Timelapse Videók

Egyre jobban terjednek a Youtubon az ilyen fajta videók. Bárki csinálhat. Az alapja, hogy legyen egy kis időd hozzá (elég sok időbe telik az elkészítése), legyen jó felszerelésed (kamera), és persze ami a legfontosabb az utómunka nagyszerű elkészítése.
Digitálisan történik a feldolgozása, különböző szofverekkel (pl: sony vegas pro). Fontos, hogy jól tudjad kezelni, legyen érzéked egy jó timelapse videó összevágásához. A zene is alapvető: nem mindegy mit választunk: pl egy Rammstein lehet nem fog találni hozzá. A legjobb, ha valami chill, elektronikus, klasszikus zenét vágunk a videóba.
A technikáról röviden:  hosszú idő alatt felvett képeket utána rövid idő belül lejátsszák. A nézőben az idő múlásának érzetét kelti, ezért nevezik az idő fotózásának is. Maga a terminus is ezt jelöli: az idő múlása. (wikipedia)


Akarsz készíteni? Az interneten pontos leírásokat lehet találni, hogy hogyan is végezzük a képfelvételeket:

Nézzük a legeslegeslegszebb (szerintem) Timelapse Videókat különböző városokról. Amiért ha sok videót ágyazok be, blogom akadozik: ezért 10 videót jelenítek meg... a többit linken elérhetitek.

Kezdeném Budapest 2013 egyik Timelapse videójával, készitő : Peter Dancsó



Egyéb videók Budapestről:
http://www.youtube.com/watch?v=uSG8pcCfV5M (sajnos a zenét a Youtube kiiktatta belőle)
http://www.youtube.com/watch?v=Wuzo4BhtX7c (Kolozsváry Bálint , 2011)

Izland



Kína, Tiananmen Square



Dubai



Japán, Tokió



Madrid, Spanyolország


Az egyik legnézetebb a Youtubon :
Vancouver

Új - Zéland

Cluj - Napoca (Kolozsvár)

Chicago
.

További videók megtekinthetőek a Youtubon és a Vimeon.
A vimeon rengeteg van... jobb is szerintem. Lehet áttérek én is erre az oldalra. Már a Youtube eléggé megromlott. (mint egy alma): feltöltessz egy videót: hiába odaírod, hogy a videóban ez vagy az a dal szerepel: szépen fogják magukat és (jobb esetbe) lenémítják. Jönnek ezzel a reklámaikkal: kénytelen vagy nézni 5 másodpercig... feltöltésedet bármikor törölhetik... Mna hagyjuk már.



Címkék: ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban