sokan az év filmjének hangoztatják. Nekem viszont nem tetszett annyira. A színészi alakítások: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton... rendben voltak. Maga a történettel van bajom: nagyon egyszerű és túl érzéki (szerelmes). Maga a látványvilág mesébeillő: és ami talán nem illett bele: az a zene. (botrányos)
Közepes film, és sajnos amiért ez évben csak ilyenek láttak napvilágot, talán Oscart is nyer.
Pontszámom: 7

The Way Way Back (Az első igazi nyár)
Nagyon jó film: egyszerű, valósághű... egyszerűen magával ragad. Maga a fiú, Liam James nagyot alakít. Nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek.
Pontszámom: 8

World War Z (Z világháború)
Először mikor megláttam a plakátot, gondoltam mna megint egy zombis gagyi katasztrófafilm, de meglepődve tapasztaltam: hogy ez jóra sikeredett. Brad Pitt főszereplésével sikerült egy olyan alkotást letenni az asztalra, ami méltó napjaink ordináré Amerika szagú filmvilágában. Vannak benne hibák (mint minden filmben), de alig lehet észrevenni őket.
Pontszámom: 8

The Hangover Part III (Másnaposok 3)
Ez már sorozat: hiszen az 1 és 2 után itt van a 3 -dik Hangover: a legnagyobb csalódásom. Az első nagyszerű volt, tele egyedi humorral. A második közepes volt: közepes humor és történetszál.... és ez a harmadik meg borzalmas. Kétszer tudtam csak felnevetni: és ez már baj, hiszen viszonyítva az első részhez: nagyon gyenge
Pontszámom: 4

The Heat (Női szervek)
Sandra Bullock - nak nem állt jól ez a szerep. Idegesített. Melissa McCarthy, akit most nagyon felkapott Hollywoodban rendben volt. Csak sajnos mindig ugyanazt játszodja: a kövér, erős, szófosó és feszt káromkodó nőszemélyt. Meg kell hagyni jól áll neki, és némileg szórakoztató is, de már egy idő után unalmassá válik. Közepes film: egyszer nézhető, nem vállt a  kedvencemmé.
Pontszámom: 5

Welcome to the Punch (Üdv a mocsokban)
Ezt a filmet nem tudtam végignézni. Az elején borzasztó unalmasnak véltem: ezért hagytam a fenébe. Lehet jó film (ha a film teljes egészét figyelembe vesszük), de azért már az elején is ragadjon meg valamivel: ne csak a végén. Szóval a rendezés nálam 0.
Pontszámom: 4

Jack the Giant Slayer (Az óriásölő)
Az év egyik legjobb kalandfilmje: nem unatkoztam, tele van izgalmakkal. Lekötött: és pont ez a legfontosabb ami ebben a kategóriában a legfontosabb.
Pontszámom: 7

A Good Day to Die Hard (Drágább, mint az életed)
A Die Hard filmek talán legrosszabja. Bruce Willisen nagyon látszik, hogy már annyira unja ezt a sorozatot... de meg is értem: én is unom. Mire erőltetni már? Nem volt elég amennyi volt? Rengeteg hibákkal küszködik a film. Jobb meg sem nézni.
Pontszámom: 5

Hansel and Gretel Witch Hunters (Boszorkányvadászok)
Erőltetett. Aki szereti az akció fantázia filmeket, az persze megnézheti. Aki a jó filmekhez szokott: az nézzen másat.
Pontszámom: 6

G.I. Joe: Retaliation (G.I. Joe - Megtorlás)
Aki akcióra vágyik: az nézze meg. Megnéztem: nem volt unalmas, de nincs semmi mondanivalója. (mint ahogy az akciófilmeknek általában) Nem láttam a többi G.I. Joe -t, ezért nincs viszonyítási alapom, de szerintem nem cseszték el a folytatást.
Pontszámom: 6

Highland Park
Tetszett: nagyon is. Nem vártam a 2013 -as évtől, hogy egy ilyen jól összetett, remek történetű és tanulságos mondanivalójú film lásson napvilágot. Mit tennél ha nyernél a lottón? Lloyd, Billy Burke alakításában egy nagyszerű dolgot tesz. Mit? Nézd meg és megtudod.
Pontszámom: 8

Trance (Transz)
Erről a filmről már írtam: ezért most röviden csak annyit jegyzek ide, hogy közepes film, és nem a trance zenéről szól.
Pontszámom: 8

Identity Thief (Személyiségtolvaj)
Jó komédiákban nem bővelkedik ez az év. Elmegy, de lehetett volna jobban is megrendezni. Ha sokat akarsz nevetni, inkább nézz egy South Park episzódot.
Pontszámom: 7

Love and Honor (Szerelem és becsület)
Az év nyálas, csöpögős filmje. Meg lehet nézni: de szólok, nem a legjobb, de talán Oscart nyer: s majd az IMDb nagyobb pontszámmal fog szerepelni.
Pontszámom: 4

Oz the Great and Powerful (Óz, a hatalmas)
Kaland, fantázia és családi film: nézhető, többet vártam tőle.
Pontszámom: 7

Snitch (Csapda)
Dwayne Johnson akciófilmekben sokat szerepel. Sokan el sem tudják képzelni egy drámában: aki nem, az nézze meg ezt a filmet. nem tartom nagy színésznek: de azt értékelem, hogy egy nagy izmos akcióhős ilyen kategóriában is megállja a helyét.
Pontszámom: 7

Warm Bodies (Eleven testek)
Akarsz nézni egy kis jó paródiát? Itt van ez a film: ami nem mondja ki, de ha jól megfigyeljük ez egy nagyszerű Twilight paródia. Hogy hogyan fér meg a horror és a komédia? Itt a példa, hogy nagyszerűen passzol a kettő.
Pontszámom: 8

Parker
És itt van egy újabb Jason Statham film: amit már nagyon unok. Mutasson már egy másik karaktert, mert annyira kezd idegesíteni mint Steven Seagal.
Pontszámom: 6

Olympus Has Fallen (Támadás a Fehér Ház ellen)
Jó kis akció film. A legnagyobb név benne: Morgan Freeman. Történet: megtámadják a Fehér házat. Igen, ezt megszokhattuk: hogy a hollywoodi filmekben minden Amerika körül forog. A Godzillának is pont New York - al van baja: hihetetlen.
Pontszámom: 5

The Purge (A bűn éjszakája)
Ez a film nagy port kavar a fórumokon. Sokaknak nem tetszik: írván, hogy ultra gagyi. Az IMDb -n is alulértékelt: 5.5 pont. De ha jól belegondolsz amiről szól nem is olyan elkézpzelhetetlen. Van ez az új amerikai társadalom, amiben megengedik, hogy 1 évben egy éjszakán át öljenek az emberek. Bárkit, de legfőképpen a gyengéket, a társadalomba be nem illeszkedőket, a hontalanokat, az afrókat, a drogosokat, a homoszexuálisokat stb. Miért annyira elképzelhetetlen? Ez jelenleg is folyik, csak nem annyira látható. Nem mondják ki, hogy téged és téged elnyomunk és megdöglessz te disznó. Ez folyik a világban: a gazdagok vígan élik életüket, a szegények meg kínlódnak a megélhetésükért. Jó, hogy van egy ilyen film, és örülök, hogy van egy James DeMonaco aki megrendezte ezt az általam nagyra értékelt sci-fi thrillert.
Pontszámom: 7

The Last Stand (Erőnek erejével)
I'll Be Back, ahogy mondta a Terminatorban évekkel ezelőtt... és betartotta ígéretét. Itt van ez az akciófilm: amit nagyon élveztem. Jó volt újralátni Arnold Schwarzenegger (Bruce Willis, Chuck Norris, Silvester Stallone nélkül) egy videéki városnak a sheriff szerepében. Mindvégig olyan terminátoros érzés volt. Full HD -ben néztem: ezért az öregedés jeleit jobban észrevettem rajta. Sajnos öregszünk és velünk együtt Arnold is. Tisztelem azt benne, hogy nem szarta szét az arcát mint ahogy Stallone meg Mickey Rourke (utóbbi nagyszerű színész) tette. Törődjünk már bele, hogy nem lehetünk mindig fiatalok... és ne válljunk már nevetség tárgyává. Maga a film egyszerű ugyan, de jópofa: mert van benne akció, van benne humor és persze benne van Schwarzenegger: aki ugyanúgy színészkedik és még az akcentusa sem változott. Tetszett az benne, hogy az egész mintha Arnoldról szólna: már öreg és ezt érezteti is velünk (nem tűnik olyannak mint a többi akcióhős barátai). A filmben még le is nagypapizza az ellenfél.
Pontszámom: 6

The Internship (Gyakornokok)
Az ötlet jó: nézhető film. Az biztos, hogy egy óriási reklámot csinálnak vele a Google -nak: hiszen az egész e körül forog. Két 40 éves körüli férfi (akiket kirugtak állásukból és nehezen helyeszkednek el a munkaerőpiacon) bátran jelentkeznek a Googlehez, mint gyakornokok. Megpróbáltatásokon mennek keresztül: a beválogatott embereket szelektálják: csapatokat kell alakítsanak: a legjobb csapatot felveszik. Érdekes film: érdemes megnézni!
Pontszámom: 6

The Call (A hívás)
Egy jó kis krimi thriller Halle Berry főszereplésében. Az egészet végigizgultam. Zseniális. Bepillantást nyerhetünk, hogy mi történik akkor, ha a 911 -es segélyhívószámot tárcsázzuk.
Pontszámom: 8

The Croods (Croodék)
Jó kis animációfilm. A történet az őskorban zajlik: amikor még az emberiség épp a tüzet találja fel. Jópofa: van benne humor is... A felnőtteknek is merem ajánlani.
Pontszámom: 6

The East (A kelet)
És végre egy olyan 2013 -as film, amely közel áll a tökéletes alkotáshoz. Ha ennek nincs mondanivalója: akkor semminek. Több ilyen filmeket kéne készítsenek. Kiemelném a rendezőt: Zal Batmanglij, akinek ugyan eddig ez a 3-dik megrendezett filmje: de bízok benne: még fiatal és remélem nem esik a hollywoodi borzalom karjaiba. A filmkatalógus.hu -n talált egyik hozzászólást osztom most meg, nem tudnám jobban leírni: ezért Spielberg (ez a nickneve) írását (véleményét) mellékelem: 
,, Kezdi úgy a film, hogy gonosz, korrupt cégvezetők csak a profitot szem előtt tartva szennyezik a környezetet, gyógyszereknek mondott mérgekkel etetik az embereket, kizsákmányolnak, hazudnak, stb. Aztán adott egy Greenpeace kinézetű harcosok klubja módszerekkel élő fiatalokból verbuvált ellenálló (vagy terrorista) csoport, akik szemet szemért alapon elégtételt vesznek a cégvezetőkön bűneikért. Erre egy főszereplő csaj, aki itt csak Mrs. Bond és Clarice Starling keverésű friss FBI ügynök egy másik nagyon gonosz cégvezetőnéni parancsára beépül közéjük, merthogy ő legjobb. A film bonyodalmai itt kb. ki is merültek ám mégis lekötött és főképp folyamatosan gondolkodásra késztetett. Hiszen miért kell mident földi, állati, emberi érték elé a cégeknek, politikusoknak, vezetőknek a pénzt és a hatalmat állítani és a sokmillió állampolgárnak mindezt tétlenül nézni, eszetlenül fogyasztani, rombolni környezetét, a film ezen kérdéseken lavirozik, melyekre a maga módján egyfajta választ is ad, hogy van lehetőségünk ésszerűen, megfontoltan választani és dönteni sorsunkról és a világról, amiben élünk.''
Pontszámom: 8

The Big Wedding (A nagy nap)
Ha akarsz látni nagyszerű színészeket egy ritkán szar filmben: nézd meg. Kezdeném Robert De Niro-val aki a kedvenc színészem: persze jól alakít, de egy ilyen filmben??? Megbocsátok neki: nem tehetnék mást, hiszen sajnos a filmipar nem az ő kezében van, nem ő diktálja, hogy milyen filmek lássanak napvilágot. Diane Keaton és Susan Sarandon ismét nincs mit keressenek ilyen filmben. Talán Robin Williamsnak jól fog: hiszen ugyanazt a karaktert játsza: egy jóságos személyt: az Isten szolgáját. (általában orvos és pap) Topher Grace az azok a 70 -es évek sorozat sztárjának alakítása meg nagyon nem tetszett. Közepes filmnek tenném be, de amiért ily nagyszerű színészek játszanak benne, többre vártam: ezért inkább az alsó kategóriába helyezem el.
Pontszámom: 4

Star Trek Into Darkness (Sötétségben - Star Trek)
Nem vagyok Star Trek rajongó, ezért nincs viszonyítási alapom: de az osztályzat szerint (IMDb : 7.9) sokaknak tetszett. Nekem is: egyszer megnéztem és kellemes vizionálás volt, de azért mégegyszer nem nézném meg.
Pontszámom: 7

Side Effects (Mellékhatások)
Alapjában véve a gyógyszergyárakról szól: talán propaganda filmként is felfoghatnánk... egy darabig. A közepétől viszont egy nagy fordulat következik, és rádöbbenünk, hogy szó sincs gyógyszerekről. Az alakítások rendben voltak és a történet is magával ragad, érdekes. Egyesek szerint (fórumokon) néha unalmas: ebben egyetértek, de pont az a jó benne: nincs benne akció és ezért szerettem.
Pontszámom: 7

Mama
Ez egy horror film Andrés Muschietti rendezésében. Aki szereti a műfajt: nézze meg. Nem a legjobb, de leköt. Én csak ritkán rémültem meg: de talán túl nagyok az elvárásaim. Közepes horror.
Pontszámom: 6

Odd Thomas (Odd Thomas - A halottlátó)
Ez a film kéremszépen: nem tetszett: azért mert feszt az volt az érzésem, hogy valami gyerekfilm: nagyon amatőr. Nem láttam benne a profizmust, sem a jó színészi játékokat. Maga a történet is már idejétmúlt. Inkább ne nézd meg.
Pontszámom: 4

Dead in Tombstone (Pokoli egyezség)
Egyszeri szórakozásra jó. Nekem nem tetszett. Az egész a bosszúról szól: nincs benne semmi más... csak annyi, hogy Mickey Rourke -ot láthatjuk elhízva.
Pontszámom: 5

Beautiful Creatures (Lenyűgöző teremtmények)
Boszorka film :)) Jó rendezés : ezt ki kell emeljem. Történet: közepes. Színészek: közepes. Ami nagyon tetszett az a film eleje és vége - nagyon szép vizuális elemekkel lettek megjelenítve.
Pontszámom: 6

Gangster Squad (Gengszterosztag)
Nézhető: de nem egy remekmű.
Pontszámom: 5

I Give It a Year (Az a bizonyos első év)
Az angol humort valaki nagyon szereti valaki pedig egyszerűen csak rühelli. Én bevallom szeretem: persze nem viszem túlzásba: de néha jól jön egy másfajta humor. A film nem egy nagy valami: de megnevettetett nem is egyszer. (és ez már egy 2013 -as filmtől nagy dolog) A történet meg: közepes. Színészek: tetszettek. Aki szereti a komédiákat: ajánlom nagy nagy szeretettel.
Pontszámom: 6

42
A baseball: az a tipikus amerikai sportjáték: amelyet még a mai napig nem értek meg: és az a legszőrnyűbb, hogy nem is akarom megtudni: hogy mi a fenéért szaladnak és ütik azt a szaros labdát. Az én szememben a foci (ezt sem nagyon kedvelem) sokkal többet ér.
De térjünk át a filmre. Van a baseball, van egy csapat: Dodgers... és van a nagy szezon: és nyerni kell! ...mert ugye tudjuk a pénz a lényeg. (de hol nem?) És van ez a Jackie Robinson aki afro-amerikai (a rasszizmus miatt: ezt illik használni: a nigger és fekete szavak helyett) Nagyon szépen bemutatja, hogy mennyire nehéz neki beilleszkedni: vagyis inkább túlélni a fehérek megaláztatását. A film valós eseményeken alapul: és a 42 -es szám mára legenda lett. Én amiért utálom ezt a sportot: gőzőm sem volt ki az a Jackie Robinson és mit takar a 42 -es szám: idáig. Jó film: érdemes megnézni.
Pontszámom: 8

Broken City (Megtört város)
Közepes film: közepes történettel. Nem lesz az év filmje.
Pontszámom: 6

Oblivion (Feledés)
Tom Cruise nem jó színész: megint azt a karaktert játszodja el: amit tud : önmagát. A történet a 2070 körüli években játszódik (inkább sci-fi, akció). Az emberiség háború során lakhatatlanná tette a Földet ezért egy másik bolygóra költöztek. Hogy hogyan... és miért: az a filmben kiderül. Nem szeretem a főszereplőt, de próbáltam semlegesen nézni a filmet: s ilyen metódussal izgalmas volt.
Pontszámom: 7

Movie 43 (Movie 43 - Botrányfilm)
Ez a komédia nagy port kavart. Van akinek nagyon bejön: és van aki utálja mint a .... Én bevallom nem értem ez a film mit akar. rengeteg híres szinész ultra gáz jeleneteket adnak elő. Lehet ez a cél: hogy legyen botrányos. A humora : alpári. (van akinek tetszik: nekem is, de bevallom nekem az alpáribbak tetszenek :))) Szóval ez egy olyan film: ami tele van 18 év felüli dolgokkal: ha nyitott vagy: nézd meg, s majd eldöntöd, hogy tetszik -e vagy sem.
Pontszámom: 4

The Lone Ranger (A magányos lovas)

Tetszett : és az egyik kellemes meglepetés volt. Történet: western: indiánok és amerikaiak harca, pénz, vasútépítés, bosszú, szerelem és egy magámyos lovas. Van benne Johnny Depp aki egy indián és a lovas partnere. Jack Sparrow lelhető fel benne (kb ugyanazt a humort adja elő egy idián szerepében), de engem nem zavart. (sőt humorosabbá tette a történetet) Zene : Hans Zimmer. Rendező: Gore Verbinski akire érdemes felfigyelni. (filmjei: The Ring, Pirates of Caribbean, The Mexican, Rango)
Pontszámom: 8


Ip Man: The Final Fight (Ip Man: Végső harc)
Remélem be is fejezik: nem néztem végig mert már az eleje annyira rossz volt (unalmas), hogy inkább gondoltam, jobb ha nézek egy másik filmet.
Pontszámom: 3

20 ans d'écart (Felcsípve)
Angol címe: It Boy. Francia vígjáték, számomra ismeretlen színészekkel. (de lehet csak azért mert nem néztem olyan sok francia filmet) Sokak szerint nyálas. Van benne egy kicsi: de nem esnek túlzásokba. Közepes film.
Pontszámom: 5

Admission (Vizsga két személyre)
Hát ... nem tudom eldönteni, hogy tetszett -e vagy nem? Elég egyszerű sablonos volt számomra. Van ahol eluntam, de nézhető film. (láttam rosszabbakat is) Vígjáték, dráma, romantika a műfaja: be kell valljam sehol sem röhögtem. (inkább romantikus valami)
Pontszámom: 5

Battle of the Damned (Átkozottak harca)
Ez egy ultra gagyi akciófilm : Dolph Lundgren főszereplésével. Annyi hiba van benne (pl: kamerarángatás) és olyan értelmetlen az egész, hogy jobb ha elfelejted. Elkezdtem nézni, de egy idő után abba is hagytam. (gyorsan belevittem, hogy tudjam valami képet alkotni róla) Szánalmas! Mja amúgy zombis film. (ami inkább vírus, de mindegy az már nekik)
Pontszámom: 2

Battledogs (Fenevadak)
Azt a ... fogalmam sincs mire gondoltak, mikor ezt a filmet leforgatták. Erősen amatőrnek tűnik minden: de komolyan. Megpályázhatná: az évszázad legszarabb filmje díját. A kutyák kinézetét meg inkább nem vitatom. Szegény Craig Sheffert szánom-bánom (közepes színész) : de magára vessen. Nézze meg előbb a forgatókönyvet, és ne vállaljon el minden szir-szart... mert árt a karrierjének.
Ponszámom: 1

Chupacabra vs. the Alamo (Chupacabra)
Ha így belegondolok: lehet velem van a baj. Minden szarra rábukkanok. Itt a másik: ez a chupabracadabra ami tiszta komédia. Megfájdul a fejem ha eszembe jut, hogy ebbe belenéztem. Amúgy a főszereplő (Erik Estrada) egy amerikai rendőr és mellette színészkedik. Hagyja már a túró-rudiba a színészkedést: már ki vagyok idegileg. A film miről szól? A filmkatalóguson korrektül le van írva: Carlos Seguin, a Kábítószerügyi Hatóság ügynöke droggal kapcsolatos gyilkosságok ügyében nyomoz, ám hamar rájön, hogy a gyanúsított nem is ember. Hogy mi a fészkes fene akkor? Hát a Chupabracadabra ami valami kutya vagy menyét, tudja a bököm. Ne nézd meg!
Pontszámom: -220 (igen jól látod mínusz kétszázhúsz)

Despicable Me 2 (Gru 2)
Végre egy jó. Annyira élvezem a kis minyonokat így felnőtt fejjel. Jól megcsinálták. (az 1-est is: ha nem láttad azzal kezdjed) Remek alkotás és alig várom a folytatást. Minden tökéletes. Sokak szerint az első jobb volt. De egy több részes filmtől nem várhatjuk el, hogy mindegyik egyforma legyen. 7 díjat már el is nyert: meg is érdemli.
Pontszámom: 9

Empire State (Tuti szajré)
Elmegy. Dwayne Johnson (The Rock) is játszik benne. Sokan emiatt nézték (vagy nézik) meg. Figyelem! Ő csak mellékszereplő. Amúgy meg egy átlagos (de igaz történeten alapuló) akció-krimi-dráma egyveleg. Nézhető, de másodjára tuti nem akarod majd megnézni. Tanulsága: midenki meg kell lakoljon a bűneiért.
Pontszámom: 4

Grown Ups 2 (Nagyfiúk 2)
Adam Sandlert vagy szeretik vagy utálják. (de nagyon) Nincs köztes állapot: hogy na ja ez a pasas is játszik benne? - Jó megnézem. Én elviselem. A régi filmjein jókat röhögtem, amikor fiatalabb voltam. Most már egy kicsit unalmassá vállt számomra. Ha ez a 2 -es, akkor egyértelmű, hogy volt első rész is: 2010-ben, ami ha jól emlékszem (most azért nem nézem meg újból) jobbra sikeredett. De ne legyek annyira rossz: nevettem ezen is. Az tuti, hogy sok pénzt fektettek bele. Elkezdtem nézni: és csak úgy sorjában jelentek meg a híres színészek (köztük nagyon jók is): Kevin James, Chris Rock, David Spade, Salma Hayek, Steve Buscemi, Jon Lovitz stb. Érdekes volt. Egy kicsit az volt az érzésem, hogy itt a színészek felsorakoztatásán, bemutatásán lesz a hangsúly... és így is lett. Ez pedig a történet rovására ment. De: vannak benne jó poénok: ezért ajánlom!
Pontszámom: 5

Killing Season (Gyilkos szezon)
Ezt a filmet megpróbálom úgy bemutatni, hogy ne áruljam el, hogy miről is szól. Meg kell nézni: mert az új filmek között igen kiemelkedik. Nem azért mert 2 nagyszerű színész a főszereplő (majdnem csak ők játszanak benne) Robert De Niro (aki talán napjaink egyik legnagyobb színésze) és John Travolta, hanem az összeállítása miatt. Vannak benne problémák: 1. Travolta egy kicsit már öreg 2. Az eleje jól fel van építve: bemutatva a szereplőket... utánna jön a nyílvessző és megváltozik minden. Tetszett. A második nyílvessző is. De már a harmadik, negyediknél kezdtem azt érezni, hogy ez más túlzás. 3. Vége: másra számítottam.
De mindegy: tetszett, mert izgalmas volt, nem annyira komerc, van valami jó kis története... és jók a színészek.
Pontszámom: 7

Percy Jackson: Sea of Monsters (Percy Jackson: Szörnyek tengere)
Mitológia: és annyi a bajom vele, hogy miért fiatalok játszodják. Egy kicsit furcsa volt és hiteltelen. Vannak benne történeti problémák is: ezért azt ajánlom, hogy inkább nézzed és ne tanulj belőle. (mitológiát)
Nézhető, jók a látványelemek (de ez már elvárt: 2013-at írunk).
Pontszámom: 6

R.I.P.D. (R.I.P.D. - Szellemzsaruk)
MIB -re emlékeztetett. Lehet most szídni a pofám, de nekem tetszett. Nem untam nézni: és ez már valami. Vannak benne nem kis lopások (más filmekből), de mindegy az már: a mai világban mindenki lop a sikeresektől. Jók a látványelemek, a szörnyek kivételesen tetszettek. Maga a történet, ami egy kicsit másabb mint a többi (pl: MIB). Vannak benne jó kis poénok. Színészek is megfelelőek. (főleg: Jeff Bridges és Kevin Bacon nagyot alakítanak) Szellemek ide vagy oda: közepest egy kicsit megugorja.
Pontszámom: 7

Return to Nim's Island (Visszatérés Nim szigetére)
Ezt csak átfutottam: egy kicsit kiöregedtem az ilyen filmekből. Az iskolásoknak elmegy. Van benne egy olyan : mentsük meg a kihalt állatokat! felhívás. Ez tetszett csak benne. Színészek? -áh nincsenek (fiatalok még, valahol el kell kezdeni)
Pontszámom: 3

Nosotros los Nobles (A Noble család)
Mexikói film: hűha. Tűrhető. IMDb -n 7.5 pontszámja van: ami elég magas. Én azért adok neki egy....
Pontszámom: 6

The Wolverine (Farkas)
Forgatókönyv: ZÉRÓ. Nekem nem tetszett: csupán a vége. Több mint 2 órát tart...és annyira untam, hogy az már baj egy ilyen sikeresen induló (beharangozták már jó rég: hogy azt a... jön a Farkas: csődüljetek a mozikba) filmtől. Nem akarom sokat vitatni: mert nincs mit. Nem vagyok rasszista: de az biztos ebben a filmben túl sok volt az ázsiai szereplő. (hiányoltam Bruce Lee-t)
Pontszámom: 5

The Conjuring (Démonok között)
Az év horror filmje. Nagyon tetszett, ezért a pontszámom is magas lesz. Talán meg is lep majd: de nem sajnálom tőle. Olyan rég nem láttam egy jó kis horrort (egyre szarabbakat készítenek), hogy ez a film visszahozta számomra a reményt. Ördögűzés. A film elején be van jelentve: valós történeten alapul.
Ha nem hiszed, itt van : http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/conjuring.php , vagy írd be a Googléba, hogy: Perron Family. A film látványos, nagyon jól dolgozza fel a Perron család esetét. Annyira horror amenyire kell az legyen. Nem tettek bele felesleges elemeket. Köszönöm: a rendezőnek James Wan-nak és a nagyszerű színészeknek (akik tényleg zseniálisak: még a gyerekek is) és persze az egész stábnak.
Pontszámom: 9

This Is the End (Itt a vége)
Ízléstelen egy semmi film. Ez talán a magyar szinkronnak is köszönhető. (eredetiben nézzed) Minősíthetetlen számomra. Sajnálom. (komédia: de érdekes, hogy én értem a vicceket, de hogy ezen nem nevettem az is bztos)
Pontszámom: minősíthetetlen (mna jó 1-es)

Elysium (Elysium - Zárt világ)
Neill Blomkamp filmje. Ebben az évben még adtak ki hasonlót, aminek a neve Oblivion (Tom Cruise főszerepében) Soknak nem tetszett: mondván: ,, többet vártam tőle'',, az előzetes jobb volt''. Szerintem ez jobbra sikeredett mint az Oblivion. Az In Time vagy a District 9 -et viszont nem szárjalja túl. Nekem tetszett, a látvány teljesen elragadott. Maga a történet renben volt. Nem is annyira utópisztikus: mert ez a jövőkép hamarosan be fog következni. Én is így képezelném el: a gazdagabbak jól fognak élni egy mesterséges bolygón... a szegények pedig az erőforrásoktól mentes Földön maradnak, és élik az életüket, ahogy tudják.
Nem volt tökéletes, de 2013-hoz képest a jók közé sorolnám. Aki nem ért velem egyet: írjon vagy 10 jobb filmet! (2013-ast)
Pontszámom: 8

Before Midnight (Mielőtt éjfélt üt az óra)
A filmek megnézése után általában el szoktam olvasni a véleményeket is róla. E film kapcsán Peach2 -őt idézném (filmkatalógus): Azért mielőtt bárki megnézi ezt a filmet, legalább 3 jó erős feketét lökjön be előtte, mert annyit beszélnek benne, és annyira nem történik semmi, hogy majdnem befontam a hajam, mire véget ért.
Nem tudtam mire számítsak: egy kicsit én is untam az elején. A közepe felétől kezdett el leesni, hogy ebben nem lesz akció, se humor. Ez egy nagyon kemény romantikus dráma. Figyelem: Mielőtt felkel a Nap (1995), illetve a Mielőtt lemegy a Nap (2004) folytatása. Mindenképp kezdjed az elején. (ha szereted az ilyen típusú filmeket. A lényege, hogy azonosulj a karakterekkel: ha nem teszed, a film unalmassá vállik számodra. Nekem tetszett, ezért adok neki egy erős nyolcast.
Pontszámom: 8

We're the Millers (Családi üzelmek)
Ki merem jelenteni, hogy ez az év vígjátéka: jobbat nem láttam. Vannak benne egyedi poénok, ami  már ritkaságnak számít.  Főszerepben: Jennifer Aniston (jó a szerepében) és Jason Sudeikis. (nem ismertem eddig ezt a színészt, de most legalább felfigyelek rá) Az ötlet jó, az esemény pedig pörgős. A ,,gyerekek'' alakítása is rendben van. Érdemes megnézni!
Pontszámom: 8

Monsters University (Szörny Egyetem)
Gratulálok, hogy a címét rendesen lefordították magyarra. Talán az év legjobb animációs filmje. (mja még ott van a Gru 2 : akkor mégis csak a második) A Monsters, Inc.(2001) lehet jobb volt, de azért ez is elmegy. Örülök, hogy nem folytatták a történetet, hanem egy teljesen újat alkottak. Így nem cseszték el: mert ugyebár sok film a második vagy harmadik részeknél bukik meg. Rendben volt, egy kicsit számomra unalmas volt: de lehet azért mert inkább gyerekek nézik ezt a mesét. (bocs: animációt)
Pontszámom: 7

Peeples (Mi, a söpredék)
Ez már nem annyira jó. A történet nagyon de nagyon nem eredeti. Rengeteg hasonló témájú filmet láttam (jobbakat)... gonosz apósjelölt, a fiú megakarja kérni a lánya kezét... Sajnos nekem nem tetszett: a humor sem eredeti, ezért a pontszámom is alacsony lesz.
Pontszámom: 3

L'écume des jours (Tajtékos napok)
Angol címe: Mood Indigo. Nagyon franciás és nagyon hasonlít az Amelie csodálatos életéhez. A történet persze más, csak valahogy a hangulata, a kivitelezés ... az a franciás impresszionizmus, a különlegesség mind jelen van. Ha megnézed lehet nem fogod érteni. Sokan az ilyen filmekre mondják azt: hogy kell egy bizonyos IQ szinted legyen, hogy értelmezd a filmet. Ez így is van. Rengeteg szimbólum van benne. (főleg az elején és a végén) A regényt sokak szerint jól adja vissza. (én erre nem tudok mit írni: mert nem olvastam) Mja és persze a női főszereplő Audrey Tautou. (2001-ben Ameliet játszotta)
Pontszámom: 8

Pacific Rim (Tűzgyűrű)
Akciódús ugyan, a látvány is rendben van: nekem mégsem tetszett. (színészek, rendezés, történet) A film a Godzillának nyújt emléket.
Pontszámom: 5

3096 Tage
Valós eseményeken alapul. Natascha Kampusch elrablásáról és kínzásáról szól. (történet: http://en.wikipedia.org/wiki/Natascha_Kampusch) 3096 napon át tartotta fogva Wolfgang Přiklopil egy pincében kialakított szobában a kislányt. Nataschát 2 színész alakítja: Amelia Pidgeon (fiatal: aki nagyon hasonlít az áldozatra) és Antonia Campbell-Hughes. (idősebb: jól játszodja, azonban nem hasonlít a lányra)
Pontszámom: 7

Alan Partridge: Alpha Papa
Egy brit vígjáték. Közepes. Azon csodálkoztam, hogy tudnak egy viszonylag egyszerű történetből vígjátékot csinálni. Hát így. Nem a legjobb, de nézhető.
Pontszámom: 6

Angels Sing
Közeleg a karácsony: s itt egy film, amit érdemes ekkor megnézni. Ennek az ünnepnek a lényegét tárja elénk. A kisfiúból előre látom: majd nagy színész lesz.
Pontszámom: 7

How I Live Now (Majd újra lesz nyár)
Nagyon tetszett: mert szerintem minden rendben volt. Lehet vannak benne hibák, de annyira lekötött: hogy nem érdekelt. A színészeket meg kell, hogy dícsérjem- zseniálisak. (főleg: Saoirse Ronan) A zenét meg nagyon eltalálta Jon Hopkins. Annyira tetszett az egész, hogy adok a filmre egy...
Pontszámom: 9

Kyss meg for faen i helvete
Egy norvég románc. Norvégul és angol alulírással néztem (csak így kaptam meg): volt amikor nem bírtam követni.
Pontszámom: 6

Ain't Them Bodies Saints
Tragikus szerelmi sztori: akció nélküli.
Pontszámom: 6

White Reindeer
Azt gondoltam, hogy milyen happy kis karácsonyi film lesz ebből: de nem. Tragikus és drámai. Az IMDb -n az áll, hogy komédia. Szerintem eltévesztették.
Pontszámom: 7

Treachery
Negogy meg merd nézni!
Pontszámom: 1

Touchy Feely
Lehet velem van a baj: de nekem ez nagyon tetszett. Szokatlan történet: izgalmas... engem lekötött maximálisan.
Pontszámom: 7

The Truth About Emanuel
Ez is nagyon jó. Drámai történet. A színészek meg nagyszerűek. (na meg a forgatókönyv és a rendezés)
Pontszámom: 8

Syrup
Érdekes volt. Nem a legjobb, de nézhető: egyszer biztos.
Pontszámom: 6

Open Grave (Nyitott sírhant)
Szeretem az ilyen filmeket. Misztikus, de annyira, hogy csak a legvégén jövünk rá mi is történt valójában. Szuper!
Pontszámom: 8

Prisoners
Kevés ilyen jó film lát napvilágot. Nem találok benne hibát. Talán az egyetlen, hogy egy kicsit hosszú: de megéri megnézni. Hihetetlen történet, tiszta krimi-thriller és dráma egyben. Talán ez a film tetszett eddig a legjobban.
Pontszámom: 10

Contracted
Ez egy elég különleges film. Elkezdtem nézni...lekötött. Szereplők (számomra ismeretlenek) jók voltak. Rendezés is jó. Csak a forgatókönyven lehetett még némileg csiszolni. Horror és thriller. Röviden: Egy leszbikus lány (Samantha) nemi kapcsolatot létesít egy bulin (be volt rúgva) egy ismeretlen férfivel. Másnap arra ébred, hogy rosszul van, vérzik. Másnap vért hány, a szemei pirosak lesznek, a haja elkezd hullani, a körmei levállnak stb. Átalakul egy zombivá. (3 nap alatt) Ez a része nem tetszett: mert gondoltam valami más lesz a végkifejlet. Nem szeretem a zombis filmeket. Nem azért mert írtózom tőlük: hanem mert egyszerűnek találom az egészet. Már mindenki zombis filmeket készít. (az utóbbi időkben főleg) Unom. (persze akadnak jók is) Egyszer nézhető.
Pontszámom: 6

500 MPH Storm (Szuperorkán)
Csak azokat sajnálom: akik elmentek megnézni egy a borzasztóan szar filmet a moziban. Hogy engednek egy ilyen fost a piacra dobni? Annyira amatőr (maga a hurrikán számítógépes kivitelezése) az egész, a főszereplő idegesítően hevült egész idő alatt. (mind izgul mintha befosott volna: dehát ő a főszereplő, a hero, a nagy megmentő) Nem néztem végig, 10 perc után azt mondtam magamban: na ennyi elég volt. Csak azért említek ebben a bejegyzésben ilyen filmeket is (csak néhányat, nyugodj meg van ezeken kívül még elég): hogy óvva intselek tőlük.
Pontszámom: minősíthetetlen

Curse of Chucky (Chucky átka)
Vagyis Chucky baba gyilkolászik: röviden ennyi. Nem nagy valami, nekem nem tetszenek az ilyen unalmas horror filmek. (még van 2 része: Chucky ivadéka 2004-ből és Chucky menyasszonya 1998-ból) A babát egy kicsit jobban megcsinálhatták volna: a lehetőség adott, hiszen már mindent lehet a számítógéppel tökéletesíteni.
Pontszámom: 3

Phil Spector
Megtévesztett az elején az a felhívás: hogy a történet fikció... Ezzel a gondolattal néztem meg: és egy kicsit untam. De aztán utánna olvastam és kiderült, hogy mégsem kitalált történet: http://en.wikipedia.org/wiki/Phil_Spector. Így azért már rendben van. Al Pacino nagyon kiemelkedik, a többiek szereplése meg középszintű.
Pontszámom: 6

Stoker (Vonzások)
Figyelem! A filmkatalóguson horrorként lett feltűntetve. El van hibázva. Eredetileg misztukus thriller, dráma. És eben a kategóriában az év legjobbja. (szerintem) A történet rendkívüli és lassú (megvan az oka). Nicole Kidman egyre jobb: ez bizonyítja az utúbbi filmekben való alakításai. (jót tett neki, hogy Tom Cruistól elvált)
A többi szereplők is kitűnőek. Remek minden. Tetszik benne, hogy nem odavág elénk egy egyszerű történetet: hanem boncolgatja, megrágatja velünk. Megnézted már? Nézd meg újból. Biztos vagyok benne, hogy új dolgokat fogsz látni: az egész apró elemekből áll össze: pl a hajfésülés, a gesztusok, a visszaemlékezések ... valamiért a filmbe kerültek, nem okvetlenül.
Pontszámom: 10

The Colony (A kolónia)
Kihagyható: nézzél inkább valami mást. A legjobban az zavar: hogy azt hittem de jó lesz: aztán meg kiderült, hogy egy moslék.
Pontszámom: 2

The Host (A burok)
Tudja a fene miért: de lekötött. Saoirse Ronan remek: nagy színész válik belőle. (bocs: már az) Csak nagyon röviden:  A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok.
Érdekes volt. Vannak benne értelmetlen dolgok, de elkerülte a figyelmemet. Közel két órás, 90 percbe azért beletömhették volna. (vagy ha mégsem: szánhattak volna több időt az idegen civilizáció bemutatására)
Pontszámom: 7

The Incredible Burt Wonderstone (A fantasztikus Burt Wonderstone)
Vígjáték nagy színészekkel: Steve Buscemi, James Gandolfini, Jim Carrey, Steve Carell. (Steve Carell nem tetszett) Sajnos nem nevettem csak Jim Carreyn (iszonyat a jelenetei). Steve Buscemit sajnos elnyomja S. Carrell gyenge szereplése.
Pontszámom: 4 (2-es lett volna: de Jim Carrey és Buscemi miatt kap még 2 pontot)

The Numbers Station (Védelmi kód)
Védeni a kódot! Ennyi az egész. Unalmas a köbön.
Pontszámom: 2

Vehicle 19 (Pokoli futam)
R.I.P. Paul Walker. A film gyenge. Egyszer nézhető. (esetleg)
Pontszámom: 4

2 Guns (2 kaliber)
Denzel Washington és Mark Wahlberg duója. Kiszámítható történet : nem tetszett. Gyenge film: egyszeri nézésre jó. Nem tudom mit keresett itt Danzel (gondolom jobban el tudták adni a filmet). M. Wahlberg nem tartozik a kedvenc színészeim közé: közepes. Hol vannak már a jó színészek: és a jó filmek???
Pontszámom: 4

CBGB
Néha megnevettetett: de a film egészét tekintve unalmas gyenge valami.
Pontszámom: 4

Scary Movie 5 (Horrorra akadva 5.)
1-2 jó volt. 3 - már érezhető volt benne a kimerültség. 4- pocsék.... és ez az 5 -dik minősíthetetlen kreálmány. Hogy voltak képesek ezt leforgatni... nemtudom. Az ilyen filmek megnézésével csak azt a kérdést tudom csak feltenni: hogy mit akar suggalni a rendező? Jó ez a pornépnek? Nem kell nekünk minőségi film? Úgyis leszedjük torrentről? (mondjuk ebben van egy kis igazság)
Pontszámom: minősíthetetlen


Trap for Cinderella (Emésztő megszállottság)
Egyszer nézhető. Jó kis történet, csak néha unalmas.
Pontszámom: 5

Los amantes pasajeros (Szeretők, utazók)
Angolul: I'm So Excited!. Hát ez a Pedro Almodóvar filmről nem is tudok nyilatkozni. Egy kicsit untam. Néha felnevettem, de az kevés. Az egész film a repülőn történik: lehet, hogy lezuhannak, emiatt bepiálnak... A legénység majdnem minden tagja homoszexuális. Gyenge. (elég egyszerű történet)
Pontszámom: 4

Pain & Gain (Izomagyak)
Soknak tetszett a film (hozzászólások szerint), de sajnos az én tetszésemet nem nyerte el. Mark Wahlberg személyisége és színészete engem nagyon iritál. Felkapott színész: csak nem tudom miért. Lehet a csajoknak bejön: de hogy nem jó színész: az is biztos. (személyes vélemény) Dwayne Johnson -nal nincs semmi problémám: a tökös csávót mindig jól alakítja. A film nagyon hosszú: több mint 2 óra. Valós eseményeken alapul. Néhol unalmas és könnyen ki lehet következtetni, hogy mi lesz a vége. Egyszer nézhető.
Pontszámom: 6

Call Me Crazy: A Five Film (Öt történet az elmezavarról)
5 rövid történetből áll: érdekes volt. A színészek jók voltak: hiába nem ismerte eddig őket.
Pontszámom: 7

Company of Heroes (Hősök szakasza)
Háborús film: vannak benne hiányosságok. (láttam jobbat is) Egyszer nézhető.
Pontszámom: 4

Dead Man Down (Bosszútól fűtve)
Nem szeretem az akció filmeket, de ez valamennyire tetszett. Pőrgős: és volt benne dráma (nem kevés) ami teljessé tette a filmet. Colin Farrell meg zseniális.
Pontszámom: 7 

Drinking Buddies (Szeszfüggők)
Ha a címét vesszük alapul: azt gondolhatnánk, hogy ez egy vígjáték: bulikkal, ivászattal stb (mint az Amerikai Pite) Vigyázat: ez egy nagyon lassú, olyan tipikus nem történik benne semmi film. (az ilyen tipusúaknál a színészek játékát kell figyelni, a drámát, a közvetlenséget) Nekem az ilyenek van amikor tetszenek. Ez is rendben volt. A színészek nagyon rendben voltak.
Pontszámom: 7

Evil Dead (Gonosz halott)
Horror: démonok, csonkítások, és sok sok vér. Rendben volt. Nem nézném meg mégegyszer: és nem azért mert félek: hanem mert olyan közepesre sikeredett csak. Elnézést a rajongóktól.
Pontszámom: 6

Kick-Ass 2 (HA/VER 2)
Az ilyen filmek sajnos számomra semlegesnek minősülnek. Jó megnézed: és annyi. Ha nem nézed meg: nem veszítessz sokat. Az elsőt nem láttam: mert nem érdekelt. Ezt a 2-est is csak e bejegyzésem miatt néztem meg. Elmegy.
Pontszámom: 5

One Small Hitch (Egy apró bökkenő)
Nem egy híres film: de nagyon tetszett. Romantikus dráma: olyan könnyfakasztó. Meg kell nézzed a csajoddal!
Pontszámom: 7

Sweetwater 
Egy kicsit untam, de a vége tetszett. Közepes. A képi világa jóra sikeredett.
Pontszámom: 5

About Time (Időről Időre)
Nem írok róla semmit: ez mindenki kötelezően nézze meg. Hihetetlen!
Pontszámom: 10

Captain Phillips (Phillips kapitány)
Most látom, hogy ezt a filmet 6 Oscar-ra jelölték. Főszereplő: Tom Hanks. Sikeres filmet akarsz rendezni? Kérd meg Tom Hanks -et, hogy legyen a főszereplő: tuti siker. Mindenki szereti (általában) és én még nem jöttem rá hogy miért. Nekem is tetszenek a filmjei (néhány kivétellel): nem tudom megmagyarázni. Ez a Phillips kaptány egy jól sikerült film: egy aktuális problémát dolgoz fel - éspedig a szomáliai kalóz támadásokat. Nekem tetszett.
Pontszámom: 8

Carrie
Elkezdtem nézni: az elején tetszett. A lány: Chloë Grace Moretz színészi játékára is felfigyeltem. Jól adta elő az űldozat szerepét. De aztán történt valami. A nagy buli, amikor csapdába ejtik a lányt: leöntik disznó vérrel... és kinyílik a pokol kapuja. Innen nem tetszett: azt hittem, hogy jobban meg fogják csinálni. Eléggé unalmas, következetes volt. Chloë pedig nem tudtam ezt a szerepet tökéletesen eljátszani. Sajnálom: ha egy kicsit odafigyeltek volna: az év horrorját is elnyerhette volna. (és sajnos minden csak ,,volna'')
Pontszámom: 6

Diana
Diana hercegnő élterajzi filmje, Naomi Watts főszereplésében. Többre vártam. Nem teljesen életrajzi: vannak olyan dolgok amiket a film nem mutat be. Csupán a titkos szerelmi életét láthatjuk: ami lehet hogy nem is igaz, hiszen a búlvár sajtó teregetett ki ezt - azt akkoriban róla. Filmnek jó, élterjazinak meg gyenge. Sajnálom, lehetett volna sokkal jobb is. Az a baj, hogy mindenki a búlvárra kíváncsi: vajon milyen volt Diana titkos szerelmi élete? - Nem mindegy? Az az ő élete volt: és nekünk nincs semmi közünk hozzá.
Pontszámom: 5

Europa Report (Az Európa-rejtély)
Az év sci-fi-je? Nem hinném. Nekem nem tetszett. Elég amatőr volt minden. A színészi jétékok, a rendezés... stb
Pontszámom: 4

Evidence (Tökéletes bizonyíték)
Avagy: hogyan ne csinálj kézikamerás horror filmet. Nem bírtam sokáig: fél óra. Misztikus: nem, mert minden egyértelmű volt. Horror: ha horror akkor ez a legalja. Thriller: na ennek még elmegy. Aki nagyon unatkozik: az megnézheti.
Pontszámom: 3

Filth (Mocsok)
Ez a film: érdekes, különleges, szórakoztató és drámai. Leköt. lehet nem fogod érteni, de épp azért jó.
Pontszámom: 7

In a World... (Hamarosan...)
Egyszer meg lehet nézni. Érdekes: magyarul Hamarosan... Miért nem tudták az Egy Világban... címet adni?
Pontszámom: 6

Insidious: Chapter 2 (Insidious - A gonosz háza)
Nekem tetszett: jó kis horror. Meg is lepődtem, hogy az első részt nem láttam. (bepótolom)
Pontszámom: 7

At Middleton (Middleton)
Nekem tetszenek az ilyen filmek. Egyszerű... hétköznapi és az életről szólnak. Nem tökéletes, de szerintem 2013-hoz képest jó.
Pontszámom: 7

Riddick
Fél órát tudtam megnézni belőle. Köszönöm szépen mondván: én ilyen filmekre nem pazarlom az időmet. A pontszámom azért olyan alacsony: mert nagyon mérges vagyok: nem tudnak egy rendes filmet elkészíteni: szánalmas! (legalább ne harangozzák be: hogy húúú itt van az új Riddick: baromi csúcsszuper lesz)
Pontszámom: 2

Runner Runner (Vakszerencse)
Nekem tetszett. Tudom mindehol kevés szavazatot kapott. Többre vártak: kevés az akció ... De szerintem ez a film másról szól. Bemutatni reálisan azt: hogy mi folyik a szerencsejátékok körül. Ha több akciót vittek volna bele: az már nem lett volna valós. Ezért nekem tetszett. Egyszer mindenképp meg kell nézni! Pókereseknek és egyéb szerencsejátékot (mindegyik  így működik) űzőknek kötelező darab. Mja a két főszereplő: Ben Affleck és Justin Timberlake.
Pontszámom: 7

The Frankenstein Theory (A Frankenstein-teória)
Inkább hagyjuk. Hasonlít a The Dyatlov Pass Incident filmhez (rendezés, történet). Különbség, hogy ez a Frankenstein egy szar film a Dyatlov meg nézhető. Hogy tudtak egy ilyet összedobni nekünk: fogalmam sincs.
Pontszámom: 2

The Mortal Instruments: City of Bones (A végzet ereklyéi: Csontváros)
Olyan tinis Twilightos film. Tűrhető.
Pontszámom: 6

The World's End (Világvége)
Még nem tudtam eldönteni hogy ez a film jó vagy ultra gáz. Kap egy közepest.
Pontszámom: 5

Rush
Jó film, színészek zseniálisak: történet pedig valós! Nem szeretem a Forma 1 -et, de ennek ellenére tetszett.
Pontszámom: 9

Gravity
Sandra Bullock és George Clooney űrbeli duettje. Remek film: főleg a látvány miatt.
Pontszámom: 10

Escape Plan
Hát tűrhető volt: nem kimagasló, de egyszer meg lehet nézni. Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger és 50 Cent rajongóknak ajánlott. Lehetett volna jobb is.
Pontszámom: 6

Enough Said
Nekem nagyon tetszett: olyan csendes, nyugodt és szimpatikus kis film - tele jó színészekkel, mint Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener... Mja és jó kis szerelmi történet. (komplikációkkal)
Pontszámom: 9

Paranoia
Gyenge film: valami oknál fogva ezt a Liam Hemsworth gyereket nem szeretem - talán azért mert nem jó színész? Persze egy férfi ideál és gondolom a csajok odáig vannak érte. (azért is szerepeltetik annyit)
Pontszámom: 5

Parkland
Kennedy elnök merényletéről szól. Rendben volt. (de nem tökéletes)
Pontszámom: 7

The Family
De Niro film: így is kategórizálhatjuk. (Olyan nagy színész, hogy már ezt is megtehetjük) Azért még játszik benne a nagyszerű Michelle Pfeiffer és Tommy Lee Jones is. Ez a maffiák kifigurázására készült film. Humoros és a végén van egy jó kis akció. Egy kicsit többre vártam, de már mindegy.
Pontszámom: 6

Eddigi Top 10 2013-as filmem:
1. About Time
2. Gravity
3. The Conjuring
4. How I Live Now
5. The East
6. Stoker
7. Open Grave
8. Rush
9. The Call
10. Prisoners

!!! Nem írok több ilyen az év filmjei öszzeállítást. A rengeteg új filből, amit itt felsorakoztattam: csupán 10 ért valamit. Teljes időpocsékolás. Nem készítenek már jó filmeket (ritka) : ezért maradok a régebbiknél. !!!
Címkék: ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban