Filmajánló 2.

A második legjobb filmajánlóm következik...
Egy 10-es film nálam: elgondolkodtató, maximálisan jó rendezés, jó alakítással kell rendelkezzen. Le kell kössön maximálisan, a 10-es film nem engedi, hogy valami máson járjon az eszem... Amiért az akció filmeket nem szeretem annyira, (csak ha van valami igazán jó története) ezért ezek kimaradnak a 10 -es filmjei közül. 
Mindegyik bejegyzésben 10 filmet fogok bemutatni, nincs rangsorolva: 
1. The Hangover (2009)
Másnaposok
IMDb pontszám: 7,8
Műfaj: vígjáték

Gondolkoztam... és gondolkoztam. Mit tehetném első filmnek? Tudom nem revelánsak, hiszen ahogy már említettem ez nem rangsorolás: mindegyik 10 -es film... de mégis a bejegyzésem első filmjei ezt tűnik fel elsőre a drága olvasóimnak. The Hangovert választottam: azért, mert amikor ez megjelent: 2009-ben hihetetlenül megnevetetett. Nagyszerű alakítások, jó történetszál: és rengeteg poén: meghalsz a kacagástól. A film aktuális, hiszen jelenleg a harmadik Hangover megy a mozikban. (amikor ezt a bejegyzést írtam) Még nem néztem meg: de megfogom. A Hangover 2 -őt láttam: az is remek volt: de én 9 -est adtam rá, valamiért az első poénosabb volt számomra. Meglátjuk, hogy mit hoz az új része. Maga a film nagy sikereket ért el (nem is csodálom) ezért persze folytatják még: remélem. (ha nem akkor bolondok)
Pontszámom: 10

2. The Hunger Games (2012)
Az éhezők viadala
IMDb pontszám: 7,2
Műfaj: akció, kaland, sci-fi

Viszonylag új film. Tetszett nagyon. A történet maga nem új, már sok filmben találkoztam hasonló témával (csak nem jut eszembe a címük) Egy túlélő játékban kell résztvegyenek az emberek: az utolsó nyer: és életben marad. Ez a film azonban az egyedi stílusával, a nagyszerű színészekkel és a jó rendezés miatt megmarad emlékezeteimben a film címe. (nem mint a többinél)
A főszereplő Jennifer Lawrence: bevallom eddig nem láttam ezt a színésznőt egy filmben sem. utánna néztem: kiderült, hogy nem is játszott sok filmben: inkább sorozatokban jelent meg mellékszereplőként: Monk, Cold Case, Company Town, Medium, The Bill Engvall Show és még sorolhatnám. 
Izgalmas volt: ezért kapott tőlem egy 10-est.
Pontszámom: 9

3. Scarface (1983)
A sebhelyesarcú
IMDb pontszám: 8,3
Műfaj: krimi, dráma, thriller

...hogy legyen egy régebbi film is. Az összes Al Pacino filmet megnéztem (található egy bejegyzés is róla) Nagyszerű színész: még az alapból rossz történetű filmeket is feldobja zseniális tehetségével és megjelenésével. A Scarface az egyik kiemelkedő filmje: top3 -ban van. (mja és az egyik legjobb gengszterfilm). Egy kicsit hosszú, sokak szerint túlságosan is. De ki látott már rövid gengszterfilmet? 
Pontszámom: 9

4. Guarding Tess (1994)
Az öreg hölgy és a testőr
IMDb pontszám: 6
Műfaj: vígjáték

Sokan nem szeretik Nicolas Caget, de én imádom a filmjeit. (nem mindegyiket) Mindegyik leköt teljesen: nyugis kis filmek, jó kis történetekkel... Aki nem tudná: a színész Ford Coppola unokaöccse.  (rendes neve : Nicholas Kim Coppola) Élvezettel néztem ezt a filmet, egy kis vígjáték, (nem halsz meg a röhögéstől, csak elmosolyodsz) Cage módra. A film az IMDb -n elég alul van értékelve. Igaz vannak ugyan jobb filmjei is: de én általában minden filmjére 10-est adok.
Pontszámom: 7


5. Sunshine (1999)
A napfény íze
IMDb pontszám: 7,3
Műfaj: dráma, történelmi, romantikus

Jöjjön egy kis csöpögős film. Ebben a filmben van holokauszt, egy kis sport, sok romantika és érzelem. Jól összeállított film, csak sajnos az IMDb-n és a filmkatalóguson is elég hátul szerepel. A film magyar- osztrák - kanadai és német produkció. Írója és rendezője a magyar Szabó István. Nagyon jó a történetszálja, a színészek kitűnőek (több közülük díjazott színészek) ... és egyáltalán nem unalmas. A romantika nem annyira kiemelt szereppel rendelkezik. Inkább drámának és történelmi alkotásnak titulálnám, de ettől függetlenül van benne olyan rész, amely könnyeket fakaszt.
Pontszámom: 9



6. Welcome to the Rileys (2010)
Mallory szerint a világ
IMDb pontszám: 6,9
IMDb Link
Műfaj: dráma

Ez a film nagyon tetszett. Nagyon jól megrendezett film, a főszereplők nagyon jól eljátszodják a karaktereket. Kevés ilyen típusú filmet készítenek az utóbbi időben. Sajnos a mai filmvilág a 3 D -re alakult át. Ez jövedelmező. Az emberek ez az új technológia miatt mennek moziba. Sokan nem élvezhetik (még) otthon a filbeli térhatás gyönyöreit. Ezt kihasználva a filmipar megújította koncepcióját. A nagyobb városokban (és nem csak) egyre jobban elterjedtek az IMAX, Cinema City féle mozik. (Plázákban főleg) A fiatalok erre vevők: nem baj abból a szempontból, hogy így legalább kifizetik a jegyet és beülnek megnézni a filmet (és nem töltik le az internetről) Így a filmipar valamennyire megmenekült: csak van negatívuma is. Egyre nagyobb hansúlyt fektetnek a 3D effektekre: az átalakíthatóságra. Egy dráma, egy történelmi film nem annyira izgalmas 3D -ben. Inkább az akció, animációk, vígjátékok dominálnak: ezekben tudják jobban kihangsúlyozni ezt a technológiát.
Ez a film teljes egészében dráma: a története egyszerű ugyan, de tele van érzésekkel és fordulópontokkal. A lényege, hogy van egy házaspár: lányukat elvesztették, és ez pedig súlyosan érintette őket. A feleség (Melissa Leo) agorafóbiája van: benn ül a lakásban. A férj elutazik New Orleansba és találkozik egy problémákkal küszködő fiatal lánnyal. Felkarolja és segít neki. (emlékezteti a lányára) A feleség közbe mégis megpróbál a házból kievickélni, elutazik a férjéhez: és meglátja őt ezzel a drogos, fiatal lánnyal... és jönnek a bonyodalmak. A többit nem mesélem el. Nagyon tetszett: mert jól megrendezték, jók a szereplők: és van egy kis tanulsága is: amit majd mindenki vonjon le magának.
Pontszámom: 9



7. Fight Club (1999)
Harcosok klubja
IMDb pontszám: 8,9
IMDb Link
Műfaj: dráma, vígjáték

Erre csak annyit tudok írni: Nagyszerű, Zseniális és Tökéletes!
Brad Pit  és Edward Norton hihetetlen jól alakítanak. A film narráción alapul (Edward Norton) - valahogy nem szeretem ezt a stílust, de ebben a filmben elég jól összehozták. Az időbeli ugrások is tökéletesek: van olyan film amiben eltúlozzák, és már nem lehet követni a történetet: az ide-oda ugrálás miatt. De ebben egyáltalán nem zavaró: pont jó. Sokan nem értik meg a film lényegét, ezért vannak olyanok is akik kritizálják.
A film vége megdöbbentő. A film jelenleg az IMDb -n a 10-dik legjobb film: 745.000 szavazattal. Egy ideig szerintem benne marad a top 50-ben. Végezetül kijelenteném: hogy ez egy olyan film: amit kötelező megnéznie mindenkinek: ha fog tetszeni, ha nem.
Pontszámom: 10



8. Hall Pass (2011)
Elhajlási engedély
IMDb pontszám: 5,9
IMDb Link
Műfaj: vígjáték

Aki egy jót akar röhögni: annak ez a film tökéletes lesz. Owen Wilson nagyszerű humorral rendelkezik, ha nem is vicces maga a beszólások: maga a jelleme miatt az lesz. Többek között ő volt Hutch (A Starsky & Hutch - ból). A filmek amelyekben szerepelt mindegyik jó: Midnight In Paris, The Big Year vagy Zoolander. Ez a film nem vicces, hanem nagyon mulatságos. Én legalábbis végignevettem az egészet. 
Pontszámom: 8



9. Gladiator (2000)
Gladiátor
IMDb pontszám: 8,5
Műfaj: akció, kaland, dráma, történelmi

Talán ezt a filmet mindenki látta (aki néz néha filmeket). Népszerű, klasszikus film. A TV csatornákon is előszeretettel sugározzák. Megvették: ezért sokszor ismétlik. 5 Academy Awards díjat nyert, jogosan. A film ről röviden :
Marcus Aurelius a római császár bizalmasa, hadi sikerekben dúskáló parancsnoka, Narcissus Meridas az uralkodó halála után annak fogadott fia, Commodus által igazságtalanul börtönbe kerül. Itt arra kényszerül, hogy mint egyszerű gladiátor verekedjen a cirkuszi arénában. Narcissus azonban ahelyett, hogy meghalna, szüntelen diadalt arat, s a nép szemében - immáron mint Maximus - igazi hőssé válik. Az ifjú császár ezt nem tűrheti, alászáll ő is a porondra, hogy szemtől szemben küzdjön meg ellenfelével. (filmkatalogus.hu)
Betettem, mert ezt a filmet mindenki látta, de megjegyzem: újranézhető film. Nem tudom, hogy átalakították e már: de szerintem ez a film 3D -ben újból sikereket érhetne el.
Pontszámom: 7

10. Another Year (2010)
Még egy év
IMDb pontszám: 7,3
IMDb Link
Műfaj: dráma

Végezetül egy olyan filmet választottam, amelyik nem annyira elterjedt. Szeretem az ilyen filmeket, amelyik nem annyira felkapottak, nem aratnak nagy kasszasikereket, nem díjazzák őket agyra- főre ... az ilyenek általában jók: és tartalmaznak fontos mondanivalókat. Ez a film ilyen: a nagyszerű alakítások mellett, egy fontos dologra összpontosít: hogyan lehet az életet boldogan és boldogtalanul élni. De főleg boldogtalanul... A film elég depresszív hangulatú. A műfajokhoz betették a dráma mellé a vígjátékot is: ami egyáltalán nem is jellemzi. (ezért gyorsan ki is vettem). A film brit produkció: ezért el kell viselni a british english akcentust. (de amúgy talál a filmhez)
Pontszámom: 9

Ajánlott filmekről van szó. Amiért valamelyikre kevesebb pontszámot adtam az nem jelenti azt, hogy nem érdemes megnézni!
Címkék: , , , , , , , , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban