Windows 8 Release Preview

   
     Sok évi várakozás után megjelent (augusztus 15) a Windows 8 Pro vègleges vàltozata. Én szemèly szerint nem vàrtam olyan nagyon, mint ahogy egyesek. Valahogy a beta verziót kipròbàlva (2012 èv elejèn) elment a kedvem az egèsz Windows 8 - tòl. Vègleges vàltozat? Nem èpp, hiszem a Microsoft közölte, hogy a teljes végleges változatot a 2012 - es év végén adja ki. Ez amit kiadtak most, MSDN - végleges ugyan, de próbaverzió még mindig (90 napig használható). A torrent oldalakon azonban már terjed a Windows 8, amely aktiválva is van. Komplexebb, mint a Windows 7, és a közlemények szerint azok a programok, amelyeket a windows 7 -en futottak, alkalmasak a windows 8 -ra is.
     Hogy tedd fel az új windows 8- at?

Ingyenesen letölheted a Microsoft oldaláról: http://windows.microsoft.com/it-it/windows-8/release-preview
Az innen letöltött ISO file-t megírod dvd - re. (mindenképp burn disc images- el, mert másképp nem fog bootolni) A megírt DVD -vel pedig felteszed az új windowst. Telepítése egyszerű, hasonló a windows 7- re. Újítás, hogy a böngésző közül már választani is lehet: vagy a szokásos Internet Explorer (amely a Microsoft közleménye szerint újításokon ment keresztül, nem fog a lassúsága problémát okozni), vagy a Mozilla Firefox-ot választhatjuk. A Google Chrome vagy Opera kedvelőknek külön kell majd telepíteni a böngészőt.
     Kinézet szebb?
Több kinézet közül választhatunk. Az asztal megmaradt, azonban némi változtatásokon ment keresztül. Új Start Menü. Ikonok és fileok kinézete megmaradt, az árnyékolást és a 3D hatást kivették. Letisztultabb lett. Az asztal a windows 7 -hez hasonló. Ami nagy újítás az a Metro felület (amelyet problémák miatt átneveztek), sokaknak nem tetszik. Táblagépekre hasznos, ebben egyetértek, azonban számítógép tulajdonosoknak szerintem eléggé nehézkes és fölösleges ez a felület. Éritőképernyővel rendelkező gépekre ideális és praktikus lehet.
Meglátjuk, hogy az év végi végleges kiadásnál megoldják- e azt, hogy telepítésnél a Metro felületet el lehessen hanyagolni. Ha megoldják ezt a problémát, akkor áttérek windows 8 - ra (hiszen én általába az új dolgok támogatója vagyok), de ha nem, akkor maradok a stabil és könnyen kezelhető Windows 7- nél.
Windows Store
Eléggé kevés a Store kínálata, de napról - napra bővül majd (ahogy közölték), s majd az év végére, amikor a végleges változtatot megvehetjük ez sem okoz majd gondot.
Zene- és videólejátszója eléggé rossz, ezért ajánlom, hogy külön tegyünk fel egy winampont vagy épp egy vlc -t.





Címkék: ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban