Mondd te kit választottál?


     Talán ez lesz az utolsó bejegyzésem a politikáról. Értelmetlennek tartom. Ami ebben az országban folyik, az nem politika, hanem teljes káosz, rablás, hazugság és átverések halmaza. Ami a mostani választáson történt abszolúte kiábrándító. Nem hiszem el, hogy ide jutott az ország.
     Június 10. önkormányzati választások napja...Ez a nap olyan volt számomra, minta  többi, csak annyi, hogy lementem a közelbe lévő iskolába szavazni. (mégis szavaztam) Reggel felkeltem, megittam a kávém, kinéztem az ablakon... az emberek szépen felöltözve nekilódultak, hogy szavazzanak. 15:00 óra körül én is elmentem gyorsan szavazni. Nem voltak sokan, kimondottan jól lehetett szavazni. :)) Megkaptam a lapokat és egy pecsétet. Bementem a szavazófülkébe, elvégeztem küldetésem, postáztam a véleményem... és la revedere (viszontlátásra románul). Másnap bemondták az eredményt: a polgármester maradt aki volt, az a személy aki indiferens, aki nem hallgatja meg a városa lakóinak kívánságát, aki alig-alig csinál valamit a városba (hogy ne írjam, hogy semmit)... Az online sajtókat böngészve csak negatív véleményeket olvastam a hozzászólások között (elvétve voltak pozitívak is: gondolom ismerősi, barátai védték).
Vélemények között szerepelt :
- gratulálok polgármester úr, remélem, hogy a következő 4 évben kevesebbet fog lopni
- nem is tud beszélni
- az eredményeket látva, nincs okom Zilahra visszamenni (külföldön dolgozó ember)
... A polgármester 68 % - al győzött, és a szavazások előtt nyilatkozta, hogy ő nem tart a választásoktól, biztos benne, hogy az USL - re szavaznak a lakók.... Így is lett.
Hogy történhetett ez meg?
- USL: új párt, a lakók látván az új betűpárosítást, szavaztak a másra (betűpárosításnak hívom, mert a volt PSD és PNL - koaliciójából jött létre... szóval nincs szó semmi másról, hiszen PSD volt már jó sokáig hatalmon)
- Szavazók tudatlansága: van aki nem tudta, hogy ki a jelenlegi polgármester. Szerintem szavazni az menjen, aki tudja, hogy kire szavaz. Ezért, minden szavazónak kell legyen minimális politikai ismerete. Ily módon (ahogy sok helyen megtörtént), 3 miccsel és némi kenyérrel, a jelölt '' lefizette '' a szavazókat. Befolyásolta ezzel őket, és persze a tudatlan emberek sokasága persze hogy rá szavaz, hiszen jó ember, jó szíve van...némileg jól is néz ki... adott nekünk enni, adott 50 ront... csak jobb lehet. IGEN PERSZE!!! A Tudatlanság és a naivitás ebben az országban (és gondolom nemcsak ebben) az egyik legnagyobb probléma. Ezért is nemtudunk továbblépni...nemtudunk újat alkotni. Szavazunk arra aki már volt. Körforgás jellemzi Romániát. PSD és PDL. Egyik periódiusba az egyik, azután a másik. Így mindkettőnek jó... hiszen egyformán, egyforma mennyiségben tudnak lopni, és meggazdagodni... és a nép csak sír. Sírjon, megérdemli. Csak azokat az embereket sajnálom, aki tesz a változásért, csak nem tud mit tenni, ha a többség elnyomja.
- a másik teóriám: az átverés: honnan tudjam én, hogy a szavazatokat helyesen számolják össze, és a végleges eredmény valós - e ? Nem voltam ott, nem filmezték le, nincs webkamera a helységben... a szavazó biztottságot tudtommal könnyen le lehet fizetni... vagy más alattomos megoldásokkal lehet a szavazatokat hamisítani.
- végezetül pedig megemlíteném, hogy általába azok az emberek, amelyek tudják, hogy miről van szó. Tudják, hogy ki kicsoda... Nyitott szemmel járnak a világba, azok nem mennek el szavazni (kevés számba). Gondolván, hogy nincs értelme elmenni, amit meg is értek. Ezért nagyobb számba olyanok vesznek részt, melyek nem is ismerik a párt résztvevőit, a célkitűzéseit, programjait... szavaznak, mert kell!

     Zilahra rátérve (és szerintem még sok városba, faluba volt így), azért is maradhatott a jelenlegi polgármester '' hatalmon '', mert USL - s, a pártra szavaztak az emberek, a jelöltet nem nézik. Hiába nem csinált semmit, ő USL- s, hát szavazzuk meg, meret jobb lesz. IGEN PERSZE!!!
     Kitekintve megemlíteném, hogy a fővárosba is maradt Oprescu, Konstancán - amit nem értek maradt Radu  Mazare: az kell nekik, és ami nagyon meglepett Kolozsváron Emil Boc volt miniszterelnök. Nem akarnám magyarázni, mert mindegy...
     Minden mindegy már....


0 comments:

Megjegyzés küldése