A magyar média hanyatlása: legrosszabb műsorok


Felháborít ami folyik jelenleg a médiában. Nem tudok egy rendes TV adót nézni, mert jön Győzike az idétlen műsorával, mna meg a Móóónika mosolygós arcával ... Balázs a szivatásaival stb. Mit tudnék nézni? Mind ezek a szarok mennek: nyomják le a torkunkon. Nesze, nézzed a szart!
A tv lényege a szórakoztatás: ebben egyetértek. Csak az a baj, hogy úgy szórakoztatnak minket, hogy közben mi csak butuluk. Az IQ szintünk rohamosan lecsökken. Nézünk egy Barátok Köztöt és máris néhány neuronunk tönkremegy. Nem bírják a neuronjaim ezeket a fosokat.
Minden műsorról megvan a véleményem: és ezt most (vázlatosan) bemutatom. Ezekbe a műsorokba bele-bele néztem: hogy lássam a lényegét. Miért is nézik? Miért annyira sikeresek? Mja és lehet, hogy én vagyok az egyetlen: de kijelentem, hogy nem nézem a Barátok Köztöt!



A következőkben tehát műsorokról lesz szó, no meg celebekről. (csak említésképpen) Ez nem egy toplista!!! Az egész egy nagy fos: nincs kategorizálva, hogy ,,ez nem annyira fos, mna, de ez már fososabb annál.''
Figyelem ez a bejegyzésem egy kicsit vulgáris lesz, de megpróbálom tűrtőztetni magam: tehát a szar, fos szavak helyett akár bármilyen ocsmány (azaz csúnyább) szavakat is beilleszthettek.

Kezdjük azzal, hogy mi is a celeb? 21. század első évtizedében divatossá vált, főleg a médiában használatos szó, amely a celebritás (angolul: celebrity - jelentése: híresség, hírnév, híres ember, ismert személyiség) rövidüléséből származik. Ez áll a wikipedián. 
Mna de álljon meg a menet. Pl Amerikában egy Brad Pitt, Angelina Jolie, Bill Gates celeb ugyan: de letettek valamit az asztalra. (és nem is akármit) ... Mna de Magyarországon valahogy ez nem így működik.
Itt a büdös semmit rakják le az asztalra és celebeknek tilulálják őket. 
Ki a hibás? Itt jönnek a bonyodalmak: hiszen elég összetett. 
- maga a magyar lakosságnak az a része (kiemelem az a része: szóval ha te nem, ne sértődj meg) aki ezeket a gané műsorokra és celebekre kíváncsiak. (azaz nézik)
- maga a magyar média: mi a fenének kapja fel ezeket az ágrólszakadtakat? Nem jobb lenne egy kis kulturát és ismeretet gyömöszölni a nézők fejébe? Nesze a semmi: ,,nézzed, röhögj az idétleneken: aztán mi meg majd bezsebeljük a lóvét.''
- és hiába kérded most tőlem, hogy ,, hát akkor mit nézzek, mindenhol ez megy?,, Ne nézzed!!! Kényszerítenek, hogy nézd? De mégis, valamilyért mindenki sírt, hogy szegény Magdi anyus legurult a lépcsőről és a mennybe szállt.

Szóval: 2 tényező: egymással összefüggésben állnak. Ha mi nem néznénk, akkor nem lenne. De nézzük és ezért van.

Ami elsőre eszembe jutott, és ezért ezt írom elsőnek az a....

Barátok Közt



Mjaj hát ezt mindenki nézi. Nem? 1998 óta megy ez a sorozatféle. Számítsuk csak ki: 15 éves lesz az idei év (2013) októberében. Boldog szülinapot! Ennyi éven keresztül kibírta. Ez az a sorozat, ami nem fog véget érni csak akkor, ha majd az RTL Klub nem lesz többé...De ha szerencsénk lesz, (ha meg is szűnik a drága RTL) majd átrakják más tv adóra. S majd nézhetjük a 58645 -dik résztől... Hurrá! Jelenleg a 6750 - dik résznél tartanak. Nem hagyják abba!!! De mi a fenének? Szegény Magdi anyus már elfáradt és gondolta, legurul a lépcsőn, oszt cső! De sokan még mindig kitartanak a sorozat mellett és nyomják az episzódokat: ez a hétköznap esti kikapcsolódásunk, nekünk tesznek jót.
A másik, hogy ez egy borzalmas sorozat. Se eleje se vége (a szó szoros értelemben). Nem is tudnám azt elképzelni, hogy bejelentik, hogy: na holnap lesz az utolsó rész. Lehet ennek utolsó része? Megérem még azt az évet? Tipikusan az a sorozat, aminek a történetét lehet ide-oda tologatni. Nem nagy valami. Hétköznapi dolgok: szerelem, barátok, család, gyűlölet, egy kis erőszak... mi ebben a nehéz? Megírni könnyű, kivitelezni meg mégkönnyebb. 
Ami engem nagyon felháborít, hogy nincs benne (és nem is volt) egy színész sem. Én szereplőknek tilulálom őket.. a színészet nagyon messze áll tőlük. Nagyon amatőr az egész. Ez a tv2 sugárzott hasonló szappanoperára is érvényes. 
Na ide belököm, hogy nézzed ha lemaradtál valamelyik episzódról: 
Na meg itt van a hivatalos honlapja:

Mónika Show



Na ez már sajnálatos módon nem fut. Szegény Móóónika nem is tudom mit csinálhat épp: de nem is érdekel.
2001 -ben debutált az RTL Klubon. Hétköznap délutáni kibeszélőshow (a szó szoros értelemben). Volt aztán kibeszélés. Mari mindennek lemondta Ferit. Csattant néhány pofon... folyt aztán a kurva anyázás is rendszeresen (és nem csak: a többi trágár kifejezéseket inkább nem írom). Volt itt aztán kuuultúúúra bőven. Pont délutáni műsornak megfelelt. Nézzék a gyerekek, hazamennek az iskolából: a fogatlan Erzsi legyen a példaképük? Normális a média? Szerencsére 2010. március 31-én befuccsolt Mónikának. Vehette a sátorfáját.
A youtubon azonban még él: és nem is akármilyen nézettségűek. (lehet következtetni: hogy van rá igény)
Néhány szereplő igazi celebbé változott: pl a Jóska gyerek anyja: akit nem tudom hogy hívnak.

Figyelem, a következő videót csak 16 éven felüliek nézhetik meg!

Egy másik: csak találomra (rengeteg van még) Kb így képzeljük el a Mónika Showt
Ez már 18 éven felülieknek ajánlott!!!

Szóhoz sem jutok!
Ehhez hasonlítanám a Balázs Showt is: csak itt fiatalos volt a társaság, durvaság néha előfordult (de nem vészesen) : főleg a tinik-nek készült. Balázs mindig szivatta az embereket (főleg az elején), ezt várták el tőle (vagy lehet ilyen a valóságba is)... nézett volt, szórakoztató: csak sajnos nem volt semmi alapja. A semmi itt is uralkodó tényezőként dominált.

Joshi Bharat



Nem ismerem: és nem ítélkezek felette. Ez csak a saját véleményem. Demokráciában élünk (elvileg) ezért kimondhatom azt amit gondolok. (remélem)
Ez a műsor a rivális tv2 -őn ment 2008-2010 között. Az alapja Mónika meg Balázs Show volt. Látták, hogy sikeresek ezek a kibeszélőshowk, nehogy már a tv2 alul maradjon. Legyen nálunk is: de valamennyire térjen el kissé: ne legyen annyira feltűnő, hogy lekoppintottuk az RTL -t. És meglett maga a műsorvezető, a Joshi Úr, aki indiai: tud magyarul, de nem tökéletes a kiejtése. Más... olyan indiaias a műsor: még a színpadi kellékek is ezt tükrözték. 
Mindenkinek az jött le a műsor nézése közben, hogy Joshi a pszichológus, a vendégek meg a betegek: akiknek tanácsokat osztogat, próbál segíteni, megoldani a problémájukat. Ő volt az intellektuel a vendégek pedig a pornép: akiket megintellektuelt beszédjével. Nincs vele különösebb problémám. Néha, mikor (akkoriban) rákapcsoltam tetszett a higgadséga, maga a környezet: olyan lágy beszélgetésekből állt. Néha bele- bele aludtam: olyan csendes volt minden. (A Mónika ellentétje ebben a tekintetben). De persze volt néhány kivétel is: 
PL:



Mna ez már Mónika utánzás: lehet hogy eleinte nem ment a műsor, gondolták valami akciót csak kell belevinni. És volt...(főleg az utolsó években)
Mna de ez a Joshi igazi Tv2 -ős celeb lett. 

Győzike Show


Mjaj Dikmó. Van ez a Győzi. Mna ez énekelt egykoron a Romantic együttesben. (némileg jó számjaik voltak). Mna de aztán mi lett , mi nem? Há gondolta, há minek énekeljek én, csinálunk egy Showt. 
Hát és 2005 -ben elindult az RTL -en. Rekordokat döntött meg kéremszépen: 2005. április 11 -én 2 267 192 nézettséggel rendelkezett. Hogy mi van? Szóval minden 4 - dik magyar a Győzikét nézte aznap. 
Elég durva... mna de mindegy: most már nincs. Az igazat megvallva nem is tudom, hogy mikor fejezték be, mert annyiszor ismételte az adásokat az RTL meg a Cool barátja őket, hogy belezavarodtam. 
Mi volt a lényege a műsornak? Hát, a megszokott semmi. Az amerikai sikeres Valóság Show- hoz hasonlóan : bepillantást nyerhettünk egy akkoriban nem annyira celeb Győzike család mindennapjaiba. De kit érdekel mások élete?... hogy mit eszik épp az Evelin meg a Virág hogy kakált be? Én még mindig szőrnyülködök, hogy ezt a szart egy fél Magyarország nyomon követte.
Mja és persze Győzike jól megszedte magát: vett Lamborghinit a nézők szeme láttára: na meg utazgatott mindenfele... A Győzike házikóját pedig megtekinthetitek Salgótarjánban: ha épp arra jártok. A híresztelések szerint rossz állapotban van: mind dobigálják tojással.

Aki véletlenül nem emlékszik a műsorra:

Való Világ



Külföldön is sikeresek voltak az ilyen tipusú valóságshow - sorozatok. Hát nálunk miért ne lennének? És kitaláltad? Azok voltak (többes szám: mert még ott volt a Big Brother a tv2 -n , meg az Éden micsoda a Viasaton)


Rengetegen nézték. Megismerkedtél valakivel: megkérdezted: te nézed a VV -ot? Ha azt mondta, hogy nem: akkor biztos hazudott egy jó nagyot. Hogy a fenébe ne néznéd? 
Nagyszerű önbutító műsor. Aki kitalálta, az most biztos milliárdos.
A lényege: van egy csomó ember: legyenek különböző személyiségüek. Mna itt már megfogtak minket. Miiii? Hátha találok egy szereplőt aki azonos hullámhosszon van velem. És hidd el, hogy az emberek találtak. Úgy választották be a szereplőket, hogy mindenki találjon egy személyt, akinek drukkolni fog... és így azon vetted észre magad, hogy nézed ezt a szart. Pedig benned van: hogy az egész egy nagy fos: de mégis nézed: rá vagy kényszerítve. Csak úgy sugárzik ki a TV - ből a vonzási energia.
És csak nézed ... és nézed...kb egy fél évig. És még nem fejeződött be... és nézed... nézed. Na még a Cool tv -n a beszélgetéseket is megnézed. És mindegyik napod a VV nézéssel telik el. 
Ez a lényege ezeknek a valóságshowknak : asszimilálódj. Felejtsd el, hogy hol élsz. Legyél te Alekosz... drukkolj neki: mert az a te VV-s éned.
A lényege: bezárnak egy nagy bandát egy villába, aztán ott kefélnek jobbra- balra, isznak, esznek, tussolnak, vakarják a töküket, igazítják a mellüket, felöltöznek, levetkőznek, alszanak, felkelnek... stb
Aztán te meg nézzed! ,, mjaj vajon most megigazítja a cicijét  Anikó? Mjaj de jó dög: mutassa már a cicijét!!! ''
Néha kell különböző próbákon részt vegyenek: de ilyenkor az egészen másnaposok. Látszik rajtuk nincs kedvük semmire, leszarják az egészet. 
Aztán egyesek depresszióba esnek: ,, mjaj nem bírom a bezártságot!!! Mjaj a kutyám mit csinálhat? ''
Nyávognak jobbra - balra.
Nem kell ez nekem.
Tudom miről szól az egész: mert az utolsót nézegettem : kíváncsiságból: hogy mi is ez a szar: amit mind néznek. És bevallom: én aki nem nézek ilyesmiket és teljesen ellenzem az ilyen szarokat: kaptam olyat akinek drukkoljak: Attila. Hogy a fene vigye el! Pedig azt hittem nem kapok. 
Amúgy meg az egész meg van rendezve. De ezt mindenki tudja: de valahogy bólintunk egyet aztán minden rendben: csak folytatjuk a vizionálását.
Egyes versenyzők nagyon kiakasztottak: VV Éva, Kinga, Dia, a drága Veronika meg a párja Cristofel, Fecó, Seherezádé (akiből Dj lett: Istenem!) ...
És celebekké nyílvánították őket: VV -k lettek. És mindenki ismeri őket, hiszen mindenki nézte ezeket a szarokat (összesen 5 Való Világ ment le eddig). Mna ennyit erről. Amúgy meg a youtubon vannak teljes részek az adásból, egyet be is teszek, szőrnyülködjetek csak:

Ebbe az 5 -dik VV -ben cigiztek a legtöbbet.

Forró Drót



Biztos sokan emlékeztek erre a műsorra, ha nem is néztétek: a Youtube tele van Anettka videókkal.
Budapest Tv már nincs (olyan volt, mint a román O tv) : csak online. (ahogy láttam) Egy botrányos tv ... tele botrányos műsorokkal. Talán az egyik leghíresebb műsora (ami már a média történelembe is betehetnénk) a Fehér Anettka féle szex kibeszélő műsor volt.
Nem elég nagy a farkad? Anettka segít: hívd fel adás alatt (persze pénzért) és a drága, bőrszerkóban pózoló műsorvezetőnő majd ad tanácsokat.
Megjegyzem, hogy nekem nem volt semmi bajom a műsorral: kell ilyen is. Vagy nem? 00:15- kor kezdődött: a gyerekek aludtak. Miért ne menne egy ilyen műsor. A külföldi csatornákon is volt, itt miért ne lenne?
Csak az a baj, hogy Anettkát nem tartották szépnek: inkább undorodtak tőle. Volt amikor majdnem pucéran vezette a műsort. Jó, hát ha ez a tematikája mit csináljon szegény? Nem tudott a Bp Tv egy Pamela Andersont rakni, csak egy Anettkát.
A legdurvább az volt benne, hogy a betelefonálok zöme: szítkozódott: mindennek lehordta szegény Anettkát: sőt az egyik idétlen még bele is fingott a kagylóba élő adásban. (persze az ORTT meg is büntette a csatornát: nem csak emiatt) Sokan a beszédhibájára is kitértek. (eléggé hadar)
De ki is ez az Anettka?
Fehér Anettka: született Nemtiben 1973 július 3-án.
Eredetileg orosz–történelem szakos tanár.
Eddig minden jó és szép. A Budapest Tv révén vált híressé: és azóta médiaszemélyiség. Akár celebnek is titulálhatnánk.
Kihangsúlyozom, megint: nehogy olvassa: nincs bajom vele. Igazán, ő valamit csinált is.
Pl:
- 2004-ben 3 millió Ft induló tőkével létrehozta az Anettka Segélyalapot, amellyel rossz anyagi helyzetbe került közszereplőkön kíván segíteni. Az első támogatott Antal Imre humorista volt.
- 2005-ben egyetlen magyarként járt a japán kagosimai űrközpontban. A Fülöp-szigetek térségében lévő, Manilától 1500 kilométerre fekvő, néhány szigetből álló független köztársaságban, Palauban, egy 50 m²-es szigetet neveztek el róla Anettka Islandnak.
- az Anettka Space Project keretében egy orosz MiG–31 fedélzetén nagy magasságú repülést hajtott végre, ami nem minősül űrutazásnak, mivel nem lépte át a világűr 80–100 km-es magasságban lévő határát. (de legalább megpróbálta)
- valamint a Budapest Tv -n amit keresett: egy részét eladományozta.
Kb ennyi is lenne: szóval szerintem jobb mint Kiszel Tünde. Persze az űrutazását sokan fikázták akkoriban: lehet, hogy azért csinálta, hogy beszéljenek egy darabig róla.
Mna de elég volt az Anettkából.
Még annyi hozzáfűzni valóm van a Forró Drót című műsorához: hogy azért nagyon jól tükrözte azt, hogy milyenek az emberek. Egyesek állatokként viselkedtek élő adásban. Ha nem tetszik a műsor drága fiam, vedd azt a távirányítót és kapcsold már el. Mi a fenének nézed ezt a szart, ha nem tetszik? Ezt még a mai napig sem tudom (és nem csak erre a műsorra érvényes). Szórakoztak ... sok fiatal betelefonált, aztán mindennek lehordták Anettkát. Ő meg csak hallgatta: a végén meg szép szavakkal elküldte a ... (helyetesíts be valamit)

2002 március: A fingós kivágat


Az utolsó adást sem úszta meg!

A többit Youtubon meg lehet kapni: keresőbe be kell írni: Anettka

Fásy Mulató



Annyira nem szeretem az ilyen mulatós szarokat, ha hallok egyet: ideges leszek (ami nagyon ritka eset nálam) és jön, hogy felkapjak egy széket és a Tv -be vágjam. (vagy laptop: ami a hangot kibocsátja).
De ez még semmi: a mulatóst is lehet kategorizálni (megfigyeléseim szerint) : van a tűrhető, van az ááá inkább nem, van a botrányos és van a 100% -os fos.
Na ez a Fásy Mulató ez az utolsó kategóriába szerepel. Maga a mulatóst úgy lepusztította: hogy az már fáj.
Aki nem tudná: ez egy zenés műsor volt (vagy még az) az Atv-n. Jelenleg, ahogy utánna néztem a Nóta Tv - n sugározzák. Mna erről a csatornáról is megvan a véleményem.
A dáridóhoz hasonlít.
Annyi ilyen szar műsor van (és rengetegen nézik), hogy megszámolni sem tudom.
Aztán az előadók: Bunyós Pityu, Sláger Tibó, Postás Józsi, Csocsesz, Piás Nővérkék ... (ezeket netről néztem: nehogy azt gondolja valaki, hogy rajongó vagyok) Ezek meg milyen nevek már? Ha rákapcsolsz a Nóta Tv -re láthatod, hogy riszálják ezekre az emberek magukat. Hihetetlen. És annyi pénz van ebben, hogy az szörnyű: hívják őket lagzikra, mna meg külön koncertekre, falunapokra... jobban keresnek, mint a tehetséges előadók. (akik azt sem tudják, hogy tudjanak fennmaradni). Mindez a Mulatós szarság: a romániai manele -re is érvényes.
Persze Fásy celeb lett: és nem is keres rosszul vele.

Végezetül hallgassuk meg együtt, ezt a nagyszerű slágert: ami már annyi éven keresztül a topon van: hajrá, fel a kezeket!

Éjjel - Nappal Budapest



Egy kicsit aktuális leszek. Ez a műsor nemrég debutált az RTL Klubon. Ezt sorozatnak tartják számon: persze messze nem az. A lényege, hogy szedjünk össze valami fiatalokat és készítsünk egy reality show -hoz hasonló sorozatot. Külföldön is mennek az efélék: pl néha belekukkintok a német adókba (megy vagy 10 német adóm): a Pro 7, RTL és a Voxon figyeltem meg, hogy az ilyenek délutánonként futnak. (főleg Pro 7)
Nem tudom mi az érdekes benne: általába a szereplők semmit sem tudnak a színészetről (ez jól látszik is) ...maga a téma hétköznapias és eléggé borzasztó. Inkább nézzél valami jobb sorozatot!
De sajnos az ilyen tipusú műsorok csak terjednek... és a közeljövőben : biztos vagyok benne, hogy még lesznek hasonló kreálmányok. (várom már, hogy Romániában is legyen: Éjjel - Nappal Bukarest)
A nézettségi adatok (mindig is azon töprengtem, hogy tudják ezeket mérni) szerint sokan nézik: és megéri, hogy folytassák. Mna kellett nekünk! Ki tudja hány szezont nyomnak majd le.
Én csak belepillantottam: de hamar el is ment a kedvem tőle. VV Anikó az aki a legismertebb közülük. (meg talán még van egy VV) Valamit a VV -k is kell csináljanak. Hát tegyük be az ilyen tipusú szarokba. Ott a helyük.

Sajnos Myon and Shane 54 -ban csalódtam egy kicsit. Persze a pénzért csinálták (gondolom), de akkor is: van elég fellépésük, sikeresek külföldön. (Armin van Buuren felkapta őket) Mire kell ebbe a szarba belekeveredjenek?


Itt megtekintheted majdnem az egész nagyszerű episzódokat: http://www.rtlklub.hu/most/musorok/ejjel-nappal_budapest (kell regisztrálni)

Három kívánság



„Írd azt, hogy Három kívánság, a kívánságom az, hogy minél előbb teljesítsd a kívánságomat!”
Ezt csak azért tettem be, hogy igazoljam azt a tényt: hogy a magyar média hanyatlása már a 80 években elkezdődött. (sőt talán előbb is). Főleg ez idő tájt jelentek meg olyan műsorok: amelyek eléggé bénák voltak. Tudom, most mindenki a nyakamat akarja levágni: mert sokan ezen a műsoron nőttek fel, kapcsolódik hozzá valamilyen élményük stb.
De valljuk már be: ez egy ócska kis műsor volt. Dévényi Tibi bácsi vezette a magyar televizión 1985 - 2000 között. A lényege, hogy bárki bármit kívánhatott Tibi bácsi teljesítette.
Na persze.
Adott egy gyerek (mondjuk Pistike). Elmegy hozzá Tibike és mondja: mna mi a legnagyobb vágyad? Én teljesítem a kívánságod! Erre a gyerek: juhééé. Akarok találkozni XY -al.
Ugyan már: én a helyébe:
,, 3 kívánság Tibi bácsi? Ok. 1: a legújabb Nintendó, kazettákkal. 2. Menjek el Disneyland-be. 3. Távirányítós autó - Köszi Tibi bácsi! "
Szóval nagyon érződött az a tény: hogy mindegy mire vágysz, te azt kívánod amit mi mondunk. Okés?
Bizonyításként: itt van a felejthetetlen videó:



Mit szeretnétek kívánni kis gyerkőcök? ÖÖÖ szeretnénk találkozni David Hasselhoff -al. Oké akkor teljesítjük a kívánságotokat! Megfordulnak... Jééé és nem ott áll Hasselhoff. DEEE!
Azért látszik a gyerekeken a nagy lelkesedés. Igaz? Hát én a helyükbe (ha igazán szerettem volna ezt a Baywatch sztárt) feszt ugra-bugráltam volna. Na dehát : épp Magyarországon járt a színész: gondolták jó lesz egy kívánságnak.

Betelefonálós Műsorok


Nagyon nehéz feladvány mondhatom: direktbe kiolvastam - a lényege: hogy még a hülye is tudja a megfejtést: így többen fognak betelefonálni

Ezeket kiiktatnám véglegesen. Ennél nagyobb átverés nem létezik!
Már a 80 -az években megjelentek: rájöttek, hogy így elég jó kis pénzhez juthatnak. Betelefonálsz: percenként megdíjaznak (a telefonszámlán meg szörnyűlködsz) aztán vagy adásba kerülsz (ritkán) vagy nem.
Az elején még valamennyire korrekt volt a játék: különböző cégek felajánlottak termékeket (ezzel reklámozta magát: s így maga a nyeremény is megvolt)
De aztán jöttek a jobbnál jobb hasonló műsorok: ahol mind csak dumáltak: húzták az időt, néha - néha meg bekapcsoltak egy telefonálót.
Amikor még nem rendelkezett mindenki számítógéppel: ilyen bugyuta játékok játszásával lehetett ajándékokat nyerni.



Persze a magyar televiziónak volt számítógépe: a nézőknek nem- kuriózumnak számított akkoriban a számítástechnika. Ez a béna játék napjainkban már minden windows operációs rendszerben benne van. (utóbbi kiadásokból már kihagyták)
Dévényi Tibi bácsi volt a nagy játékmester. Még egy felejthetetlen műsorát beteszem (még sok volt)



Most visszanézve: egy kicsit furcsa. A Márió játék már csak történelem.

Néhány egyéb ilyen játékok:
Egy perc terc (1989)
Szuperbola (1989)
Ötödölő
Hétről Hatra
...
Több információt ezekről a műsorokról: lehet olvasni az indexen (Klikk)

Amit kiemelnék még a régiek közül: az a Kapcsoltam.
Ez nagyon tetszett. Aki nem is telefonált be, az is megnézhette: mert érdekes volt. Logikai feladatok voltak benne.
Eleinte Vitray Tamás volt a műsorvezető, utánna egy darabig Rózsa György. (Magyar Televiziónál) Sokan kifogásolták Vitray leváltását, hiszen ő nagyon jó volt. Egy kisebb szünet után a tv2 -őn újraindult a műsor: újból Vitray -val (amit be is tettem)



És a Rózsa Gyuris változat: http://www.youtube.com/watch?v=k6zxCVt3Rmc (1987 - ből)


A kommentelővel pedig 100% -an egyetértek.
Jöttek ezek a szenny fos műsorok: amit képtelenség nézni. Azokat sajnálom akik betelefonálnak: általában nyugdíjasok, akiket (nem mindenkit) jól elbolondítanak. Nem tudják ők: szegények, hogy mi az alapja az ilyen szar, tolvaj műsoroknak. Ők csak betelefonálnak naívan: hátha nyernek. Azt persze észrevettük ugye: hogy reggel mennek a tv -ben (már majdnem minden kereskedelmi adón), amikor a dolgozó nép nincs otthon, a gyerekek oviban vagy iskolában vannak: na és kik ülnek ilyenkor otthon? Hát a nyugdíjasok!



Sok van belőlük: pl legutóbb nagyon elterjedtek még a jóslás meg telepatikus úton (telefonon keresztül) meggyógyítlak szarok: amelyeknek hasonló a koncepciója.

Végezetül ...
Beleuntam: arra a megállapításra jutottam, hogy a mostani TV csatornákon több rossz műsor van, mint jó. Nem akarom felsorolni az egészet, de ami a listából kimaradt:
- Hal a tortán/Vacsoracsata: akár írhattam is volna ezekről, de mésgsem tettem. Ki a fészkes fenét érdekel az, hogy a másik celeb, hogy bénáskodik a konyhába. Néztem néhány részt: de én egy receptet sem tanultam meg. Nem főztem jobban: sőt mintha romlott volna a tudásom. Aki főző műsort akar nézni: ott van a TV Paprika- azon vannak elég jók (külföldiek inkább: de ezekból legalább tanulunk is valamit) Sajnos a fent említett két műsor még sikeresen fut a Tv2 és az RTL Klubon.
- Kerestetik: ez több műsort takar. Pl. Alekosz : szerelem a legfelsőbb szinteken, Benkő feleséget keres stb. Hát keressed tőlem, de ne műsorban: a fene vigyen el benneteket!
- A gyanú árnyékában: micsoda színlelés, még a barátok köztnél is szarabb. Az ilyen műsor sajnos elterjedt mindenhol. FOS! Inkább nem is elemzem. (lásd a Budapest: Éjjel - nappalnál leírtakat)
... + még egy csomó műsor van... de már unom írni is őket

Tehát: mindenki maga vonja le a következtetést. Csak annyit ajánlhatok: hogy válogassuk meg jól , hogy milyen TV-s műsorokat nézünk meg! A minőségre összpontosítsunk. Egy jó műsor nem mindig népszerű. A legnézettebb műsorok napjainkban a fentebb említettek.
Gondolkozzunk el rajta!




Címkék: , , , , , , , , ,

2 megjegyzés:

  1. fejlődj még ...kb a dolgok 70 %val nem vagy tisztába.Nincs tudás,és tapasztalat halmaz az írásod mögött.Oldalakkal kitudnám egészíteni,de kiragadok egyet,hogy pl a Való Világot Árpa Attila találta ki.

    VálaszTörlés
  2. Fejlődni mindig kell. Köszönöm a hozzászólásodat. Üdv.

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban