Leggyorsabb Internettel Rendelkező Országok (2012 -es felmérés)

   
     Az Internet napjaink egyik fontos eleme lett. Mindenki használja, kortól függetlenül. Az internet sebessége: Mbps -ben mérik. Sokan végeznek kutatásokat az ügyben, hogy melyik országban lehet a leggyorsabban netezni. A legutóbbi (2012 november) kutatások alapján a top 10 leggyorsabb Internetkapcsolattal rendelkező országok a következők:

10. Bulgária (Bulgaria)
Internet Sebesség: 27.9 Mbps
Évenkénti növekedés: 17%
Több mint 60% az ország internetfelhasználóinak rendekezik LAN hálózattal. Általában optikai szállal rendelkeznek.

9. Magyarország (Hungary)

3G- HSPA lefedettség T-Mobile

Internet Sebesség: 28.00 Mbps
Évenkénti növekedés: 15%
91%  a magyar internet kapcsolatnak 2 Mbps feletti a sebessége. Az országban több szolgáltató kínál jobbnál jobb internetethozzáférést (átlagosan 15 dollába kerül hónaponta), többen közülük csomagokkal (TV + Telefon + Internet) próbálják rávenni az embereket a saját szolgáltatásukra.

8. Szingapúr


Internet Sebesség: 28.3 Mbps
Évenkénti növekedés: 36%
Optikai szál mindehol van. A lefedettség 99 százalék. Rendkívűl ki van építve a hálózat.

7. Belgium


Internet Sebesség: 29.5 Mbps
Évenkénti növekedés: 10%
Egyre feljebb kerül a listán. 

6. Svájc (Switzerland)


Internet Sebesség: 29.9 Mbps
Évenkénti növekedés: 25%
88 százaléka az internettel rendelkezőknek 2 Mbps gyorsabb kapcsolattal rendelkezik. 38 százalékuk pedig több mint 8 Mbps- el. Az ország többek között nagyon fejlett a wireless szektorban.

5. Lettország (Latvia)


Internet Sebesség: 33.5 Mbps
Évenkénti növekedés: 14%
A sebesség nagyon jó, viszont elég drága. A lakosság nagyobb arányban inkább a munkahelyen és közterületeken netezik, lemondanak a magas ár miatt az otthoni netről. A Lattelecom a legnagyobb szolgáltató az országban.

4. Románia


Internet Sebesség: 38.6 Mbps
Évenkénti növekedés: 15%
40 százalék az internettel rendelkezők között 30 Mbps körüli sebességű. Az év elején Románia egy kicsit lecsúszott a ranglistán, azonban mára már új rekordot döntött. Az országban rengeteg szolgáltató van: Romtelecom, UPC, RDS-RCS, Nextgen Multimedia Network stb. A kisebb szolgáltatók lehet, hogy jobb netet biztosítanak nagyobb testvéreiknél. Az ár pedig megfelelő a színvonalhoz képest. (világszinten nagyon olcsó) : 5 - 10 euró között mozog. (az előfizetői csomaggal változik) Még kiemelném azt is, hogy a gyengébb internet és a nagyon jó internet között mindössze 5 euró a különbség. A mobil internet is rohamosan fejlődik. A nagyobb telefontársaságok már mindenhol biztosítanak internet lefedettséget. (Vodafone, Orange, Cosmote, Zapp) Amit még megemlítek az a Digi Mobil, ami a piacon a legolcsóbb mobilnettel rendelkezik. Mindössze 3 euróért: 7.2 Mbps -s mobilnet, a modem pedig ingyenes.
Kijelethetem, hogy a világon ár és teljesítmény függvényében Románia lenne a toplista első helyezettjén. Ilyen olcsó havidíjjal rendelkező és ilyen kiemelkedően gyors netet (az árhoz képest) nem találsz a világon.

3. Japán


Internet Sebesség: 40.5 Mbps
Évenkénti növekedés: 28%
A 90 években még 56 Kbps sebességű hálózattal rendelkezett. Mostanra már nagyon fejletté vállt. 

2. Dél - Korea


Internet Sebesség: 46.9 Mbps
Évenkénti növekedés: 31%
200-szor gyorsabb, mint az Egyesült Államokban. 2005-ben már a mobiltelefonok több mint 95 százaléka rendelkezett internethozzáféréssel. A dial-up to broad band network első kivitelezője. 

1. Hong Kong


Internet Sebesség: 49.2 Mbps
Évenkénti növekedés: 11 %
Sok éven át Dél - Korea büszkélkedhetett az első helyezettel, ez évben azonban kielőzte őt Hong Kong a maga kimagasló technológiájával: Hong Kong Broadband Network (HKBN), az ő “Fiber-To-The-Home (FTTH)” és  “Fiber-To-The-Building (FTTB)” technológia világszinten a legkimagaslóbb eredményekhez vezetett: 1Gbps sebességet biztosít.


Az Amerikai Egyesült Államok csupán a 11-dik helyen található a maga 27.1 Mbps sebességével. Itt megjegyezném, hogy nem minden államban jó az internet. Főleg a keleti partvidéken és a nagy városokban érhetőek el ezek az értékek. India nagyon rossz internettel rendelkezik: 116 -dik helyen áll, sebessége 6.9 Mbps.

     Mindenki lemérheti az Internetsebességét az alábbi oldalon: http://speedtest.net 

A múlt évi felmérés: Internet eloszlás szerint



Címkék: , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban