A legjobb videólejátszók

Van egy bejegyzésem: a legjobb zenelejátszókról. Gondoltam írok a videólejátszókról is. Melyik a legjobb? Melyiket érdemes használni? 
Ez az én toplistám. Szempontok amik szerint osztályoztam: kinézet, működés, codec, elérhetőség, minőség.

TOP 10 Legjobb Videólejátszók
(2013)

1. VLC Media Player
Ingyenes


Miért tettem ezt az első helyre? Azért mert talán ez a legjobb: nincs vele baj: minden formátumot felismer. Nem akadozik. Kevés helyet foglal. Gyors. Stabil. Nem kell feltelepíteni mellé a codec -ket. 
De: eléggé egyszerű (igaz lehet leszedni skineket), nem annyira modern a kinézete, viszonylag kevés fukcióval rendelkezik, alulírásokat nem keresi meg ...
De: épp ezért ilyen gyors és jó: mert az ilyen extra kiegészítőket kihagyták (szóval ezek a hiányok: előnyökké varázsolhatóak)
Kinek ajánlom? Mindenkinek: ez egy alap program. Minden gépen feltétlen fennt kell legyen. (mobilon is jól működik) Persze aki szereti a szépet, mellé tehet egy másik lejátszót is (a következőkből válassz egyet).

2. BS Player
Ingyenes/Fizetős


Itt már gondolkoztam egy kicsit: mit tehetnék a 2 helyre? Mégis a Bs Playert választottam. Miért?
Van amikor eredeti nyelven (főként angol) nézem a filmeket : angol felülírással. Ilyen esetben: a legtökéletesebb player ez: hiszen autómatikusan leszedi a legmegfelelőbb alulírást (az angolal nincs gond, a magyart van amikor nem találja meg). Nem kell idétlenkedni, keresgélni a neten össze-vissza egy jó alulírást.
Amúgy meg: sok funkciója van : (Settings) Beállíthatunk egy csomó mindent. (nem részletezem) Telepítésnél kérdi, hogy feltegye a Codec - csomagot is? Feltétlen fogadjuk el: hiszen csak így fog majd megfelelően működni. (Hamar végez) Ezután már nincs problémánk vele. 
De nekem azért volt, néha: a film minőségéből elvett valamicskét (de talán azért mert nem állítottam jól be)

3. KM Player
Ingyenes


Nem lett volna harmadik... de most kipróbáltam. fejlesztéseken ment keresztül: és a mostani nagyon tetszik. Letisztultabb, modernebb: sok funkcióval. Igazi média player lett belőle. 
Hátránya, hogy máshogy működik mint a többi player. Pl: dupla kattintás nem a Full Screen: hanem a Szünet. (de be lehet állítani) Eleinte egy kicsit nehézkes, de ha már megszoktad: nagyon nehezen válsz meg tőle.
Mja és integrálták a 3D -t is : megnyomva a gombot autómatikusan átkonvertálja a filmet 3D -be: persze szemüveg nélkül mit sem ér.
Ajánlom mindenkinek: VLC Player mellé.

4. Media Player Classic
Ingyenes


Sok éven át ez volt a kedvencem. Olyan Windows 2000 -es skin -el van ellátva. Egyszerű és nagyszerű. Mindent le tud játszani. Nincs vele gond. (még a Full HD -t is) Valahogy az idők folyamán egy kicsit meguntam, de lehet újratelepítem. Feltétlen telepítsük a codec .et.
Tökéletes player, némi elhanyagolható negatívumokkal. 

5. SM Player
Ingyenes


Elsősorban Linuxon működik, de van Windows változata is. Jó. letisztult, gyors... minimális rendszerkövetelményen működik. Az akadozásokat el lehet felejteni.
Ha linuxot használsz, itt töltsd le: http://smplayer.sourceforge.net/en/downloads

6. Pot Player (Daum)
Ingyenes


Ezt sokat használtam. Nagyon jó kis player. Nem volt vele gondom. Jól működik, letisztult... olyan KM Playeres (régebbi verziókhoz hasonlít inkább) Ajánlom azoknak akik egy problémáktól mentes, némileg jól kinéző playerre vágynak. 

7. GOM Player
Ingyenes


Sokan azt vallják: ez a legjobb videólejátszó: az a baj, hogy mikor megjelent: talán az volt. Mostanra már annyi féle alternatív programok jelentek meg: hogy elvesztette monopóliumát. Jó a marketingje még mindig. Ügyeltek arra, hogy a logó és a kinézetét ne felejtsük el. A kis narancssárga alap, fehér lábnyommal jó húzás.
Használtam én is egy jó ideig: csak a codec -el voltak gondjaim. Mindig le kellett egyenként tölteni (lehet mostanra ezt javították) De ettől eltekintve: egy jól működő player... és még jól is éz ki.

8. Windows Media Player
Ingyenes


A Microsoft egy jó kis playert dobott össze. Minden windows op rendszer megjelenésekor, általában jön egy újabb Media Player verzió is. (integrálva van a windowsban) A régebbiek rosszak voltak (sok codec problémákkal), de a 11 -es (win 7) és a legújabb 12 -es verzió majdnem tökéletesre sikeredett. Tetszik, mert nagyon jól megcsinálták: passzol a win 7 aero felületéhez. Ha a codeceket feltesszük nincs vele problémánk. Sokan zenék lejátszására is használják: ezért ez egy igazi: mindenttudó Player. 
Az új Windows 8 - ban (Pro - benne van) nincs integrálva: ezért külön le kell tölteni az én általam megadott microsoft honlapról. 

9. Jet Audio
Ingyenes/Fizetős


Ezt nem merem kihagyni a toplistámból. Annyira jó: hogy szinte tökéletes. Talán a legtöbbet tudja: igazi studió. Sajnos inkább fizetős, de letölhető az ingyenes verzió is (nem trial): csak be kell érjük a redukált funkciókkal. (de így is jó)
A hangzás tökéletes! Rengeteg beállítási lehetősséggel rendelkezik. Én is használtam: le voltam nyűgözve, hogy mennyi mindent tud. Ajánlom azoknak: akiknek nem az egyszerűség a fontos.

10. Zoom Player
Ingyenes/Fizetős


Mostanában terjedt el. Elég jó. Kinézete: egyedi. A filmet úgy játszodja le, ahogy kell.
De: nagyon zavaró, hogy mindig ajánlja neked, hogy fizess elő a prémium szolgáltatásaira. 
(nekem ezért nem jön be: de hátha majd javítanak rajta)
A telepítés közben (hasonló a BS playerhez) a codec -ket is fel kell tenni. Nincs vele problémám: tegye, csak az a baj, hogy egy kicsit hosszadalmas. Rengeteget telepít: de lehet, hogy így jobban is fog működni. Nem teszteltem hosszú távon: lehet valakinek fog tetszeni: ezért a toplistám 10 - dik helyezettje.

................................................................................

Szóval vannak jó playerek. Amit én ajánlok az a VLC (mindenképp) és valami csicsásabb player: valamelyik innen. 
Mindegyik használható: és jó. Bátran ajánlom őket.

És hogy a listám legyen komplex: felsorolok néhány egyéb videó playert: amelyek még nem annyira jók (vagy nem is voltak azok: pl Real Player) , de talán a közeljövőben majd a top -ba kerülhetnek.

AL Player, M Player, DA Player, DivX Plus Player, Kantaris, MPC Star, Real Player, Snow Player, Xtreme Player (iOS), Swift Player, ALL Player, Quick Time Player (iOS), Adobe Media Player, iTunes (iOS), Miro, Power DVD Player (HD filmekre ideális: csak inkább fizetős), ACE Media Player, RadLight Player, AlShow Media Player, VPlayer, Splash Pro, Tiger Player, UM Player, QQ Player ...
Vannak köztük jók is: lehet próbálgatni! Egyesek lehet majd az idők folyamán eltűnnek.





Címkék: , , , , ,

1 megjegyzés:

  1. A Kmplayert nem szeretem, mert hemzseg a helyesírási hibáktól, és a 3D sem tökéletes benne. A QQ Playert használom, mert az a világ legjobb lejátszója, annak ellenére, hogy kínai, és egyes Adware és Spyware víruskeresők az összes fájlban kémprogramokat jeleznek. Talán kémkednek a kínaiak? Lehetséges, de nekem a lejátszó kitűnően végzi a munkáját. Lehet vele vágni, szerkeszteni, konvertálni, Gifeket és pillanatfelvételt készíteni, filmvágást végezni, ráadásul én magyarrá tettem a menüjét is.

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban