Leggyorsabb Internettel Rendelkező Országok (2012 -es felmérés)

   
     Az Internet napjaink egyik fontos eleme lett. Mindenki használja: kortól függetlenül. Hasznos ... ezt mindenki tudja. Az internet sebesség nagyon fontos: hiszen nem mindegy, hogy milyen erős. A gyorsaságát Mbps -ben mérik: ez szolgáltatótól eltérő lehet. Sokan végeznek kutatásokat az ügyben, hogy melyik országban lehet a leggyorsabban netezni. A legutóbbi (2012 november) kutatások alapján a top 10 leggyorsabb Internetkapcsolattal rendelkező országok a következők:


10. Bulgária (Bulgaria)
Internet Sebesség: 27.9 Mbps
Évenkénti növekedés: 17%
Több mint 60% az ország internetfelhasználóinak rendekezik LAN hálózattal. Általában optikai szállal rendelkeznek.

9. Magyarország (Hungary)

3G- HSPA lefedettség T-Mobile

Internet Sebesség: 28.00 Mbps
Évenkénti növekedés: 15%
91%  a magyar internet kapcsolatnak 2 Mbps feletti a sebesség. Az országban több szolgáltató kínál jobbnál jobb internetethozzáférést (átlagosan 15 dollába kerül hónaponta), többen közülük csomagokkal (TV + Telefon + Internet) próbálják rávenni az embereket a saját szolgáltatásukra.

8. Szingapúr


Internet Sebesség: 28.3 Mbps
Évenkénti növekedés: 36%
Optikai szál itt mindehol van. A lefedettség 99 százalék. Rendkívűl ki van építve az internet hálózat, ezért bárki igényelheti ezt a szolgáltatást.

7. Belgium


Internet Sebesség: 29.5 Mbps
Évenkénti növekedés: 10%
Egyre feljebb kerül a listán. Az európai komisszió nemrég kiáltotta ki az országot Európa vezető nagy sebességű internettel rendelkező országának. Minden bizonnyal az internet itt a legrugalmasabb.

6. Svájc (Switzerland)


Internet Sebesség: 29.9 Mbps
Évenkénti növekedés: 25%
88 százaléka az internettel rendelkezőknek 2 Mbps nagyobb kapcsolattal rendelkeznek. 38 százalékuk pedig több mint 8 Mbps- el. Az ország többek között nagyon fejlett a wireless szektorban.

5. Lettország (Latvia)


Internet Sebesség: 33.5 Mbps
Évenkénti növekedés: 14%
A sebesség nagyon jó, viszont elég drága. A lakosság nagyobb arányban inkább a munkahelyen és közterületeken neteznek: lemondanak a magas ár miatt az otthoni netről. A hálózat optikai szállal rendelkezik. A Lattelecom a legnagyobb szolgáltató az országban.

4. Románia


Internet Sebesség: 38.6 Mbps
Évenkénti növekedés: 15%
40 százalék az internettel rendelkezők között 30 Mbps körüli sebességgel rendelkezik. Az év elején Románia egy kicsit lecsúszott a ranglistán, azonban mára már új rekordot döntött. Az országban rengeteg szolgáltató van: Romtelecom, UPC, RDS-RCS, Nextgen Multimedia Network stb. A kisebb szolgáltatók lehet, hogy jobb netet biztosítanak nagyobb testvéreiknél. Az ár pedig megfelelő a színvonalhoz képest. (világszinten nagyon olcsó) : 5 - 10 euró között mozog. (a kívánt sebességgel változik) Még kiemelném azt is: hogy a gyengébb internet és a nagyon jó internet között mindössze 5 euró a különbség. A mobil internet is rohamosan fejlődik. Főleg ebben az évben a 3G-s hálózatok elterjedtek országszerte. A nagyobb telefontársaságok már mindenhol biztosítanak internet lefedettséget. (Vodafone, Orange, Cosmote, Zapp) Amit még megemlítek az a Digi Mobil Internet, ami a piacon a legolcsóbb mobilnettel rendelkezik. Mindössze 3 euróért: 7.2 Mbps -s mobilnet, a modem pedig ingyenes.
Kijelethetem, hogy a világon ár és teljesítmény függvényében Románia lenne a toplista első helyezettjén. Ilyen olcsó havidíjjal rendelkező... és ilyen kiemelkedően gyors netet (az árhoz képest) nem találsz a világon. (Románia internethálózatáról bővebben : nemsokára külön bejegyzésként)

3. Japán


Internet Sebesség: 40.5 Mbps
Évenkénti növekedés: 28%
A 90 években még 56 Kbps sebességű hálózattal rendelkezett. Mostanra az egyik legkiterjedtebb és a legjobb internet hatalommá vállt. megemlítendő az is: hogy a mobilnet is nagyon fejlett: a japánok amiért újabban telefonról nézik a tv-t (sok a munka, keveset vannak otthon, sokat utaznak- a telefonjuk mindig kéznél van) : kikövetkeztethetjük, hogy náluk nincs meghatározva, hogy mennyi adatmennyiséget használjanak el (van ahol igen): ha megis van határozva: bőven elég a mindennapi használatra. Ha meglátogatjuk ezt az országot, akkor biztos nem lesz gondunk az internet hozzáféréssel.

2. Dél - Korea


Internet Sebesség: 46.9 Mbps
Évenkénti növekedés: 31%
200-szor gyorsabb sebességű, mint az Egyesült Államoké. 2005-ben már a mobiltelefonok több mint 95 százaléka rendelkezett internethozzáféréssel. A dial-up to broad band network első kivitelezője. Az éttermek és a munkahelyek általában rendelkeznek ingyen Wi-Fi hozzáféréssel.

1. Hong Kong


Internet Sebesség: 49.2 Mbps
Évenkénti növekedés: 11
Sok éven át Dél - Korea büszkélkedhetett az első helyezettel. ez évben azonban kielőzte őt Hong Kong a maga kimagasló technológiájával: Hong Kong Broadband Network (HKBN), az ő “Fiber-To-The-Home (FTTH)” és  “Fiber-To-The-Building (FTTB)” technológia világszinten a legkimagaslóbb eredményekhez vezetett: 1Gbps sebességet biztosít.Az Amerikai Egyesült Államok csupán a 11-dik helyen található a maga 27.1 Mbps sebességével. Itt megjegyezném, hogy nem minden államban jó az internet. Főleg a keleti partvidéken és a nagy városokban érhetőek el ezek az értékek. India nagyon rossz internettel rendelkezik: 116 -dik helyen áll, sebessége 6.9 Mbps.

     Mindenki lemérheti az Internetsebességét az alábbi oldalon: http://www.speedtest.net/ 
A toplistát a Forbes magazin is közzétette. A listát alapos kutatások alapján készítették.

A múlt évi felmérés: Internet eloszlás szerint


Publikálási Év: 2012

0 comments:

Megjegyzés küldése