Zeneajánló Intro

   
Gondoltam feldobom a blogom, olyan zenékkel, amelyeket kedvelek. Kedvenc stílusaim: trance, uplift trance, progressive trance, vocal trance, house, tech-house, breakbeat, drum and bass, techno, alternatív rock, jazz, chill out, ambient, oldies, hip-hop, klasszikus stb. Amiket nem hallgatok: toplistás számok (Lady Gaga, Justin Bieber, David Guetta stb.), a manele (a románok által közkedvelt mulatós stílus), a durva metall, a dubstep...
     Az ízlésem az évek folyamán sokat változott. 11 évesen kezdtem el érdeklődni az elektronikus zene iránt. Ez idő tájt adták a román rádiókon a simti energia műsort. Minden egyes héten meghallgattam és a jobb számokat lementettem kazettára.

A műsorban hallhatóak voltak olyan előadóktól és Dj- től számok, mint: atb, faithless, re-flex (már felbomlott: híresebb számuk: Lui, Babadeng és a Ubap > A Lui volt a kedvencem tőlük:  , Klubbheads, Master Blaster és még sorolhatnám. Általában a német kontor lemezkiadó zenéit hallgattam, hiszem a fentebb említett roton a német lemezkiadó kistestvére volt. Atb -t is ekkor kedveltem meg, még az SQ 1 idejéből.
    Jött Tiesto, amely egy kicsit megváltoztatta zenei ízlésem, megtetszett a trance: Ferry Corsten, Markus Schulz és Paul van Dyk rajongó lettem. Az internet bekötésével elém tárult a zene világa. Már nem kellett kéregessek CD-n zenéket, rádión lesni hogy mikor jön egy jó szám. Elérkezett a szabadság ideje. Rengeteg olyan stílust fedeztem fel, amely magával ragadott. House: Sasha , John Digweed, Carl Cox. Belekezdtem a mixelésbe. A saját zenei ízlésemet, felfedezéseimet akartam átadni másoknak, amelyet még a mai napig is űzok: http://kaligulamixs.blogspot.com. Egy kis időre rádióműsort vezethettem egy angliai: dtfmradio, és két román trancenet és romaniatrance adón.  A trancenet.ro sajnos csődöt mondott, pedig az volt Románia egyik legnagyobb, legjobb trance radióadója.
Egyelőre ennyi. Következnek nemsokára a zenejánlóim.

Címkék:

2 megjegyzés:

  1. viszont ha jó zenét erőszakolok rá a szomszédra az már elfogadható ugye? csak nevelem....s sziességet teszek neki hogy jó zenét hallhasson ő is

    VálaszTörlés
  2. igen, az mar pozitivum... mondjuk egy mozart mindig hallgathato :))

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban