Megújult a Honfoglaló

De ennek most nem örülök.


Régebben rendszeresen játszottam rajta: jó kis tudásalapú játék volt mostanáig. A lényege az volt, hogy kérdések helyes megválaszolásával foglalj el minél nagyobb területet. (Európa vagy Magyarország térképéből)
Sokan játszodtak rajta: ismerkedni is lehetett: játék közbe, vagy a közös chaten.
Én azt hittem, hogy ez a játék meg fog maradni olyannak, amilyen volt: de nem ez történt. Tegnap bejelentkeztem: kedvem volt egyet játszani... de egy kicsit elszönyedtem. A magyar honfoglaló tulajdonosai úgy döntöttek, hogy eljött az idő: kell egy nagy újítás. De miért is? Hiszen amikor én fel-fel lépegettem, mindig voltak rajta emberek (nem is kevesen). A játék a tudást mérte: különböző rangokat lehetett elérni: minél okosabb voltál , annál több JEP -et gyűjtöttél: sajnos minden ilyen tudáslapú rang és szintnövekedési egység átalakult a szokásos XP- vé. És nem csak ez a problémája.

Nézzük milyen volt a Honfoglaló egykoron: és bemutatom a mostani gyors hanyatlását:


Sokan nem tudják, de ez a játék magyar fejlesztésű: 2002 augusztusában indult útnak: és hatalmas sikere volt. A játékot Bihari Attila találta ki 1999-ben. 
Az évek folyamán a külsején változtattak ugyan, de a játék menete és maga amiért jó: megmaradt. 

Így nézett ki egykoron. (képek forrása: google images)

2006 táján

Mostanáig így nézett ki: legideálisabb ez volt


Videó róla:

és ez lett belőle:


Hihetetlenül borzalmas: gyerekeknek elmegy, de a honfoglalót általában felnőttek játszodták.
Az új felület negatívumai:
- nem lehet kinagyítani: az egész játékot egy kis részen kell lebonyolítani
- zavaró, hogy nem lehet átlátni az egész oldalt (kell görgetni)
- a reklám játék közben is be-belibben: és nem is kicsi: egy jó nagy plakát
- nem tudásalapú már: a lényege, hogy minél több xp szerezz: ezt pedig a játékok számával is beszerezhető. Tehát ha van egy ember akinek sok az ideje: az élre kerülhet, hiába nem válaszol helyesen a kérdésekre
- a kis manók (nem nevezhetem katonáknak) ide-oda ugrálnak mikor kiválasztassz területet, vagy megtámadsz (támadnak) valakit.
- nagyon leegyszerűsödött és el- gagyisodott (ez a szó jutott most róla eszembe) Egy szar játék lett: sajnálom, pedig igazi rajongója voltam.
- játék közbeni chatelés pedig nagyon kényelmetlen: talán lehetetlen is.
- nincs kicsiknek (Junior) játékmód
... és még sorolhatnám. 

És ami a legborzalmasabb: ez a kinézet és az egész minden: egy facebook játéktól vették át:
Pont ugyanaz: gondolom megvették a licenszet, de akkor is. A webcímet meg kéne változtassák triviador.hu -ra: mert semmi köze a régi , jó honfoglalóhoz.
A játék (az igazi) annyira sikeres volt egykoron, hogy más országokban is megjelent: és náluk még megmaradt a régi külső:
stb

Számomra a magyar honfoglalónak vége: lehet, hogy áttérek a románra vagy a németre.

A hivatalos facebook oldalán sokan írnak negatív megjegyzéseket: senkinek sem tetszik, de a honfoglaló csapata számba sem veszi a véleményeket: kijelentette, hogy a régi külsőt nem fogják visszaállítani.
Néhány megjegyzés (nevek nélkül):

  • Hát! A régi sokkal jobb volt! Kár, hogy Önöket nem érdeklik a vélemények!!!!!!!!!!!!!
  •  Nagyon bonyolultan, túlcicomázott és zsufolt a kép , a játék így nem élvezetes , a hang katasztrofálisan rossz. A régi már nem létezik? Tehát választási lehetőség nincs?
  • Könyörgöm vissza a régit!!! Ez szerintem nagyon rossz lett, már ne haragudjatok meg.  Jó pár éve játszok a játékkal, és egyik kedvenc játékom lett. Volt pár újítás eddig is, de ilyen szintű átalakítás még nem volt. Egyrészt azért, mert olyan mintha a nulláról kezdeném, az összes eddigi eredményem eltűnt, másrészt minek ez a sok felesleges újítás, például XP stb.?? Túl lett bonyolítva az egész, és valahogy ezt nem tudom élvezni úgy mint a régit, sajnálom nagyon... 
  • Szerintem túl sok baj van az új Honfoglalóval. Miért nem veszitek ezeket észre? Nem is akarjátok észrevenni? Aki direkt azért vett Honfoglaló társasjátékot, hogy a Honfpengőt a játékban felhasználhassa, az az átállással elvesztette azt. Miért veszitek el játékban a csetelés lehetőségét. Van elég játékom, benne vagyok a ranglistán az első százban, mégse tudok köszönni azoknak, akikkel játszom. A régi honfin se voltam sose letiltva. Miért nem oldottátok meg a zavartalan fórumozás lehetőségét. Sokan barátokat szereztek az oldalon, baráti társaságok alakultak ki, azoktól elvettétek a lehetőséget. Az index erre nem alkalmas, nem is függ össze olyan szorosan a játékkal. Mért nem lehet levelezni, privizni? Zala és Baranya megyében a várak alja le van vágva, először azt hittem, hogy büntetésből kisebb a váram, mint másoknak, de kiderült, hogy azokban a megyékben csak félvár jár. Mért nem lehet nagyítani a játékfelületet. Én itt is játszom a Triviadoron, de itt mindig jut nekem teljes vár, sőt azt is látom, hogy négyszázas, vagy kétszázas megyét támadok, ott olyan pici, hogy nem vehető észre a különbség. A nyereményjátékoknál 3 is ugyanarra az időpontra esik.
  • mikor lehet licitálni a régi honfoglalóra?
Hivatalos facebook oldal: https://www.facebook.com/honfoglalo
Hivatalos Oldal: http://honfoglalo.hu/

R.I.P.

CSATLAKOZZ, HA NEKED SEM TETSZIK:
https://www.facebook.com/VISSZAAREGIHONFIT


Címkék: , ,

16 megjegyzés:

  1. Egyetértek! Az imént próbáltam játszani, rá kellett kényszerítenem magam, hogy kibírjam a végéig! :( percenként kellett visszalépegetnem. És ami még felháborító a leírtak után, órákat kell várni a következő játékig?!!!! Ez felfoghatatlan. Alapítók: Miért tettétek tönkre? Vagy miért hagytátok, hogy mások tönkretegyék? :(

    VálaszTörlés
  2. Csak annnyit tehetünk, hogy nem játszunk rajta. így majd idővel megszűnik. Sajnos a véleményünket (honfoglaló hivatalos facebook oldalán elég sokan írnak) nem veszik számba. nem tudom, hogy ki vette át az irányítást, de biztos valaki más a tulajdonos, aki szerződést kötött azzal a facebookon működő triviador -al. de nemtudom pontosan, mert nem nyilatkoznak ez ügyben...

    VálaszTörlés
  3. Nem szeretem !!!!! Meg a facen is van egy oldal "vissza a regi Honfoglalot" ! LIKE igen kerjuk vissza az ujat UTALOM UTALOM !

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok, ez szép volt!
    Ismét sikerült valamit, ami jól működött tönkreverni.
    Ez az új Honfoglaló egy gyalázat.
    Felháborító a nemtörődömségük a kérdésben.

    VálaszTörlés
  5. Csak egyetérteni tudok:) Annyit tehetünk, hogy nem játszunk rajta: ezér majd a látogatottság hiányában majd nem lesz jövedelmező nekik és eltűnik a süllyesztőben. Amiért a rajongók hozzászólásait nem veszik figyelembe ezért nincs mást mit tenni. Esetleg majd valaki (rajongók köréből) egy új honfoglalót csinál. (nemtudom mennyire lehet ezt megvalósítani)
    Ami jó azt tegyük tönkre! Ezt csinálták. Sajnálom a rajongókat.

    VálaszTörlés
  6. A facebook az a honfoglalot meggyalázók szerint (a régi jól műkődőt egy hulladékra felcserélni) tényleg (DEMO VERSION!) mindent megér? A honfoglaló ötletét is ugy lopták a századforduló játékból. Ez egy utolsó gerinctelen féreg társaság, nincs min meglepődni.

    VálaszTörlés
  7. A facebook az a honfoglalot meggyalázók szerint (a régi jól műkődőt egy hulladékra felcserélni) tényleg (DEMO VERSION!) mindent megér? A honfoglaló ötletét is ugy lopták a századforduló játékból. Ez egy utolsó gerinctelen féreg társaság, nincs min meglepődni.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem visszafejlődött az egész -.- sz*rt se ér. Kéne egy másik néven csinálni valakinek egy kvízjátékot ami hasonlít a régihez.Ja és az a leg idegesítőbb feltöltöttem a régi honfoglalóat telefonról és a semmibe ment a pénzem.

    VálaszTörlés
  9. Tipikus Magyar üzletszellem elhúzzuk a mézes madzagot aztán mire mézet is kapnánk beintenek

    VálaszTörlés
  10. Valahogy meg kéne szerezni a forráskódokat a conquiztador.fr oldalról és lemagyarítani mert ez ami most van egy nagy FOS.

    VálaszTörlés
  11. egy rakás szar ez az új fos!!!!!!!

    VálaszTörlés
  12. Már nem az! Egy új 2015-os frissitessel sok mindent kijavitottak a listadob levobol. Nezzetek utana. /az uj grafika alapja megmaradtak, de tortent ott is valtozas :)

    VálaszTörlés
  13. A régi honfinak volt egy filingje!A "családom" volt!! Ott velem együtt örültek, búslakodtak, yókat nevettek a marhaságaimon.Barátokra leltem, yó társaságra, volt hova "haza járni". Azzal hogy megszüntették a régit, valami meghalt körülöttem!! Hiányzik! Ez ami most van, hideg, rideg, unalmas. Ritkán benézek, hátha meglepnek a "családommal" és Üdvözölhetek mindenkit a fedélzeten! maskura67

    VálaszTörlés
  14. Szervusz Zoltán!
    Teljes mértékben egyetértek a fentiekben leírtakkal és köszönöm szépen, hogy ilyen szépen összefoglalva megosztottad velünk a gondolataidat.
    Szeretném viszont megjegyezni -és félreértés ne essék, nem bántásnak, inkább jó tanácsnak szánom-, hogy amennyiben nyilvános fórumokon vagy saját blogban közölsz gondolatébresztő cikkeket, sokkal jobban oda kellene figyelned a helyesírásra.

    Radványi Ákos

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban