Burnout Paradise

     

     Néha játszok, ha unatkozok... felteszek egy játékot: általába hamar megunom őket, azonban vannak olyan játékok amelyekre rákattanok. Az egyik ilyen volt pl: a Call Of Duty sorozat, vagy a NFS Underground széria, Max Payne, Mafia és persze a Fifa.
     Rég nem játszottam autós játékon, ezért gondoltam tegyek fel egyet: kerestem és kerestem: és feltettem a Burnout Paradise The Ultimate Box játékot... és valóságal leesett az állam.Ilyen jó autós játékot rég nem játszottam (talán soha). Izgalmas, tökéletes grafika, jó zene, könnyű kezelhetőség. A grafikáról annyit, hogy nekem nincs nagyon erős gépem: van a laptopomban egy Nvidia Geforce 310m 1 GB dedikált videókártya: nem a legjobb: olyan közepes. Ennek ellenére ez a játék maximumon megy: akadás nélkül. Nagyon jól optimalizált játék: és a 2009 -es évhez képest: szerintem ma is megállja a helyét. Sokan (fórumokon) azt vallják, hogy eddig még nem találkoztak ennél jobb, izgalmasabb és ennyire optimalizált játékkal. Hihetetlen, és aki egy kicsit is szeret autókázni gépen: annak ajánlom. Az EA megint egy nagyot alkotott :)
     A zene: van vagy 100 zeneszám: zseniális. Ami nagyon meglepett, hogy közötte van (kb 10) klasszikus zene is (Verdi, Vivaldi) Szerintem ez nagyon fontos azért is, hogy ily módon támogatják valamilyen szinten a kulturát. Ismerjük már meg ezeket a nagyszerű zenészeket: hiszen amiket alkottak hihetetlen. Így az a 10 éves gyerek aki játszik épp a Verdi hallatán megismeri valamennyire és majd ha hallja mégegyszer, azt fogja mondani: mna ez a Vivaldi. Passzol a játékhoz? Nagyon is: szerinem. (nemcsak dubstepre és rockra lehet versenyezni). A zene tehát kiváló!!!
     A játék lényege abban áll, hogy a kitalált Paradise City -ben autókázol: és küldetéseken kell résztvegyél. A küldetések a térképen vannak feltüntetve: kék, sárga, piros, barna körökkel. Oda autókázol és megnyomod egyszerre a felfele-lefele nyilat: a küldetés elindul: amelyek elég változatosak: verseny, el kell jutni egy célhoz (missziós kocsik jönnek beléd, próbálnak Taken Down -olni), bonusz szerzés (ugrások, boost, drift-el lehet pontokat szerezni) és speciális küldetések. Autókat vagy ad néha a küldetés: vagy szól a rádióba a bemondó, hogy a Paradise City utcáin ezt meg ezt a tipusú autó fordul meg: ilyenkor ha taken down - od (kiszorítod az útról, hogy széttörjön az autó) autómatikusan a garázsba vog kerülni, ahonnan kiveheted és megjavíthatod: a javító állomásokon. (nem kell hozzá semmi pont) A térképen még lehet találni töltőállomásokat, ahova bemész a nitród maximumra növekszik. Annyi az egész, hogy rombolj, tegyed tönkre az ellenfél kocsijait: mindezt nagy sebességgel. (van amikor nem is látom az utat: de ennek ellenére nem akadozik) A másik lényeges dolog: hogy válthatunk motorkerékpárra is (van Paradise Cars és Paradise Motors), igaz, hogy nem lehet vele nitrózni, meg elég könnyen összetöröd magad, de érdekes. Az összetört kocsikat kisfilmekbe levetíti: nagyszerű: ez is a lényege a játéknak: nagyon jól szimulálja, hogy a kocsik egy adott balesetben milyen töréseket szenved. (van 1 küldetés típus is, amelyben más kocsikat kell összetörjél (Take down -olj) A többit fedezd fel magad: megéri!

Egy kis leírást találhatsz a játékról a wikipedián: http://en.wikipedia.org/wiki/Burnout_Paradise

Minimum: Pentium 4, 2,8GHz, 1GB Ram, DirectX 9.0c: 128Mb (de ajánlott dual core -os proci, egy közepes videókártya és 2 GB Ram- simán elfut)

Megyek vissza autókázni


0 comments:

Megjegyzés küldése