Nagy Magyar Torrentoldalak

 
Saját tapasztalataimat írom le a magyar torrentoldalakkal kapcsolatosan. Mindenkinek van már magyar torrentoldalra felhasználója. Itt szedjük le a magyar szinkronos filmeket (melyek általába csak a magyar torrentoldalakról lehet leszedni, külföldi torrentoldalakon kevés található: talán piratebay, isohunton kaphatunk magyar szinkronos filmkollekciókat), a zenéket, a játékokat, programokat és az elektronikus könyveket. Ezekkel nem fogok foglalkozni most, hiszen a bejegyzésem azoknak szól akik rendszeres torrentfelhasználók: tudják, hogy mi az az utorrent, tudják hogy mi az a seed és leech és tudják, hogy miből áll egy torrentoldal működése valamint szabályzatai. (pl. seedkötelezettség)
     A kis beszámolóm azokra a torrentoldalakra terjed ki, amelyeken jelen vagyok.Megírom az őszintét a több mint 10 torretoldalból csak 2 -őt szoktam rendszeresen használni. Szóval a többségüket nem használom, néha - néha ha eszembejutnak be-be nézegetek, hogy lássam mi hír arrafele. Azonban általában a tartalmuk megtalálhatóak a 2 nagy torrentoldalakon is... szóval fölöslegesek. Egyes torrentoldalak nem a tartalmuk miatt jók, hanem a közösség miatt. A torrentoldalak közösségen alapulnak. A megosztás a lényeg, amely csak olyan felhasználókkal lehet elérni, amelyek betartják a torrent által előírt szabályokat. A külföldi torrentoldalak közül : az első legnagyobb piratebay.se, isohunt.com és mininova.com - on ingyenesen letölhetőek a tartalmak, regisztráció nélkül. Itt ha angol tartalmakat akarunk , mindent megkapunk. Hatalmas torrentszámmal rendelkeznek. Amiért ezek az oldalakat világszintüek, a seedkötelezettség nélkül is fennmaradnak a torrentjei. Sokan az ingyenesség ellenére is, hagyják visszatölteni a torrenteket vagy megszokásból, vagy amiért véletlenül benn felejtik vagy épp azért mert így érzi jól magát. Vannak olyan emberek, amelyek tudják, hogy csak így maradhat meg a torrent maga. Örülnek, hogy létezik, örülnek, hogy megkapták a keresett tartalmat, s emiatt kötelezettséget érezvén visszatölti, hogy mások is élvezhesség azt az örömöt amelyet neki okozott az a torrent. Ez a lényege az egésznek.
     A magyar torrentoldalak máshogy működnek. Nem tudok, olyan magyar torrentoldalról amely free lenne (vagyis bejelentkezés nélküli). Szabályoknak vetik alá, melyek be nem tartása esetén warn- t (figyelmeztetés) vagy rosszabb esetben teljes kitiltásban részesülhetünk. Ez mind rendben van és egyetértek a szabályokkal. Általába azoknak is kedveznek, melyeknek nincs erős internetjük ahhoz, hogy megfelelően visszatöltsék. Ebben az esetben kb 1 napig benn kell hagyni az adott torrentet, ha tölt fel - ha nem. Szerintem ez is korrekt. Ha netalán valaki sírni próbál amiatt, ''hogy hát én nem seedelem vissza, hiszen sok áramot fogyasztok ha állandóan megy a laptopom'': ezeknek csak annyit- hát akkor béreld ki a filmeket videótékából, a programokat vedd meg, a zenealbumokat is, az ebookok helyett menj el a könyvtárba és kölcsönözd ki a könyvet (ha persze megkapod) vagy vedd meg.... sorolhatnám. A torrent elterjedésével minden elérhetővé vállt. Ezt már megszoktuk s ha nem lenne, akkor fel lennénk háborodva. A torrent használatával kötelezettséged is lesz: azért, hogy élvezd az ingyen filmeket, zenéket, programokat... fel kell vállald azt, hogy az energiaszámlád + 30 % - al nő. Ha jól belegondolsz ennyit bevállalhatsz. Egy zenealbumból kijön az energiatöbblet.
      Nézzük akkor azokat a magyar torrentoldalakat. Nem emlékszem pontosan arra, hogy melyik volt az első torrentoldalam... talán a ztracker vagy a bitware. 4 éve lehetett... Általába a külföldi torrentoldalakat használtam. Amiért nemrég rákaptam a magyar torrentoldalakra azok az elektronikus könyvek és magyar zenék miatt volt. Külföldi oldalakól szedem még a mai napig is a zenéket, hiszen ott bármit megkapok amit akarok. Filmeket is bármilyen formátumba leszedhetek... De már egyre többet használom a hazai torrentoldalakat.
     Miért is jók?
Programokra főleg... hiszen a hozzászólásokat olvasva mindig kiderül, hogy az adott programokat érdemes - e leszedni vagy nem.
Magyar elektronikus könyvek : amelyek egyre jobban hódítanak. Talán jól jönne egy külön ebookos torrentoldal (volt de megszűnt), de megeshet, hogy nem működne, hiszen elég kevesen érdeklődnek csak könyvek után. Ami jó hír, hogy a mycarpathians.net magyar torrentolalon külön Könyvtár menüpont van erre szánva. + 1 pont a mycarpathiansnak.
Magyar szinkronos filmek, dokumentumfilmek, sorozatok: aki nem angolul nézi a filmeket, az itt kell böngésszen a filmek között. Persze angol szinkronos (+magyar alulírás) is található azonban sokkal kevesebb ... ezért azt ajánlom, hogy aki nem kedveli a szinkront az inkább külföldi torrentoldalakról szerezze be.
Játékok: Már a játék megjelenésének pillanatában megjelenik a torrentolalakon. A játékok általába a külföldi torrentoldalakról lesz feltöltve, ezért a játékokat is nyugodtan szedhetjük pl. a piratebay.se - ről
Zene: a külföldi zenéket érdemesebb isohuntról és piratebayról keresgélni, hiszen itt bármi megtalálható (és nem is rontja az arányt). Magyar zenéknek megmarad a hazai torrentoldal.

Nézzük a TOP Magyar Torentoldalakat Felhasználók szerint:
1. Ncore: 291000
2. Ztracker: 129000
3. Beload: 125000
4. Microbit: 90000
5. Deathlord: 89000
6. BitHUmen: 84500
7. Diablo: 83500
8. 1st: 70500
9. Bithorlo: 65500
10. Xider: 59000
11. Teracod: 55000
12. Carpathians: 54000
13. BIGTorrent: 53500
14. CityBIT: 51500
15. Bitware: 48500
16. Dangerous: 45000
17. PirateDay: 40500
18. Majomparadé: 39000
19. X-tend: 37000
20. Pibull: 35000

Még megemlítendőek: HDEVO, Insane, nTrace, Gigatorrents, Malacka, TvStore...

Azonban meg kell említenem, hogy a felhasználók csak 1 kritérium. Mind lehet sok felhasználó, ha a fele inaktív, ha sokan nem töltenek fel és ha a közösség nem áll össze. Ami még nagyon fontos az a torrentek száma, amelyekből ki lehet következtetni, hogy milyen látogatottságú (általába ha sok a torrent , akkor sok az aktív felhasználó) az oldal. Nézzük, hogy melyek rendelkeznek a legtöbb torrent számmal.

1. Ncore: 258000
2. Diablo: 112000
3. Beload: 68500
4. Ztracker: 59500
5. MicroBit: 59000
6. 1st: 54500
7. BitHUmen: 46000
8. Bithorlo: 38000
9. PirateDay: 28500
10. BIGTorrent: 27000
11. TorrentVar: 26500
12. Teracod: 26000
13. GigaTorrents: 25000
14. Majomparadé: 22500
15. Carpathians: 22000
16. BitZone: 20000

     Mindezeket összevetve szerintem mindenkinek kell legyen ncore felhasználója, azért , mert itt mindent megkapsz. Ncore -nak amint látható 250000 torrentel rendelkezik. (Diablo 2 - szerese és a Beload 4 - szeresével) Emellett jól jön még egy torrent ami a kedvenceddé válik. Az Ncore- t személy szerint nem szeretem. Sokkal jobb szerintem a Beload, BitHUmen vagy a Mycarpathians. Nem tudom elmagyarázni, hogy minek... Az Ncore-ba nem érzem a közösséget... nem érzem azt, hogy odatartozok... Pontos kifejezés szerintem, hogy rideg és mindemellett büszke is. Büszke arra, hogy ő a legnagyobb magyar torrentoldal.. de szerintem mindez a kárára fog menni.
     Nézzük azokat a torrentoldalakat, amelyekre véleményt tudok írni: (vagyis rendelkezek felhasználóval)- BitHUmen : Nemrég kaptam egy ismerősömtől egy meghívót. Kértem tőle, mert úgy olvastam, hogy talán ez a legjobb torrentoldal. Nem... Feltölteni nehezen tölt fel, nehezen lehet az arányt emelni. De ami pozitívum, a legszebb külső mindközül (szerintem), torrentjei némileg egyediek, és a filmkereséskor a film kategóriáját is ki lehet választani.


- Beload: 2009 -ben regisztráltam... már nem is emlékszem, hogy kitől kaptam a meghívót. Örültem neki, és a mai napig használom. Egyszerű, könnyen áttekinthető, közösség szemponjából tűrhető. (van aki segítőkész) A témák maradtak azok amelyek voltak. 3 fajta téma... középen egy flashes órával, amelyet nem szerettem... nagyon döcögött... közbe megtaláltam azt az opciót ahol ki lehet venni az órát, s így némileg letisztult felületet kaptam. Eddig a Beloadba nem csalódtam... Mindig azt kaptam amire vártam. Talán az egyetlen ami negatívum, az a keresője. Nagyon- de nagyon rossz.


- Ncore: Csakis azért a 3 -dik, mert a legtöbb torrentszámmal rendelkezik. Ha valamit nem kapok a favoritomon, ide gyorsan belépek és adok egy keresést. Általába itt megkapom és leszedem. Nincs nagy problémám vele csak... ahogy már fenntebb említettem rideg és büszke.


- MyCarpathians: Erről nem tudok sokat írni, hiszen épp tegnap regisztráltam erre az oldalra. Egyből megtetszett, a témája nagyon egyedi... fehér alapfelület, a kárpátok hegyvonulatával. Torrentjeit böngészve meg vagyok elégedve. Nincs olyan sok torrent, azonban épp elég ahhoz, hogy használhasd naponta-hetente. Külön plusz pont, hogy külön menüponja van az ebookoknak Könyvtár címen. Amiért én nagy ebook kedvelő, letöltő, feltöltő és olvasó vagyok, ezért került a 4 -dik helyre ez a rendkivüli torrentoldalacska.


- Majomparadé: Az év elején regisztráltam. Szerintem egy közepes torrentoldalról van szó (mindent összevetve) A kinézete elég jó, jelenleg 10 téma közül választhatunk. Egyedisége a rangokban rejlik: a felhasználó, tag stb. helyett maki, csimpánz stb. -ket használnak. Elég egyedi. Nemrég gondokkal küzdött az oldal, és ez most eléggé meglátszik, hiszen nem nyújtja már azt amit régen. Feltöltés, letöltés és arány rendszeren alapul. Remélem, hogy fellendül nemsokára.


- Ztracker: A kinézete közepes, azonban a közösség eléggé összetartó. A torrentjei eléggé jók. Néha - néha szoktam használni. Megéri.


- Teracod: 4 hónapja újították fel. Nem kellett volna. A régebbi kinézete tökéletes volt. Letisztult egyszerű... Filmek letöltésére tökéletes volt. A mostani v4.00 -ás verziót nem szeretem, még most se szoktam meg. Torentjei ennek ellenére jók. Közösség elég jó.
- BitZone: Elég kezdetleges torrentoldalnak tűnik, de szerintem egyre jobb lesz. Regisztráció ingyenes.
- Bitware: Elég jó kis közepes torrentoldal. Közösségére még nem volt panasz, igaz, hogy nem használtam olyan sokat.
- Bithorlo: Ilyenem is volt régebben. Azért tettem utolsó helyre, mert meg akarom bosszúlni azt, hogy az accountomat törölték inaktivításom miatt. (pedig vagy csak max 5 hónapot voltam távol). Közepes torrentoldal volt, talán most jobb lett...nemtudom mert már el is ment a kedvem tőle.
+ Diablo : amivel találkoztam futólag. Ismerősömnek volt , megnézve olyan Bithorló-Beload keveréket állapítottam meg. Elmegy...
+ Mesevilág : Tematikus torrentoldal. Csak mesékre koncentrálódik. Jó ötlet... sajnos nincs accountom, de akinek van küldhet nyugodtan

    Amint látható a torrent képekből, a legtöbbet a Beloadot használtam: azért mert szeretem-jól tölt fel, torrentjei elég jók. Ncore -t 2 hete használom és már 700 gb feltöltésem van... jó sokat használom ezt is. Teracodot pedig akkor használtam sokat, amikor még nem újították fel. Majomparádét használtam, amikor regisztráltam az oldalra... azóta valahogy nem visz rá a lelkem, hogy letöltsek onnan valamit. BitHUmen még most próbálgatom...elég jónak tűnik. Azért tettem az első helyre, mert így ránézésre legjobb: remélem a feltöltése helyreállítódik. Végezetül mindenkinek ajánlom, hogy szerezzen egy Nncore meghívót, mert az mindig jól jön, és emellett pl egy Beload vagy BitHUmen - el elvagy.

!!! Amiért sokan bejelölnek facebookon, s írnak rám, hogy légyszi légyszi oszd meg velem az ncore meg bithumen felhasználódat... ezeknek írom, hogy hiába, mert a felhasználómat még a közeli ismerőseimnek sem adom meg, épp egy vad idegennek fogom: Majd az oldalamon lehet nemsokára meghívókat szerezni: Bithumenre, Ncore -ra , Teracodra, majomparadéra stb...!!!

Meghívókat ajándékozok olvasóimnak: nézd át a TECH kategóriát a feltételekről és, hogy épp milyen torrentoldalakra van meghívom: külön bejegyzéssel rendelkeznek: pl Beload Meghívó (jelenleg)

3 comments:

Névtelen írta...

Szia tudnál meghívót küldeni valamelyik torrent oldalra?:)

Bíró Zoltán írta...

Szia. megnézem este: majd írj rám facebookon

Névtelen írta...

szeretnek egy meghivot az ncore-ra.koszonom.gaudigabor@yahoo.com

Megjegyzés küldése