Street View Zilah

     Már említettem a korábbi bejegyzésemben, hogy a Google egész Romániát feltérképezte, bárhol navigálhatunk virtuálisan: a kisebb falvak is elérhetőek lettek, sőt még a fontosabb úthálózatok is. Ha unatkozunk bármikor megnézhetjük pl: hogy mit látunk ha el akarunk menni Nagyváradig.
A képek elég frissek. 2012 nyarán készítették, valamint találunk októberi felvételeket is néhol. (amikor a google kocsi Bulgáriából visszautazott csinált még néhány felvételt a biztonság kedvéért)
Előnyös ez nekünk? Igen: hiszen nyáron a legalkalmasabb a Steet View elvégzése, hiszen ilyenkor még a legocsmányabb települések is megszépülnek a zöld természet miatt. Sajnos nem mindegyik országban végezték el jó időben a felvételeket. Magyarország felvételeit télen (nem mindegyiket) készítették: elég kopár minden, és barátságtalan.
Akit érdekel: rákattint a google maps honlapra: https://maps.google.ro, megjelenik a műholdkép. Megkeressük azt a települést ami érdekel, és benagyítunk egy utcába (nem mindegyik utca elérhető: a főutakat próbáljuk ki először). A sárga kis emberke ikonnal is ugyanezt tudjuk elérni. (az utcára húzzuk az emberkét)
Zilah : végigutaztam virtuálisan: nézzem meg, mert kíváncsi voltam, hogy észreveszek valami érdekeset, valami vicceset? Nem nagyon találtam (máshol lehet kapni pl: pisilést, örömlányok az utcán, verekedések, rablások stb), de néhány képet azért beillesztek:


A Meszesről a város látképe


Úgy látszik az RMDSZ -t (Romániai Magyar Demokrata Szövetség) a Google cenzúrázta.


És megérkeztünk ... a városkámba. Elég tűrhető


A bácsi nem bírja felfogni, hogy mi az a szerkezet a kocsi tetején


Nyár. Július... jaaaj mennyi dinnye: de miért a benzinkút előtt árusítják?


Van néhány dolgos ember is. Hőség van, de dolgoznak keményen.


Személyi jogsértés elkerülése végett a Google elhomályosítja az emberek arcát és a közlekedési eszközök rendszámtábláját. Gondolom megtetszett a programnak a csaj és sajnálta ezt a szépséget elcsúfítani.


A Silvania áruház tükröződésében jól kivehető a Google kocsi. A járókelő meg biztos azt gondolta abban a pillanatban: hogy mi a pöcs ez?


Viszonylag elég ronda a város, de így a nyári napsütésben elég tűrhető a központ.


31 fok. 


Nézd csak Géza: milyen kocsi ez? Mit akar? Ez valami CIA lehet, földönkívüliek feltérképezik az új otthonukat.


A központi park felújítás alatt: megnyugtatom kedves olvasóimat: hogy még most sem fejezték be!


Itt már nehezebb dolga volt a programnak. Ennyi embert nem volt képes elhomályosítani.


Már vagy 20 éve épül a SF. Vineri katedrális. Amúgy a képek minősége olyan jó, hogy még háttérképnek is simán elmegy.


Anti Basescus minimalista graffiti


Ez a Mihai Eminescu utca putrija. Az a kocsi nem látta, hogy nincs arra jó út: most minek???


Lószar a főúton


Megörökítettek egy büntetést is. (Hotel Porolissum előtt)


Jó helyen parkolsz!


Végezetül meg: ugyan nem Zilah, de megemlíteném, hogy virtuálisan ellátogathatunk a közelben lévő Porolissum - hoz is! Csak vigyázat elég rossz az út!

Néhány dolgok kivételével Zilah elég jól van feltüntetve: tűrhető: úgyhogy örüljünk. (már aki örül ilyesminek) Nem gondolunk bele, de ez a lehetőség, hogy már Romániában is Full-on van a Street View sok előnyhöz juttathatja az országot. Gondoljunk csak bele, sok külföldi azt gondolja az országról, hogy elmaradott: sokan azt hiszik, hogy nem lehet kapni itt ennivalót. Nagyon szomorú bejegyzéseket olvastam az interneten (fórum hozzászólások). Így legalább meglátják, hogy Románia egy kicsit visszamaradott ugyan, de azért kezd felzárkózni a többi fejlett országokhoz. Vannak jó utak: és nincsenek veszélynek kitéve. Merem állítani, hogy az ország, ha mi nem is vesszük észre, de évről - évre fejlődik. Természeti adottságaink vannak: szép helyeink úgyszintén, történelmünk stb... és persze barátságos emberek. Legyünk büszkék hazánkra! (legyen ez a befejező mondatom)

A képeket ki lehet nagyítani: ha ráklikkelsz: előbukkan az integrált galéria néző. El is lehet menteni, ha valaki úgy gondolja. (minden bejegyzésben szereplő képekre érvényes)


Címkék: , , , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban