Nagy Magyar Torrentoldalak

 
Saját tapasztalataimat írom le a magyar torrentoldalakkal kapcsolatosan. Mindenkinek van már magyar torrentoldalra felhasználója. Itt szedjük le a magyar szinkronos filmeket (melyek általába csak a magyar torrentoldalakról lehet leszedni, külföldi torrentoldalakon kevés található: talán piratebay, isohunton kaphatunk magyar szinkronos filmkollekciókat), a zenéket, a játékokat, programokat és az elektronikus könyveket. Ezekkel nem fogok foglalkozni most, hiszen a bejegyzésem azoknak szól akik rendszeres torrentfelhasználók: tudják, hogy mi az a utorrent, seed és leech és tudják, hogy miből áll egy torrentoldal működése valamint szabályzatai. (pl. seedkötelezettség)
     A kis beszámolóm azokra a torrentoldalakra terjed ki, amelyeken jelen vagyok.

Megírom az őszintét a több mint 10 torretoldalból csak 2 -őt szoktam rendszeresen használni. Szóval a többségüket nem használom, néha - néha ha eszembejutnak be-be nézegetek, hogy lássam mi hír arrafele. Azonban általában a tartalmuk megtalálhatóak a 2 nagy torrentoldalon is... szóval fölöslegesek. Egyesek nem a tartalmuk miatt jók, hanem a közösség miatt. A megosztás a lényeg, amely csak olyan felhasználókkal lehet elérni, amelyek betartják a torrent által előírt szabályokat. A külföldi oldalak közül : az első legnagyobb piratebay.se, isohunt.com és mininova.com - on ingyenesen letölhetőek a tartalmak, regisztráció nélkül. Itt ha angol tartalmakat akarunk , mindent megkapunk. Hatalmas adatforgalma van. 
     A magyar torrentoldalak máshogy működnek. Nemtudok, olyan magyar torrentoldalról amely free lenne (vagyis bejelentkezés nélküli). Szabályoknak vetik alá, melyek be nem tartása esetén warn- t lehet kapni (figyelmeztetés) rosszabb esetben pedig teljesen kitiltanak. Ez mind rendben van és egyetértek a szabályokkal. Általába azoknak is kedveznek, melyeknek nincs erős internetjük ahhoz, hogy megfelelően visszatöltsék. Ebben az esetben kb 1 napig benn kell hagyni az adott torrentet, ha tölt fel - ha nem. Szerintem ez így korrekt.

A torrent elterjedésével minden elérhetővé vállt. Ezt már megszoktuk s ha nem lenne, akkor fel lennénk háborodva. 
      Nézzük akkor azokat a magyar torrentoldalakat. Nem emlékszem pontosan arra, hogy melyik volt az első torrentoldalam. Talán a ztracker vagy a bitware. 4 éve lehetett... Általában a külföldieket használtam. Amiért nemrég rákaptam a magyar torrentoldalakra azok az elektronikus könyvek és magyar zenék miatt volt.

     Miért is jók?
- Programokra főleg... hiszen a hozzászólásokat olvasva mindig kiderül, hogy az adott programokat érdemes - e leszedni vagy sem.
- Magyar elektronikus könyvek : Talán jó fogna egy külön ebookos torrentoldal (volt de megszűnt), de megeshet, hogy nem működne, hiszen elég kevesen érdeklődnek csak könyvek után. Ami jó hír, hogy a mycarpathians.net - en van  külön Könyvtár menüpont . 
- Magyar szinkronos filmek, dokumentumfilmek, sorozatok.
- Játékok
- Zene: a külföldi zenéket érdemesebb isohuntról és piratebayról keresgélni, hiszen itt bármi megtalálható (és nem is rontja az arányt). Magyar zenéknek megmarad a hazai torrentoldal.

Nézzük a TOP Magyar Torentoldalakat Felhasználók szerint:
1. Ncore: 291000
2. Ztracker: 129000
3. Beload: 125000
4. Microbit: 90000
5. Deathlord: 89000
6. BitHUmen: 84500
7. Diablo: 83500
8. 1st: 70500
9. Bithorlo: 65500
10. Xider: 59000
11. Teracod: 55000
12. Carpathians: 54000
13. BIGTorrent: 53500
14. CityBIT: 51500
15. Bitware: 48500
16. Dangerous: 45000
17. PirateDay: 40500
18. Majomparadé: 39000
19. X-tend: 37000
20. Pibull: 35000

Még megemlítendőek: HDEVO, Insane, nTrace, Gigatorrents, Malacka, TvStore...

Azonban meg kell említenem, hogy a felhasználók száma csak az egyik kritérium. Mind lehet sok felhasználó, ha a fele inaktív, ha sokan nem töltenek fel és ha a közösség nem áll össze. Ami még nagyon fontos az a torrentek száma, amelyekből ki lehet következtetni, hogy milyen látogatottságú (általába ha sok a torrent , akkor sok az aktív felhasználó) az oldal. Nézzük, hogy melyek rendelkeznek a legtöbb torrent számmal.

1. Ncore: 258000
2. Diablo: 112000
3. Beload: 68500
4. Ztracker: 59500
5. MicroBit: 59000
6. 1st: 54500
7. BitHUmen: 46000
8. Bithorlo: 38000
9. PirateDay: 28500
10. BIGTorrent: 27000
11. TorrentVar: 26500
12. Teracod: 26000
13. GigaTorrents: 25000
14. Majomparadé: 22500
15. Carpathians: 22000
16. BitZone: 20000

     Mindezeket összevetve szerintem mindenkinek kell legyen ncore felhasználója, azért , mert itt mindent megkapsz.  Amint látható 250000 torrentel rendelkezik. (Diablo 2 - szerese és a Beload 4 - szeresével) 



- BitHUmen : Nemrég kaptam egy ismerősömtől egy meghívót. Kértem tőle, mert úgy olvastam, hogy talán ez a legjobb torrentoldal. Nem... Feltölteni nehezen tölt fel, nehezen lehet az arányt emelni. De ami pozitívum, a legszebb külső mindközül (szerintem), torrentjei némileg egyediek, és a filmkereséskor a film kategóriáját is ki lehet választani.


- Beload: 2009 -ben regisztráltam... már nem is emlékszem, hogy kitől kaptam a meghívót. Örültem neki, és a mai napig használom. Egyszerű, könnyen áttekinthető, közösség szemponjából tűrhető. (van aki segítőkész) A témák maradtak azok amelyek voltak. 3 fajta téma, középen egy flashes órával (de kiszedtem mert nem tetszett) Eddig a Beloadba nem csalódtam. Mindig azt kaptam amire vártam. Talán az egyetlen ami negatívum, az a keresője. Nagyon- de nagyon rossz.


- Ncore: Csakis azért a 3 -dik, mert a legtöbb torrentszámmal rendelkezik. Ha valamit nem kapok a favoritomon, ide gyorsan belépek és adok egy keresést. 


- MyCarpathians: Erről nem tudok sokat írni, hiszen épp tegnap regisztráltam erre az oldalra. Egyből megtetszett, a témája nagyon egyedi... fehér alapfelület, a kárpátok hegyvonulatával. Torrentjeit böngészve meg vagyok elégedve, igaz nincs sok választék. Külön plusz pont, hogy külön menüponja van az ebookoknak Könyvtár címen. Amiért én nagy ebook kedvelő, letöltő, feltöltő és olvasó vagyok, ezért került a 4 -dik helyre ez a rendkivüli torrentoldalacska.


- Majomparadé: Az év elején regisztráltam. Szerintem egy közepes torrentoldalról van szó A kinézete elég jó, jelenleg 10 téma közül választhatunk. Egyedisége a rangokban rejlik: a felhasználó, tag stb. helyett maki, csimpánz stb. -ket használnak. Nemrég gondokkal küzdött az oldal, és ez most eléggé meglátszik, hiszen nem nyújtja már azt amit régen. Remélem, hogy fellendül nemsokára.


- Ztracker: A kinézete közepes, azonban a közösség eléggé összetartó. A tartalom elég jó. Néha - néha szoktam használni. 


- Teracod: 4 hónapja újították fel. Nem kellett volna. A régebbi kinézete számomra tökéletes volt. Letisztultság, egyszerűség jellemezte. A mostani v4.00 -ás verziót nem szeretem és még most sem szoktam meg.

- BitZone: Elég kezdetlegesnek tűnik, de szerintem egyre jobb lesz. Regisztráció ingyenes.
- Bitware: Elég jó kis közepes torrentoldal. Közösségére még nem volt panasz, igaz, hogy nem használtam olyan sokat.
- Bithorlo: Ilyenem is volt régebben. Azért tettem utolsó helyre, mert meg akarom bosszúlni azt, hogy az accountomat törölték inaktivításom miatt. (pedig vagy csak max 5 hónapot voltam távol). Közepes torrentoldal volt, talán most jobb lett...nemtudom mert már el is ment a kedvem tőle.
+ Diablo : amivel találkoztam futólag. Ismerősömnek volt , megnézve olyan Bithorló-Beload keveréket állapítottam meg. Elmegy.
+ Mesevilág : Tematikus torrentoldal. Csak mesék vannak rajta.  Jó ötlet, de sajnos nincs accountom, - akinek van küldhet nyugodtan

!!! Amiért sokan bejelölnek facebookon, s írnak rám, hogy légyszi légyszi oszd meg velem az ncore meg bithumen felhasználódat... ezeknek írom, hogy hiába, mert a felhasználómat még a közeli ismerőseimnek sem adom meg. Meghívót nem tudok küldeni egyikre sem! Elnézést.
Címkék: , , , , , , , , ,

4 megjegyzés:

  1. Szia tudnál meghívót küldeni valamelyik torrent oldalra?:)

    VálaszTörlés
  2. Szia. megnézem este: majd írj rám facebookon

    VálaszTörlés
  3. szeretnek egy meghivot az ncore-ra.koszonom.gaudigabor@yahoo.com

    VálaszTörlés
  4. szeretnek egy meghivot az ncore-ra

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban