Zeneajánló : Anima Sound System - 68


     Szeretem őket: főleg a régi Anima hangzást. Egyszerűen zseniálisak voltak. Ezt a számot én mindig is szerettem, és bármikor szívesen meghallgatom. Aki most hallgatja meg először (de kétlem), annak lehet, hogy az lesz majd a véleménye, hogy húúú de gagyi klipp, meg de egyszerű hangzás ... Ez volt az Anima első sikeres számja: 1998 -ból: ekkor persze a videoklippek (főleg az új csapatoknál) eléggé minimalisták voltak. A klipje ennek ellenére szerintem zseniális és van egy története. Szerintem ma is megállja a helyét: biztos!  A Buddha Bar zenei válogatás lemezén is szerepelt ez a dal: méghozzá az első kompiláción (1999).
     A dal műfaja közel áll hozzám: hiszen trip-hop, chill out, ambient, dub, garage zenéket is nagyon gyakran hallgatok. megfogott ez a stílus már a kezdtetek kezdtetén. Kikapcsol: és egy más világba repít mindig.
     Visszatérve az ajánlott zeneszámra: szövege egyszerű, de a dallammal kiegészülve egy zseniális Anima dal: kedvencem tőlük... a dal megragad és egy másik dimenzióba visz mindig mikor meghallgatom. Valahogy nem tudom  miért, de visszavisz a múltba, egy sarokmenti szocialista kávézóba. (az a furcsa, hogy nem is éltem még akkor) Ajánlom mindenkinek, hogy fedezze fel az Anima Sound System régi sikeres albumjait és dalait: amivel sikeresek lettek külföldön is:

0 comments:

Megjegyzés küldése