Oszd meg és uralkodj !

   A torrent : A legkönnyebb, leggyorsabb módja annak, hogy dolgokat töltsünk le az internetről. Sokan az internetet a torrenttel azonosítják. Találhatsz itt zenéket, filmeket, programokat, játékokat, elektronikus könyveket (ebook) bármit. Illegális, ezért a hatóságoknak sok dolguk van a hazai és külföldi torrentoldalakkal. Magyarországon többször kerültek bajba a működtetői. Legutóbb 2 éve történt az a razzia (2010 nyara), amikor az ncore szerverét lefoglalták. Majomparádé, Mesevilág (már nincs), Evolution, Blue Dragon is érintettek lettek. Sok oldal megváltoztatta a webcímét ekkoriban.
     Külföldi viszonylatban: a thepiratebay.se torrentoldal található az első helyen. Az üzemeltetője/i is bajba kerültek többször is. Azonban ennek ellenére még mai napig működik.
     A hazai torrentoldalakból lehet válogatni... Mindenkinek van legalább 1 oldalon felhasználó azonosítója. Innen szedi a magyar szinkronos filmeket, zenéket, játékokat...

Valaki nem is képzeli el az internetet torrent nélkül. Ha nem lenne hol néznénk filmet? Honnan szednénk le játékot? Nem lenne Windowsom?
Vannak még sharing oldalak, mint pl:  megaupload vagy a 4shared.com. Ingyenes regisztrációval  20GB tárhelyet kapsz. Ezt lehet bővíteni azzal, hogy megveszed a Pro felhasználó jogot, vagy : több email címről regisztrálsz. Azonban  így a bejelentkezés nehézkessé válik. A zenemegosztás terén talán a zippyshare.com az, amely kiemelkedik. Itt is regisztrálhatsz. Nagyon gyors, és mások belehallgathatnak a zenébe anélkül, hogy letöltsék (külön playerrel rendelkezik)
     Hasonló oldalak: sendspace.com, mediafire.com, turbobit.net, filepost.com, letitbit.net stb

     Továbbmenvén röviden megemlíteném a felhő alapú tárhelyeket. Azt hangoztatják, hogy ez lesz a jövő... Már egyre elértéktelenődik a nagy tárhellyel rendelkező merevlemez.
Talán így lesz, azonban világviszonlylatban a Cloud alapú szolgáltatások még elég elenyésző százalékkal rendelkezik.
PL: Dropbox (2 GB ingyenes tárhely), Microsoft SkyDrive, Minimedia, Amazon Cloud Driver
Címkék: ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban