Viszlát Băsescu

   
256 - pro szavazattal felfüggesztették elnöki állásából Băsescu államfőt. A referendumot (népszavazást) július 29- én tartják meg. 50+1 % -al (leváltás mellett) végleg búcsút mondhatunk neki. Kijelentette, hogy nem még jelölteti magát... szóval magyarul: köszöni szépen, elég volt. Ideiglenes államfő : Crin Antonescu. Köszönjük szépen.
     Valahogy úgy vagyok a politikával, hogy nem érdekel... Ami itt folyik ez nem politika, ez : majomparadé. (nem a torrentoldal)Megnézem néha a román hiradót, de őszintén megmondva : egyre untatóbb számomra. Kedvenc hírcsatornám antena3, de egyre jobban eltávolodok tőle. Eléggé agresszív... nem szeretem. Híreket azért nézek, hogy tudomásom legyen a körülöttem történő dolgokról. Nem érdekel a sok veszekedés amit az antenások művelnek műsoraikba. A Realitatea is ilyen... csak az inkább PDL -s csatorna. Talán a TVR Infót fogom ezentúl nézni, hiszen ott általába elmondják a híreket és szia. Külföldi hírcsatornákat nézve, ilyeket nem tapasztaltam. Az Euronews a kedvecem... a jól összeállított kis hírei, semmi agresszíó, végén meg a jó kis időjárás előrejelzés. A BBC is elég jó... A német hírcsatornák meg le a kalappal ... (N24D, NTV) csak az a baj, hogy keveset értek belőle.
     Visszatérve a témára : A román politika nálam üres halmaz. Két nagy párt PDL és USL ... Üresek, és azok is üres dolgok, amelyeket uralkodásuk alatt csinálnak. Nincs jobb dolga Victor Ponta- nak ? Kell most ez a Băsescu háború? Inkább foglakozzanak a sokat emlegetett válsággal...foglakozzanak azzal, hogy munkahelyeket teremtsenek, hogy végre készítsék már el azt a kixxxott Transilvania országutat. De nem... ezek csak idétlenkednek és járatják a szájukat... De megérdemeljük... csak azokat sajnálom, akik tudnak gondolkozni. De Mari néni a falubú hallotta, hogy hát az USL - re kell szavazni, há me az új. Köszönjük Mărie... Meglátjuk, hogy mi fog következni... jöhet a katasztrófa. Iliescu bácsi meg röhöghet most a markába.
     De felvetődik bennem a kérdés, hogy miért is léteznek pártok? Nem lehetne egy egységes globális vezetőséget kialakítani, amelyek csak és csakis szakemberekből állnának. Itt mind jöhet a szakiskolát végzett Bekáli meg az Evangélium... Mit tudnak ezek csinálni? Szakképzettség és a Tisztesség az amit itt nem láttam soha, és talán nem is fogok. De talán okosabb megoldás, hogy hagyom az egészet... és kiírom ide a búcsúmondatomat:

NEM ÉRDEMES FOGLAKOZZAK VELE... EZÉRT LE IS ZÁROM... POLITIZÁLÁS FELFÜGGESZTVE

0 comments:

Megjegyzés küldése