Kiss Ádám - On Air Day Tour

A videók megnézéséhez kattints az Olvasd Tovább -ra

Kiss Ádám, Benk Dénes és Zsók Levente turné filmjeiről lesz most szó. A Showder Klubosok (RTL Klub) meglátogatták drága országunkat ... és egy kis mini sorozatot készítettek. Köszönjük nekik!
Kiss Ádám nyilatkozta:
“2005 óta, lassan 10 éve humorizálok, azóta csak színpadon vagyok látható.Sok embert érdekelt, hogy milyen az életem a színpadon kívül, szürke hétköznapokban, és a számtalan vacsoracsata felkérés visszamondása utáni űrt is szeretném betölteni a kiss rajongóimnak ezzel az alkotással!
Itt bizony kiderül milyen a humorista mikor nem viccel, vagy csak ül, esetleg fáradt, táncol, eltéved, netán tetves.. Egyszóval mindent szeretnék megmutatni, ami nem színpad.
Arra gondoltam, hogy Kiss Ádám szemüvegén keresztül hátha olyanok is megismernek egy csomó értéket, tájat, embert, véleményt, akiket ez amúgy nem érdekel, esetleg nem ismeri, vagy már ismeri és pont ezért még jobban megismerné. Nem ragaszkodtam hozzá, hogy vicc-mentes legyen az utazás, de nem is görcsöltünk a poénokra. Van amikor Kányádi verset szavalok Nyergestetőn, van amikor csirkét vágok, van amikor ökörködünk a helyiekkel, és van, hogy arról mesélnek, milyen magyarként nem Magyarországon élni! Velünk vegyítve talán befogadhatóbb lett egy átlag tininek, vagy egyetemistának is ez a téma. Inkább ezt nézze, mint valami gyér amerikai tucat-filmet. Ez még elfogadható tőlem, és jobban is veszi ki magát szerintem, mintha 14 vígjátékot akarnék lenyomni a magyar emberek torkán. A dokumentumfilmes irány elvitt engem is, nagyon tetszik. Még a végén a kritikusoknak is a kedvére teszek, ha ebből valami jó sül ki.
Végül is a fellépések csak az apropóját adták a filmnek, de nem arról szólnak, inkább egy humoristás On the spot lett belőle. . Egy autentikusabb Erdélyt akartam bemutatni, de nem csak Kiss Ádámra építve, ezért is voltunk hárman Déneskével és Levivel, meg a stábtagokkal, akiket időnként szintén bevontunk a történetbe. Be volt kamerázva a kocsi, amit a Volkswagentől kaptunk használatra. Mindenképpen olyan kisbusz kellett, amiben vannak szembefordított széksorok, mert ha 13 órát utazunk, képileg is jobban néz ki. Megkaptuk azt a verdát, amivel Orbán Viktor szokott közlekedni, ha vis major van. Mondjuk érdekes lett volna, ha hirtelen kell neki, amikor már útra készek vagyunk. Orbán Viktor Kiss Ádámmal felmatricázott géppel ment volna a tisztelt választópolgárokhoz. Sok mindent terveztünk, és még annál is több kaland jött össze. Nem lett volna annyira izgalmas, ha ezek a 10 perces részek mindig arról szólnak, hogy Déneskével ketten ott sütjük a szalonnát valahol. Kemény volt egész nap utazni, forgatni, szervezni, irányítani (mert hogy producerként és szereplőként is részt veszek a produkcióban) aztán esténként fellépni. Közben legendák nyomába eredtünk, ki akartuk deríteni, lakott-e Erdélyben a Benk dinasztia, satöbbi. Ja, azt mondtam, a tartalomról nem mondok semmit. Szóval ennyi.

Mentünk, megcsináltuk, fent van a neten.
A szavak helyett beszéljenek a képek!”
(forrás: http://dumaszinhaz.blog.hu)



1. rész
Indulás: Budapestről. Határ átlépése: Nagyvárad. Körbenézés: Király-hágó. Első fellépés: Marosvásárhely, ami persze sikeres volt. Utánna egy kis lazulás, táncolás (népzenére) és alvás.


2. rész
A felkelés. A reggeli után indulnak Kolozsvárra. ,,Véletlenül'' találkoznak a Szomszédnéni Produkciós Iroda egyik tagjával: Bálint Ferenccel aki ott él. Bemutatja a város nevezetességeit ,, néhány'' hibát vétve. Megérkeznek a fellépés helyszínére. Ádámka hazatelefonál.


3. rész
Reggeli Kolozsváron. Zsók Levente sörrel kezdi a napot. Elindulnak Székelyudvarhelyre. Útközben felvesznek egy stoppost: Szabó Brigittát aki meglepi a humoristákat egy Varró Dániel verssel. A nem mindennapi szavalást itt meg lehet tekinteni: Brigitta: Varró Dániel - Üzenet az olvasóknak
Köszönjük: ez nagyon szép volt. Végül megérkeznek a célponthoz: a Gizi fogadóba.


4. rész
Székelyudvarhely: Gizi néninél beszélgetés és kajálás. Természetben egy kis lovaglás.


5. rész
A lovaglás folytatódik. Kiss Ádám levág egy csirkét. (csak azért, mert megigérte) Jajjj szegény csirke. Csíkszereda. A fellépés helyszínének a bemutatása.



6. rész
Benk Dénest majdnem Csíkban marad. Szegény feje: ki is készül emiatt. Egy kis imádkozás után Csíkdánfalvába érnek. Egy kis ivászat és táncolás egy helyi bárban: utánna meg billiárd mérkőzés.
Zsók igazgató Úr munkahelyének bemutatása és lakása. Favágás Levinél. Dacia.



7. rész
Dacia: komplex bemutatás és Ádámka kipróbálja.
Mesében is részesülünk. Fazekasság: Vízi Jenőnél.



8. rész
Újra úton: Gyergyószentmiklós. Felvesznek egy stoppost, aki jelen esetben egy román fiatalember: a showderesek tanulnak néhány román szót. Adámka szaval egy Kányádi verset. Kézdivásárhely.



9. rész
Barót. OTP reklám. Baróti Star Tv sztárja: Sanyika.


Bónusz
10.rész
Lazítás...mna meg egy kis kaszálási tanfolyam



11.rész
Székelyvarság



12. rész
A befejezés: Parajd



13. rész
Bakik



A sorozat remek: Kiss Ádám (gondolom ő készítette) jól vágta össze. Ki kell emelnem a zenét is: nagyon illik az adott részekhez. Örülnék, ha ez a fajta humor-dokumentumfilm stílus folytatódna.
Youtube: kissadam07



Címkék: , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban