Call Of Duty


     Néha szeretek játszani: ha unatkozok és ha az időm engedi... belemerülök a játékok világába. Mindenki szeret játszani. Jó elfoglaltság, csak az a baj, hogy egyes játékokat olyan nagyszerűen megcsinálnak, hogy azon veszed észre magad, hogy napokig nem eszel csak lövöldözöl. Velem persze még nem történt ilyesmi. Nem vagyok az a nagy játékfüggő: de a jó játékok néha lefoglalnak. Nem játszok akármit. Legyen érdekes és ami még fontos, hogy egyben értelmes is. Szeretem, ha egy játék a valóságot veszi alapul, ily módon megtanulsz néhány dolgot akarva akaratlanul. Ami még a játékok mellett szól, az, hogy nagyon könnyen elsajátíthatod a nyelveket. (magyarosítás kizárva)
     A Call Of Duty sorozat ilyen. A II. Viláháborúban játszódik (1,2) : teljesen átéled a háborús hősöket. A Black Ops - ig játszottam, az utóbbiakat már nem sikerült átélnem. A véleményem ezekről az alábbiak:


1. Call Of Duty


2003 -ban jelent meg. A játék maga jó: élménydús. A grafikája azonban a mai igényeket tekintve eléggé gyatra. Ennek ellenére szerintem érdemes végigjátszani. HD-ben sajnos nem játszható.

2. Call Of Duty 2


     A kedvencem. A grafika 2005 -höz képest nagyszerű. Még most is megállja a helyét. A pályák zseniálisak. A hangok nagyon jók. A történet pedig kiválló. Maga a játék egy remekmű. Aki szereti a háborús játékokat annak alapjáték. Talán ez a rész adja át a legjobban a háborús időket. Átéled ... van hangulata. A zenéje pedig nagyon hatásos. Csak jókat tudok róla írni. 2 -szer vittem végig.

3. Call Of Duty World at War (4)


     Erről mit is írjak. A kezdésnél egy kicsit csalódott lettem. Valahogy az volt az érzésem, hogy a játéknak befellegzett. 
A problémák, hogy a 2008 kiadási év miatt, talán szebb grafikát is fejleszthettek volna. Nincs vele gond, de azért mégis eltelt 3 év. Ugyancsak a II Világháborúban játszódik, de mindig az volt az érzésem, hogy egy kicsit mintha eltúlozták volna. Maga az érzés valahogy nem jött át. Ami a legnagyobb problémám volt, hogy amikor lelősz egy embert az majdnem teljesen szétlocccsan. Először azt hittem, hogy csak viccelnek, de nem: egész idő alatt ez a hatás megvolt. Nem értem miért nem maradtak meg a realisztikusságnál. Ami még zavart az a túlzott dinamizmus. Nem mondom, hogy egy játék ne legyen ilyen, azonban egy háborús játék legyen egy kicsit logikai is. Tudjál stratégiát kieszelni, elbújni stb. Eléggé zavart az is, hogy néha mind lőttem az embereket, de azok mind jöttek és jöttek ... lőni kellett egész végig. Counter Strike - hoz hasonlítanám. A lényeg a lövésen van. A többi szerintem rendben van, a történet és maga a játék teljes egészében (a kis problémáktól eltekintve) remek.

4. Call Of Duty : Black Ops


A hidegháborúban és a vietnámi háborúban játszódik. A grafikán van a hansúly: persze érthető is, hiszen 2010-et írunk.

5. Call Of Duty: Modern Warfare


     És az új sorozat, ami már a napjainkban és a jövőben játszódik.
Nekem a játék a múlt háborús eseményeit vegye alapul: az volt az igazi COD. Ez a jövő, meg a repülő masinák, lézerfegyver stb nekem sok. Nem szeretem az irrealisztikus játékokat, ezért hagytam abba. (de persze biztos van aki szereti, annak ajánlom mindenképp) Grafika kitűnő, játékmenet rendben, élmény pedig maximumon van. Csak az a baj, hogy itt is a dinamizmuson van a lényeg: lőjjél agyra - főre. Ez az elv már nekem nem tetszik.
    Jelenleg a fejlesztők évente adnak ki egy COD - ot. Egyik évben Black Ops -t, másik évben egy jövőbeli Modern Warfare-t. 


Ennyi volt a véleményem a COD -ról. Próbáltam rövid lenni ... jó játékot.

A megjelenések éve:

Call of Duty (2003)
Call of Duty 2 (2005)
Call of Duty 3 (2006)
Call of Duty 4: Modern Warfare (2007)
Call of Duty: World at War (2008)
Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)
Call of Duty: Black Ops (2010)
Call of Duty: Modern Warfare 3 (2011)
Call of Duty: Black Ops II (2012)


Csak a kedvenc játékjaimról írok majd néha: szóval akit nem érdekel ez a fajta időtöltés az ne ijedjen meg. Ez a bejegyzés csak a véletlen műve. 


Címkék: , ,

1 megjegyzés:

  1. Hey there! I've been following your website for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Kingwood Tx! Just wanted to tell you keep up the fantastic job!

    my blog post Call of duty Black Ops 2 Hack

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban