SAW (Fűrész) 1-7

   
     Rászántam magam, hogy végignézzem ezt a nagysikerű horror filmkollekciót. Sokan nem tudják végignézni, mert eléggé brutális. Nincsenek benne ijesztegetős hanghatások, nem jelenik meg minden percben egy szörny, hogy rádhozza a frászt. Konkrét, nem csűrik - csavarják a történetet. Összesen 7 Saw rész van és mindegyik egybefonódik. A nagy sikere abban rejlik, hogy nagyon jól meg van rendezve. A kínzások, a vér, a vágások és minden brutális cselekmény nagyon realisztikusan van bemutatva.



Nem fogok minden Saw filmet elemezni, mert értelmetlen lenne. Összefoglalom: van ez a bábfigura (általába biciklizik), van egy disznófejű alak, aki beszerzi a zsákmányokat (ember) és van a főnök akit kirakósnak neveznek. A disznófejű alak mindig változik a részek alatt. Van aki meghal és emiatt valaki más lép e szerepkörbe.
Az alap ideológiája a filmnek, hogy légy tisztelettudó, ne verj át másokat, sőt egyik episzódban a cigarettázó egyént is bűnösnek kiálltják ki. Aki rossz dolgokat tesz az a kirakós játékába kerülhet. A film a játékon alapul...egy brutális játék. Általába az emberek meghalnak elég undorító módon, azonban az a kevés aki megússza az a kirakós nyomdokaiba lép. Ezek az emberek nem értékelték az életüket, a teszt után viszont hálásak lesznek a kirakósnak, hogy felvilágsította őket. Hálásak lesznek hogy élnek.
A próbák között szerepel olyan pl: hogy le kell vágd a saját lábadat, hogy a teszten átmenj, vagy egy élő társad hasából ki kell venned a kulcsot, amivel te megmenekülhetsz. A kirakós John Kramer (Jingsaw) akit Tobin Bell alakít a Saw 3 -ban meghal ... de a film folytatódik, hiszen sok követővel rendelkezik. A többit azonban mindenki fedezze fel maga, érdemes végignézni: 18 éven felülienken!


1. Saw (2004)
Rendező: James Wan
IMDb értékelés: 7,7


2. Saw II (2005)

Rendező: Darren Lynn Bousman
IMDb értékelés: 6,6

3. Saw III (2006)
Rendező: Darren Lynn Bousman
IMDB értékelés: 6,1

4. Saw IV (2007)
Rendező: Darren Lynn Bousman
IMDB értékelés: 5,8

5. Saw V (2008)
Rendező: David Hackl
IMDB értékelés: 5,7

6. Saw VI (2009)
Rendező: Kevin Greutert
IMDB értékelés: 5,9

7. Saw VII (2010) (Saw 3D - Final Chapter)
Rendező: Kevin Greutert
IMDB értékelés: 5,5

Mit tennél meg azért, hogy megmentsd az életed? Készülj egy idegborzoló utazásra a terror legsötétebb bugyraiba. A megháborodott szadista sorozatgyilkos áldozatait megszállottan az élet értékére akarja megtanítani úgy, hogy erkölcsileg szilárd embereket rabol el, és hátborzongató játékra kényszeríti őket, melynek tétje a saját életük. Az áldozatok mindegyikének képtelen döntési helyzetekkel szembesülve kell megküzdenie azért, hogy visszanyerje életét, vagy ellenkező esetben belehaljon a próbálkozásokba.


Címkék: ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban