UFO


Amikor általános iskolába jártam, nagyon érdekelt ez a téma. Néztem az X - aktákat: tudom nem kellett volna, hiszen 16 éven felülieknek nem ajánlott: de tudjuk minél nagyobb szám van a karikában, annál nagyobb a kísértés, hogy megnézze a gyerek. Szerettem: sokat, lehet hogy nem fogtam fel belőle, de az UFO-k azóta kezdtek érdekelni. Minden nap kémleltem az eget (főleg este): hátha felbukkan egy ilyen csészealj. Nem tudtam (ahogy az UFO szakértők nevezik) első típusú találkozást lebonyolítani.



De mi is az UFO?
Az UFO kifejezést eredetileg a katonai repülésben alkalmazták: minden olyan tárgyra értették, aminek még nem volt tisztázva az eredete (pl: ellenséges gép). Később pedig kialakult a jelenleg is érvényben lévő értelme: kizárólag idegen lényt vagy repülő csészealjat értenek alatta.
Sokan nem hisznek benne, részben én sem, mert:
1. hiába van (ma) fejlett technika, mindenkinek van HD fényképezőgépe mobiltelefonba integrálva (mindig kéznél van) : éles és jól kivehető képet, videót nem csináltak.
2. nagyon bizonytalan azoknak a feljegyzése, akik láttak ilyesmit.
3. pár kivétellel nem tettek közzé lezuhant csészealjakról feljegyzéseket, kutatásokat, sem magáról az idegenekről
4. a hamisítás: sokan photoshop és egyéb módszerekkel módosíthatják a kép, videó felvételeket: tele van velük a net: persze akad olyan kép is, amelyeket kivizsgáltak alaposan
... és még sorolhatnám

Én úgy látom, hogy ez az egész história: egy kitalált dolog. Felkapott: hiszen az emberek a misztikum iránti érdeklődése megvan. Szeretik az ilyen dolgokat. Ha látnak valami furcsát az égen, a hiszékenyek azonnal UFO tevékenységre gondolnak: maga a világ tele van furcsa természeti jelenségekkel, sokat közülük még nem elemeztek (pl: gömbvillám).... és persze ott van az a tény is, hogy valóban vannak csészealjak, de azokat maga az ember csinálja, titkosítva. Sok ilyenről hallottunk: és valljuk be, hogy nem lehetetlen. (semmi sem lehetetlen a mai fejlett társadalmunkban). Újfajta repülőket gyártanak és tesztrepülésen vesznek részt a kiképzett pilóták. (de az is lehet, hogy autómatikus vezérlésűek)
Abban hiszek, hogy a világegyetemben van élet : és hiszem azt, hogy még vannak hasonló bolygók, ahol kifejlődött valamilyen társadalom. (vagy kevésbé mint mi, vagy nagyon fejlődött társadalmak) Megeshet, hogy hasonlítanak hozzánk, de az is lehet, hogy külalakjuk más.
... és, hogy egy kicsit bizonyítsam (vay egy kicsit elgondolkoztassam olvasóimat) rátérek a világegyetem témára:


A világegyetemben becslések szerint 100-800 milliárd galaxis található. (de még ez sem biztos)
Csak, hogy képzeljük el: lebontom egyszerűen:
Tehát van 100 - 800 milliárd galaxis (már ez is sok) A galaxis a csillagok, bolygók és már űrbéli anyagok összessége. A mi Tejútrendszerünk is egy galaxis
Vegyünk 1 galaxist, Tejútrendszer: 200-400 milliárd csillag található benne (ezek közül bármelyik lehet Naphoz hasonló) és !!! becslések szerint 100 milliárd bolygó. ... és ez csak 1 galaxis
A matekesek egy kis feladat:
Ha 1 galaxisban 100 milliárd bolygó van, 800 milliárd galaxisban mennyi van?
Persze az eredmény nem valós, hiszen  a Tejútrendszerünk nem a legnagyobb: ezért több milliárd galaxis van, amiben jóval több csillag és bolygó található. Azt sem kell elfelejteni, hogy mindezek a számok csak feltevések: nem tudunk pontosan semmit: ezért is érdekel mindenkit ez a téma. Nem tudjuk... pedig elég fejlettek vagyunk. Talán nem is lehet kiszámítani, mert lehetetlen: azért is, mert folyton szűnnek és születnek csillagok, bolygók: maga az univerzum egy nagy kérdőjel.
Lehet valakit untattam ezekkel a szörnyű nagy számokkal, de azért tettem, hogy valamennyire képzeljük el az univerzumot. Nem csak mi vagyunk: lehetetlen az, hogy csak itt jött létre élet.

Ez a kis bevezető után (figyelmeztetés: ez hosszú cikk lesz) áttérhetünk a lényegre.
A következőkben leírom az ufókról szóló feljegyzéseket, dolgokat: Látni lehet majd, hogy a roswelli eset kivételével semmi konkrétum nincs: csak feltevések...

A paleasztronautika képviselői szerint a földönkívüli lények rég óta látogatják bolygónkat. Ők úgy látják, hogy a Biblia, Véda, Rámájana, Popol Vuh (maják szent könyve) és a Mahábhárata -ban szóló istenek földreszállása, valójában nem mások mint ufólátogatások. Ez persze egy nagyon elvont elmélet: akik hisznek Istenben és a szentekben felháborodásra késztette őket. Ennek ellenére az elmélet jelen van, és vannak követői is : mint pl: Zecharia Sitchin és Erich von Däniken. Utóbbi 26 könyvet írt a témáról, 2002-es könyvének a címe: "Az istenek űrhajósak voltak" Akit érdekel rákattinthat a nevükre: betettem a wikipédián elérhető leírásukat. (angolul)
Egyes furcsa jelenségeket egyes szerzők UFO jelenségnek tartják. 1917 október 13: Fátimai Jelenség
Videó róla: http://www.youtube.com/watch?v=JO4OWql-DDM
az a helyzet, hogy azóta zarándokhely lett: sokan hisznek benne. Röviden arról van szó, hogy 3 pásztorgyereknek megjelent Szűzanya. 6 jelenséget tartanak számon.
A két világháború között úgy vélték, hogy a Naprendszerben más bolygók is lakottak lehetnek. (pl: a Mars) Az űrkutatás fejlődésével ez a feltevés már nem állta meg a helyét.
1930-as években H. G. Wells kitalált sci-fi regényében (Világok harca) lévő dolgokat sok ember elhitte: és volt rá eset. hogy elköltöztek emiatt.
A háborúk alatt megnövekedett az UFOk iránti érdeklődés: azért is, mert sok ember látott azonosítatlan tárgyakat. Ezek az ember által készített repülő szerkezetek voltak. Valljuk be: ezekben az időkben az aeronautika robbánásszerűen fejlődött. Új gépeket terveztek, van amelyiknek különös alakja volt: és persze sokan azt hitték, hogy földönkívüli járművek. (pl: U2 Dragon Lady felderítőgép: igen innen kapta a nevét a híres U2 zenekar is)
Ezekben az időkben történt : máig az egyik legvitatottab Összesküvés -elmélet egyike: a roswelli-eset.
1947 július 2-án egy azonosítatlan repülő tárgy lezuhant a város külső részén. Július 8-án a RAAF bejelentette, hogy egy UFO és négy földönkívüli testet találtak a becsapódás helyén. A következő napon az Egyesült Államok Légiereje bejelentette, hogy nem ufóról van szó, hanem egy metorológiai léggömről.
Feltevések szerint, a földönkívülieket elszállították az 51 körzetbe és felboncolták őket.

Az újságok felkapták az ügyet.





Rengeteg film készült az ügyről... sajnos a Youtube mint tudjuk bizonytalan: bármikor letörölhetnek bármilyen videót: de remélem ez a dokumentumfilm fennmarad:



Az 50 perctől: videófelvétel látható a boncolásról!!!
A teljes történet elérhető ezen a honlapon: http://www.roswellfiles.com/ (persze, hogy egy külön honlapja van)
Az igazságot nem én fogom most bejelenteni: lehet hinni benne, vagy szkeptikus is lehetsz. Az biztos, hogy mi sok minderől nem tudunk, elhallgatnak előlünk dolgokat: csak néhány dolog szivárog ki ezekből.
Érdekes cikkek az esetről: 
http://www.roswellufotours.com/ (ez egy kis turisztika)

Érthető, hogy az incidens után Roswell városát elkezdték látogatni. Akik hisznek, vagy szeretik az ilyesmit gyakran meglátogatják: fesztivál is van The Roswell Festival néven. 
Itt van a múzeuma:


Az ufókutatásokat kezdetben főként állami támogatásból, mára főként magánszemélyek adományaiból finanszírozzák. A tény az, hogy az elméletre mindeddig egyetlen konkrét bizonyítékot sem sikerült találni.
A téma azonban szerintem megmarad: és sok embert fog még foglalkoztatni. Legfőképpen azért, mert ahogy már említettem: a világegyetem végtelen: megszámlálhatatlan csillag, bolygó található : és, hogy nincs földönkívüli élet képtelenség. Itt van ez az UFO és erre támaszkodnak. El kell gondolkozni: és fel kell készülni arra, hogy valamikor szembekerülünk egy másik civilizációval. És akkor mit fogunk csinálni? Ez jó kérdés... mindenki szalad majd amerre lát, elpusztítanak minket, vagy ha esetleg lemaradottabbak, mi fogjuk őket?
Ufókat a világ minden táján észlelnek. Sok weboldal erre specializálódott. Pl: a magyar ittvannak.hu (klikkelj rá), lehet böngészni: a videókat általában a Youtube letiltja: ezért ritka az olyan, hogy tudunk még nézni is valamit.
Tele van a Youtube : csak be kell írni: ufo captured, ufo over ... (valami hely) stb 
Én eddig nem találtam egy jól kivehető videót sem: nem hinném, hogy nem lehetne: ma már minden HD, a telefon is: ilyen rossz felvételeket amiket látunk : nem tekinthetőek bizonyítékoknak: de ettől függetlenül, lehet vannak köztük módosítatlan , hihető felvételek.
Magyarországra is berobbant a téma a 80 években: a Magyar Televiziónak volt is egy műsora: Déri János vezette, címe pedig: Nulladik típusú találkozások.
Érdekes a cím. Kapva az alkalman felsorolom a találkozások lehetséges formáit: 

Első típusú találkozás: az ember egy nem emberi civilizáció valamely jelét észleli (rádióüzenet, fényjelek, távoli objektum, stb.).
Második típusú találkozás: az ember észleli egy nem emberi civilizáció alkotta eszköz mozgását, működését, de a részletek nem kivehetőek, és a lényekkel nem kerül kapcsolatba.
Harmadik típusú találkozás: az ember közvetlen kapcsolatba kerül más civilizáció lénye(i)vel. A kétoldalú kapcsolat mindkét oldal fizikai jelenlétén alapul.
Negyedik típusú találkozás: a kapcsolatfelvételt nem az ember kezdeményezi, és akaratán kívül történik meg, melyre többnyire nincs befolyása.
A szakma utólag vezette be ezt és a következő kategóriát az esetfeldolgozások utólagos elemzése alapján.
Ötödik típusú találkozás: szintén utólagos kategória, mely azokra a nem ember által kezdeményezett kontaktusokra vonatkozik, melyekben az embert a lények saját, akár genetikai kísérleteikre használják, szövetmintát vesznek, de az emberi lény többnyire tehetetlen résztvevője az eseményeknek.
Nulladik típusú találkozás: a fentiek mintájára bevezethető kategória, az ember önmaga ismeretlen képességeivel való szembesülését értjük alatta.
Ezzel pedig egyben megmagyaráztam Déri János egykori műsorának címét is:

Lehet valaki emlékszik még a műsorra (aki élt akkor, én nem): egyetlen fennmaradt videó (youtubon)


Én szeretnék egy harmadik típusú találkozást egy földönkívülivel. Érdekesnek tartom: mindig is érdekelt a szokatlan, a felfedezetlen dolgok. Elbeszélgetnék vele (ha tudna persze a nyelvünkön) és innék vele egy sört. Hogy nézne ki? lehet, hogy úgy, ahogy most is a köztudatban van : kicsi, vékony, hosszúkás test, nagy és hosszú fej, nagy szemek. Ha jól megfigyeljük, olyan hüllőtípus. De lehet, hogy egy másik civilizáció (aki meglátogat) pont úgy fog kinézni, mint mi... talán köztünk él: lehet az egyik barátom az: egy kicsit furcsán is viselkedik az utóbbi időben. na de ez már egy film, amit nemrég néztem meg.

Nem tudunk konklúziót vonni: voltak találkozások vagy nem. Ezért inkább befejezem... és zárom soraimat az X -akták egyik szlogenjével:

"Az igazság odaát van"

Felhívás: ez a bejegyzés csak informatív jelleggel bír: azért írtam, mert némileg érdekel a dolog: pontosabban a földönkívüli élet : és nem az, hogy itt meg ott láttak csészealjakat. Az igazságot mindenki derítse ki magának. (ha tudja)

Címkék: , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban